Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 13:36:13
Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Gibson Les Paul Standard Handmade  (Prečítané 10044 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #30 kedy: 27. November , 2012, 15:33:22 »

Tak dnes som si zakúpil spomínanú gitaru, a to napriek viacerým radám aby som tak nerobil. Spravil som tak po dlhšom zvážení “pro a kontra” nákupu tejto gitary. Urobil som tak preto, lebo som nedostal dostatok konštruktívnych protiargumentov, a tiež kôli vlastným skúsenostiam, ktoré som doposiaľ získal pri nákupoch cez Bazoš a rôzne internetové obchody. Argumenty typu, “je to Čína”, alebo “ak by gitara bola tak dobrá, tak by nebola na predaj”, prípadne “kúp si lepšiu ako Epi” sú dosť všeobecné, a nie sú to veci čo by som už nevedel.

Už vyše dva roky nakupujem elektroniku cez Bazoš, a musím povedať, že som vždy dostal za čo som si zaplatil. Cena všetkých mnou zakúpených výrobkov bola podobne nízka, ako cena tejto gitary (ako príklad uvediem kúpu Sony VPCZ13Z9E za cenu 1500eur, dnes by som už ale kupoval ZenBook od ASUSu). Taktiež som sa pýtal majiteľa, a veľa vecí mi objasnil, napr. prečo o nich nikdo nepočul, alebo to, prečo je na headstocku logo Gibson.

Na druhú stranu, ak by som sa bol mýlil, a gitara je skutočne len nekvalitná napodobenina z Ázie, i tak mi poslúži na cvičenie a nemala by byť o moc horšia ako tie Epiphonky, ktoré sú tiež len menej kvalitné napodobeniny z Číny/Indonézie (samozrejme myslím len tie dnešné, vyrábané od roku 2002).

Video ktoré som spomínal si môžete prehliadnuť na YouTube[1]. Na vaše odpovede sa pokúsim odpovedať zajtra, dnes som už ale unavený.

[1]

Ja len malú spomienku...:-) Kúpil som kedysi kópiu Les Paul asi z China ( stála ma 120 evri ) s tým, že ak nebude dobrá, dám ju na stenu ako dekoráciu. Tá gitara, okrem snímačov nemala žiadny problém. Až raz jedného dňa... som zistil, že sa skrútil krk do takej vrtule, že sa gitara stala nepoužiteľnou.:-) Ale stála 120 evri, tak ma to až tak netrápilo.

Tešil som sa z nej dvakrát... Keď som ju kúpil a potom, keď som sa jej zbavil.

Držím palce, aby bolo všetko v poriadku a aby si tú gitarku nemusel nikdy predávať:-)
Zaznamenané

FakyGrobian
pravidelný návštevník
Príspevkov: 478

« Odpoveď #31 kedy: 27. November , 2012, 15:57:55 »

Zaujímal by ma názor všetkých skúsených hudobných odborníkov na túto gitarku.

Asi ťa ten názor až tak nezaujímal. Každopádne nech ti slúži a predajca nech skape na škaredú chorobu
Zaznamenané

Fender Custom Shop ´55 Precision Bass Relic / Sivčák TB4 Jazz Custom / Sivčák NDHS5 -> kvantum efektov -> Aguilar Tone Hammer 500 -> GK 410 RBH / Ampeg SVT810
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #32 kedy: 27. November , 2012, 17:54:27 »

Niečo z pôvodného inzerátu "Vymením aj za niečo v podobnej cenovej hladine. Najlepšie za Les Paul, alebo SG v podobnej cenovej hladine."
To musí byť podozrivé aj najväčšej naivke.
Zaznamenané
FakyGrobian
pravidelný návštevník
Príspevkov: 478

« Odpoveď #33 kedy: 27. November , 2012, 18:49:18 »

Mimochodom, jedná sa o trestný čin, takže ak by si si to rozmyslel tak by sa to snáď dalo riešiť...
Zaznamenané

Fender Custom Shop ´55 Precision Bass Relic / Sivčák TB4 Jazz Custom / Sivčák NDHS5 -> kvantum efektov -> Aguilar Tone Hammer 500 -> GK 410 RBH / Ampeg SVT810
pyro
nováčik
*
Príspevkov: 19

