|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 02. Február , 2013, 18:29:51 » |
|
Ide o 2 rôzne druhy javoru. Sivčák ponúka topy z kanadského javoru, Flamemaple predáva Slovenské drevo. Sivčákove je pripravené rovno do výroby, Flamemaple šte treba zhoblovať a pod.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 02. Február , 2013, 20:50:04 » |
|
pls a čo má sivčák že , lamela to je čo ? dík
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 02. Február , 2013, 22:34:35 » |
|
lamela je z úzkych kúskov dreva, zvukovo to je ako 1 kus, akurát to nevyzerá tak pekne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 02. Február , 2013, 22:56:09 » |
|
dik
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MMgutars
nováčik
Príspevkov: 13
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 13. Február , 2014, 19:44:19 » |
|
zalezi kolko chces investovat aky material hladas ak neaky kvalitny javor jednoznacne Jeskova Poliacik uneho si vybers dreva aj za aviu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brko
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 07. Marec , 2014, 13:38:19 » |
|
servus
najde sa tu niekto fundovany kto poradi ako je najlepsie naformatovat drevo ked ho chcem pouzit casom na gitaru kamarat ma taku paradnu slivku 25 cm v priemere na dvore. uz minuly rok ju vykantril. len hruby peň ostal v zemi asi 1,7 m do vysky . vravel ze si to mozem prist zobrat. a reku cosi sa tu popisalo o tych ovocinach ze to neni uplna bieda s nimi na tie nastroje mozem ju pofotit. bo ako byva u ovocin zvykom neni to uplne rovny kus aj senkov je tam zopar
mam tusaka ze to bude dajaka veda okolo toho rezania... tak reku ci neporadi dakto
dik
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pelko
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 07. Marec , 2014, 13:49:41 » |
|
To máš v podstate jedno, nahrubo to môžeš napilovať trebars aj vykonnejšou pásovou pilou, 25cm zvládne aj silný cirkulár s velkým kotúčom, alebo možno aj kludne motorova pila ak si nato trúfaš. Ajstak to budeš potom musieť zrovnávať a hoblovať.
Problém je ale ten že 25cm je asi málo, jadro totiž je nepoužitelné. A nehovoriac o tom že to je vpodstate ešte surové nesušené drevo
|
|
« Posledná zmena: 07. Marec , 2014, 13:51:14 od pelko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 07. Marec , 2014, 13:58:44 » |
|
jak pise Pelko - stredove dosky su udajne najnemej vhodne, pocul som o tom z viacerych stran. hlavne to drevo sa schnutim dost pokruti a potrha, takze pri hoblovani bude z toho tolko odpadu, ze nakoniec to vyjde tak na jednu parketu ale skus nechat narezat a uvidis. len to susenie, ak to budes nechat prirodzene na povale, tak sa nejaky ten rocik nacakas
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brko
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 07. Marec , 2014, 14:00:32 » |
|
nemyslel som cim to rezat. som z dediny tak pohoda... nemysli si ze sa budem trapit lupienkovou pilkou skor presne taketo veci som myslel ze stred je asi nepouzitelny, to som nevedel... a potom ktorym smerom ci to ma dajake vseobecne zname pravidla koli rezonancii. atd susit neni problem. barskto tu ma susicku. aj ne pilu mozem zbehnut ku kamosovi tam mi to nareze na mm presne masinami... jaj a co sa tyka korena. ma to dajaky vyznam vykopavat aj ten ? ci to radsej nechat bratovi na rucky nozikov
|
|
« Posledná zmena: 07. Marec , 2014, 14:05:07 od brko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 07. Marec , 2014, 14:05:20 » |
|
koren mozes pouzit - ak sa da - na ozdobu. ak je mozne ho nejak rozumne naplatkovat, tak to su uzasne kresby, ze aj v PRS by si cvrkli co sa tyka vedenia rezu, ja sa uz radsej odmlcim
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pelko
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 07. Marec , 2014, 14:13:20 » |
|
no pri 25cm pníku si moc nenavyberáš kade ten rez dáš šmar ho normálne podĺžke cez stred, potom sa ti stým už bude lahšie manipulovať a môžeš to dalej zrezať podľa toho kam až jadro siaha. Nehobluj to a ani nezrovnávaj, to až po vysušení. V podstate ty potrebuješ drevo ktoré sa nachádza medzi jadrom a kôrov, vyhnúť sa uzlom a artefaktom ak sa dá
|
|
« Posledná zmena: 07. Marec , 2014, 14:21:04 od pelko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
pelko
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 07. Marec , 2014, 14:22:42 » |
|
paráda, to by ma zaujímalo čo to bolo za zmutovanú slivku keď taký kus korenovice odtial dostal
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 07. Marec , 2014, 14:24:07 » |