Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 16:17:49
Strán: [1] 2 3 ... 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Tremolo  (Prečítané 11704 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
spree
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 125

« kedy: 09. Január , 2013, 00:15:34 »

Ahoj, nie som nejaky profi hrac.
Mam v plane zakupit novu gitaru.
Moj povodny plan bola gitara bez tremola, ale kamos ma trochu "nahlodal" vyjadrenim, ze tremolo jednoducho dava
pri hrani viac moznosti.
Nikdy som ho nejako nepouzival, aj ked som ho chvilu na jednej gitare mal.
Viem, ze je to u dobrych gitaristov rozne, niekto ich pouziva, iny zase nie.
Aky je Vas nazor?
Pouzivate gitary s tremolom?
Ak nie, preco?
Ide mi o to, aby som neskor predsa len nelutoval kupu drahsej gitary...
Vdaka  Žmurk
« Posledná zmena: 09. Január , 2013, 00:17:16 od spree » Zaznamenané
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #1 kedy: 09. Január , 2013, 01:10:42 »

Ahoj, nie som nejaky profi hrac.
Mam v plane zakupit novu gitaru.
Moj povodny plan bola gitara bez tremola, ale kamos ma trochu "nahlodal" vyjadrenim, ze tremolo jednoducho dava
pri hrani viac moznosti.
Nikdy som ho nejako nepouzival, aj ked som ho chvilu na jednej gitare mal.
Viem, ze je to u dobrych gitaristov rozne, niekto ich pouziva, iny zase nie.
Aky je Vas nazor?
Pouzivate gitary s tremolom?
Ak nie, preco?
Ide mi o to, aby som neskor predsa len nelutoval kupu drahsej gitary...
Vdaka  Žmurk

nevidel by som za tym velky rocket science. ak ta bavi tremolo a myslis si, ze by si ho mohol vo svojej hre / pri svojej technike vyuzit, chod do toho; spominas ale, ze si tremolo na gitare mal a nic ti to nepovedalo - myslim, ze si si prave zodpovedal a vyriesil celu dilemu.

to co ti kamos spominal o prifarbeni hry je velmi subjektivne, aj ked niektori hovoria ze trem dava tonu zivot. Kazdy muzikant ma inu techniku a vyuziva ine tahy, niekto postavil na tremole svoju hru, niekto sa paky nechyti, ani ked tam ten float ma.

z hladiska tonu je float papierovo horsi, slabsi prenos vibraci, pri velkych bendoch a slabsich pruzinach lahko ovplyvnis aj ine struny, atd (tipek menom 'hyenik' tu ma niekde peknu ukazku tremolo vs pevny bridge a dobre pocut rozdiel).
Dalsia vec je fakt, ze casto float / pevny bridge dava charakteristicky zvuk pred dany typ gitary (3saddle bridge u tele napr, atd) - to podla mna ty asi neriesis ale

a posledna vec - s nekvalitnym floatom, alebo zlym systemom budes mat ak ho nevies nastavit len starosti, pevny bridge je cista robota
« Posledná zmena: 09. Január , 2013, 01:17:07 od mn » Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
yeah
Hosť
« Odpoveď #2 kedy: 09. Január , 2013, 01:46:04 »

Kasli nato, chod do pevnej kobylky ak si na vazkach (resp. niekto ti huci do hlavy akoze vyhody). Uz len to, ze si sa nato prisiel opytat na forum je jasny signal, ze sam neveris v jej realne vyuzitie v tvojej hre. Neverim, ze zrazu zacnes pakovat, ked si predtym kychal nato. Zalezi aj co chces hrat a co pocuvas. Myslim ale, ze keby tvoja "cielovka" bol tremolo sound, tak by si sa radit nechcel a ani parom koni by ta nikto nepresvedcil o opaku.

Na zdravie!
Zaznamenané
spree
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #3 kedy: 09. Január , 2013, 08:21:48 »

Dakujem Vam velmi pekne za nazory.
To mn: mas pravdu, zvuk neriesim, zamyslam sa nad technikou hry.
Teraz som sa ucil jednu shadowsku, tam je tremola dost, ale hram to proste trosku inak.
Hravam rozne veci, Ozzyho, Queen, Deep Purple, ale aj Olympic, Beatles, teraz sa chcem naucit Satrianiho sladak...
Ked som mal tu gitaru s tremolom, tak som ho pouzival prakticky iba na konci skladby, ked som ju uz finishoval.
No je fakt, ze som tremolovu gitaru mal v mojich gitarovych zaciatkoch, mozno pre to trochu vaham.
Len ked pozeram na naozajstnych machrov (Vai, Satriani, Malmsteen,  Blackmore,Hendrix) vsetci ho tam maju, len mne sa musi odjakziva pacit Gibson Les Paul.  ?§!.
Viem, ze su aj Les Pauly s tremolom, ale u nas je to prakticky nerealne zohnat Smútim
« Posledná zmena: 09. Január , 2013, 09:33:39 od spree » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #4 kedy: 09. Január , 2013, 09:49:55 »

ty musis vediet ci to chces pouzivat alebo nie, ja som to nikdy nepouzival a nikdy som nevedel co s tym, ked tam ta paka bola, furt to zavadzalo. dalsia vec je, ze na co to chces pouzit, pokial len na vibrata, tak to vies spravit aj hmatnikovou rukou - mne sa osobne vzdy viac pacilo take vibrato, ako vibrato zahrate tremolo pakou. pokial nejake vytahovavky na styl satch, vai, pripadne semtam sa chces vyblaznit na divebomboch, tak kludne do toho tremola chod, akurat si vyber gitaru, kde je osadeny seriozny HW, lebo ako uz bolo spomenute, blbe tremolo spravi viac skody ako uzitku.
« Posledná zmena: 09. Január , 2013, 09:50:34 od styrioci » Zaznamenané
spree
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #5 kedy: 09. Január , 2013, 10:35:22 »