« Odpoveď #34 kedy: 27. November , 2012, 19:11:33 »

Ako to ma riesit? cez sud? Mimochodom preco si si nenechal poradit, a tvrdohlavo isiel za kupou? ?§!.
Iní by si ho pri kupe vychutnali, ked by sa ho zacali pytat ako ju vyrabal, - drevo, profil krku snimace prazce atd atd..
Zaznamenané
pyro
nováčik
*

« Odpoveď #35 kedy: 27. November , 2012, 19:13:10 »

Niečo z pôvodného inzerátu "Vymením aj za niečo v podobnej cenovej hladine. Najlepšie za Les Paul, alebo SG v podobnej cenovej hladine."
To musí byť podozrivé aj najväčšej naivke.

suhlasím  Na zdravie!
Zaznamenané
kubog
miestny štamgast
Príspevkov: 2403

« Odpoveď #36 kedy: 27. November , 2012, 19:13:44 »

Prave si mi aspon zodpovedal dlho kladenu otazku, ci sa naozaj najde clovek, co ten fake za silene love niekedy aj kupi. Najde. Dakujem,

Amen. Blbost nema hranic, nehnevaj sa. Ale sikovny predavajuci  Bavím sa skvele
Zaznamenané
pyro
nováčik
*

« Odpoveď #37 kedy: 27. November , 2012, 19:14:48 »

Takisto musel mat mat predsa aj niake fotky z vyroby nie?  Žmurk
Naletel si mu zjavne, co je vsak horsie, ze ti to stale nedochadza.
Zaznamenané
kubog
miestny štamgast
Príspevkov: 2403

« Odpoveď #38 kedy: 27. November , 2012, 19:27:01 »

Ne ved on kupil super nastroj. Ved to je jak Epina. Cigan jak cernoch  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #39 kedy: 27. November , 2012, 19:35:24 »

Chlape, teba si treba vazit. Pretoze si hotovy a dokonaly kupec kokotin [1].  Bavím sa skvele

Btw, vobec si neskatulkujem ludi, ale na takeho jak si ty mam presne JEDNU skatulku vytvorenu.  Bavím sa skvele Bavím sa skvele

Bravooo

[1]
« Posledná zmena: 27. November , 2012, 19:36:54 od Branko » Zaznamenané

KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #40 kedy: 27. November , 2012, 19:38:29 »

mYse|f - Inak nechceš kúpiť Fendra? Ak jo, daj vedieť, skočím zajtra do Auparku po SX a hodím na ňu aj špagetylogo  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 27. November , 2012, 19:40:38 od KubBasak » Zaznamenané
matus258
okukávač

Príspevkov: 3

« Odpoveď #41 kedy: 29. November , 2012, 13:12:35 »

Dobry den zelam,
Volam sa Matus Fabian a dnes som si precital spravu na facebooku od chlapika Tomasa Faktora,od ktoreho som sa dozvedel,ze som vraj udajne  predal nejaku gitaru,ktoru vyrobil moj otec.
Po prve,nemam ponatia o aku gitaru sa jedna,jednak moj otec asi v zivote nedrzal v rukach gitaru,nie to este aby ju sam vyrobil.Jednak ja s gitarou som mal docinenie asi dvakrat a to asi este na ZS a tymto haslo.
Ano,Tomas Faktor,mate pravdu studujem pravo,ale NIE som si vedomy toho,ze som sa dopustil trestneho cinu,kedze ani neviem,ze o com rozpravate! Nikdy som ziaden obchod s gitarou a podob.vecami osobne,ci uz fyzicky,alebo prostrednictvom portalu bazos.sk NEUSKUTOCNIL!!!!!!!!!!!!!!!
PRETO ZIADAM ADMINA,alebo osobu,ktora napisal prispevok aby upravila a vymazala jednak moje meno a jednak moj link na facebook!!!!!!
Vazeny uzivatel "mYse|f",nabuduce si prosim Vas OVERTE fakty!!!!! A laskavo neuvadzajte konkretne meno,link na FB s podtitulom,ze "ASI TOTO BY MOHOL BYT",nabuduce si overte fakty!!!!
DAKUJEM

Tak mi písal, že sa to video opozdí, pretože má pokazený foťák a musí si požičať od známeho.

@styrioci: Jeho celé meno je Matúš Fabian. Toto[1] by mohol byť jeho profil na Facebooku.
@tarquin: Medzi Epi a Gibson MIC je rozdiel iba v tom, že tie Epi sú licencované. Kvalita u oboch je veľmi rôznorodá. Ak mi ju ale pošle na dobierku, môžem si gitaru ohmatať rovno na pošte, a ak nebudem spokojný, jednoducho nezaplatím.
@cubo: Už som sa pri Epi popálil. Kupoval som si “novú” cez Muziker.sk[2] a kvalita bola strašná (škrabance, výrobné defekty, zrezavené súčiastky, stará 1,5 roka)! Kórejské/Japonské a niektoré Americké Epi, to sú úplne iná káva[3]. Bral by som hneď, keby som takú vedeľ za podobnú cenu zohnať, ale mimo eBay len veľmi ťažko.
@KubBasak: Tak neviem. Píše, že si ide kúpiť novú a tejto sa chce zbaviť. Úprimne, gitaristi si obyčajne ponechávajú rôzne typy gitár, hlavne ak sú tak kvalitné.
@rastis: Ak je to MIC, tak prosím, nemám záujem! Ale ak je pravda to čo tvrdí, môže to byť skvelá kúpa.
@Proghoper: Tému som nazval rovnako ako inzerát[4] na Bazoše. Ide o repliku, čiže Gibson Handmade alebo Gibson Replica je opodstatnený názov.

P.S.: Ak by bol záujem, môžem mu poslať odkaz na túto tému, aby sa o gitare mohol vyjadriť sám.

[2] http://muziker.sk/elektricke-gitary/les-paul/epiphone_les-paul-standard-plus-top-vs.html
[3]
[4] http://hudba.bazos.sk/inzerat/20057846/Gibson-Les-Paul-Standard-Handmade.php
« Posledná zmena: 29. November , 2012, 13:28:39 od rastis » Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #42 kedy: 29. November , 2012, 13:22:10 »

no asi existuje viac matusov fabianov no  Bavím sa skvele
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #43 kedy: 29. November , 2012, 13:28:10 »

Dobry den zelam,
Volam sa Matus Fabian a dnes som si precital spravu na facebooku od chlapika Tomasa Faktora,od ktoreho som sa dozvedel,ze som vraj udajne  predal nejaku gitaru,ktoru vyrobil moj otec.
Po prve,nemam ponatia o aku gitaru sa jedna,jednak moj otec asi v zivote nedrzal v rukach gitaru,nie to este aby ju sam vyrobil.Jednak ja s gitarou som mal docinenie asi dvakrat a to asi este na ZS a tymto haslo.
Ano,Tomas Faktor,mate pravdu studujem pravo,ale NIE som si vedomy toho,ze som sa dopustil trestneho cinu,kedze ani neviem,ze o com rozpravate! Nikdy som ziaden obchod s gitarou a podob.vecami osobne,ci uz fyzicky,alebo prostrednictvom portalu bazos.sk NEUSKUTOCNIL!!!!!!!!!!!!!!!
PRETO ZIADAM ADMINA,alebo osobu,ktora napisal prispevok aby upravila a vymazala jednak moje meno a jednak moj link na facebook!!!!!!
Vazeny uzivatel "mYse|f",nabuduce si prosim Vas OVERTE fakty!!!!! A laskavo neuvadzajte konkretne meno,link na FB s podtitulom,ze "ASI TOTO BY MOHOL BYT",nabuduce si overte fakty!!!!
DAKUJEM

vitaj na fore  Ja som čert..
Zaznamenané
matus258
okukávač

Príspevkov: 3

« Odpoveď #44 kedy: 29. November , 2012, 13:30:23 »

no asi existuje viac matusov fabianov no  Bavím sa skvele

Tebe je to smiesne??? Tebe by bolo prijemne,keby sa jedneho dna nieco take dozvies?
Ja som ostal len zarazeny ako moze niekto len tak zo srandy obvinit osobu,bez nejakeho padneho argumentu a dokazu.
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.098 sekund, 22 otázok.