Mam v plane kupu Gibson Les Paul Traditional.
Nemas nejaky tip na gitaru, ktora by mu bola podobna, ale samozrejme s tremolom?
Myslim hlavne aby to malo podobne gulaty krk, nieco medzi 50. a 60. rokmi a zvukovo taky pekny, gulaty ton?
Este aby nemalo prilis napriklad volume alebo prepinac na snimace blizko oblasti kde beham rukou (napriklad Stratocaster to ma tak).
Vdaka.
« Posledná zmena: 09. Január , 2013, 10:36:49 od spree » Zaznamenané
miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #6 kedy: 09. Január , 2013, 10:42:02 »

PRS singlecut tremolo?
Zaznamenané

stoka!
mn
inventár podniku

« Odpoveď #7 kedy: 09. Január , 2013, 10:44:24 »

PRS singlecut tremolo?

to ma vobec nenapadlo; tiez exituje Lifesonova signatura, ta ma floyd, ale stoji 4K
« Posledná zmena: 09. Január , 2013, 23:56:23 od mn » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #8 kedy: 09. Január , 2013, 10:56:31 »

http://espguitars.com/guitars/ltd-standard-deluxe/ec-1000fr.html

ale klasicky LP zvuk to nebude. pokial sa ti ale paci tvar a chces loyd rose, tak aj toto je moznost
Zaznamenané
spree
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #9 kedy: 09. Január , 2013, 11:39:56 »

Ta PRS Singlecut Tremolo je asi Korea, trosku ma to odradza.
Ta ESP vyzera velmi, velmi fajn, len kde sa da vyskusat?  No hanbím sa..
Som z BA.
« Posledná zmena: 09. Január , 2013, 11:41:18 od spree » Zaznamenané
mn
inventár podniku

« Odpoveď #10 kedy: 09. Január , 2013, 11:42:37 »

Ta ESP vyzera velmi, velmi fajn, len kde sa da vyskusat?  No hanbím sa..
Som z BA.

mas v tom trochu hokej, tie PRSky aj ked hovoris o SE edicii su naozaj vyborne nastroje. dokonca posledne modely maju uz aj birds inlay, co je synonymum paulreedsmith
Zaznamenané

vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #11 kedy: 09. Január , 2013, 11:50:27 »

Ta ESP vyzera velmi, velmi fajn, len kde sa da vyskusat?  No hanbím sa..
Som z BA.

ona sa povodne robila aj USA verzia a mozno ju este niekde zozenies ale asi nie na slovensku. celkovo kupovat drahu gitaru a hlavne PRS na slovensku je asi hovadina.

a vlastne este mas Mark tremonti model ten ma tremolo

http://www.prsguitars.com/tremonti/

a inak podla mna vymyslat ze paci sa mi les paul ale kamos povedal ze tremolo je dobra vec tak zhanat kvoli tomu gitaru s pakou je blbost. ked tak si kup les paul a potom si kup nieco s tremolom neskor ale kombinovat to vsetko v jednom je hlupost
« Posledná zmena: 09. Január , 2013, 11:54:33 od vikur » Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
spree
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #12 kedy: 09. Január , 2013, 11:56:46 »

Ano, priznavam, mam v tom hokej, lebo gitary PRS alebo ESP som nikdy az tak neriesil.
Preco je hovadina kupit PRS u nas? Slaby vyber a tym padom porovnanie?
Mozno by som mal ist do Les Paul s Bigsby alebo Axcess, ale to je tu tiez nerealne...
Zaznamenané
vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #13 kedy: 09. Január , 2013, 12:03:48 »

Ano, priznavam, mam v tom hokej, lebo gitary PRS alebo ESP som nikdy az tak neriesil.
Preco je hovadina kupit PRS u nas? Slaby vyber a tym padom porovnanie?
Mozno by som mal ist do Les Paul s Bigsby alebo Axcess, ale to je tu tiez nerealne...

nehorazne premrstene ceny a distributor si vymysla rozpravky o neexistujucich limitovanych seriach ktore su samozrejme za priplatok, o tom ze dal niekomu vyrobit gitaru na mieru a podobne nezmysly  Bavím sa skvele
Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
spree
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #14 kedy: 09. Január , 2013, 12:11:06 »

Aha, uz chapem  :)
Mne sa vcelku pozdava to ESP (az na aktivne snimace), ale zase sa neda nikde skusit a neviem, aky to ma napriklad krk.
Sedi mi prave ten gulaty alá Les Paul.
« Posledná zmena: 09. Január , 2013, 12:12:39 od spree » Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.055 sekund, 23 otázok.