Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 17:15:43
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Gibson vs. Ručna výroba  (Prečítané 2767 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Matt921
nováčik
*
Príspevkov: 24

« kedy: 14. Február , 2013, 20:50:52 »

Zdravím .. riešim menší  problém .. neviem .. či si mám Kúpiť Gibson Studio http://www.thomann.de/cz/gibson_lp_studio_50_tribute_gt_db_tm.htm .. ano viem .. sú v tele komory .. ale hral som na tom .. a celkom v pohode .. alebo nechať si vyrobyť gitaru u gitarára .. kopiu Gibson Standard z 59 .. cením si každú jednu radu .. Ďakujem :D
Zaznamenané

Fuck you very much :DD
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #1 kedy: 14. Február , 2013, 20:56:43 »

Zalezi kto ti to vyrobi, ale pocitam ze lacne to nebude. Gitarar zoberie aspon 1.5kEUR a za to mas pouzity gibson standard +top.
Ja som napr hral na par vynimocnych kusoch aj od nasich gitararov - sam hram na gitary od Igora Kellera.

treba pocitat s tym ze ked to budes chciet predat, tak na slovensku & cesku stratis 50% vlozenej sumy. Do zahranicia sa daju predat skoro bez straty.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Matt921
nováčik
*

« Odpoveď #2 kedy: 14. Február , 2013, 21:07:19 »

No rozmyšľal som .. že by som si dal vyrobyť vlastne telo + krk .. aj nalakovaná cela gitara ( len tak pre zaujimavosť Goldtop :) )  a ostatné snimače hardware by som si tam dal už sám ...to by ma vyšlo na 600 Eur bez snímačov a ostatného .. a zasa keď kupim Gibsna .. tak o 20 rokov ho predám možno za viac penazí .. ako som ho kúpil ( myslím že už bude Vintage kúsok ) .. tak ja neviem :D
Zaznamenané

brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #3 kedy: 14. Február , 2013, 21:20:17 »

mas to este trochu pomylene ...

ak pise ze rucne porobena gitarka bude stat 1500 € . tak hardware (kobylka, snimace...) tam budu tvorit najmensie percento z tej sumy ... cize dajakych . ja neviem 1200 das iba za drevo, lak a robotu ...

dalsia vec. z noveho gibson studia nebude na 99 % vintage kusok ani za par rokov . a aj keby cirou nahodov mohol byt tak ho istotne do vtedy 5 razy predas kedze podla toho co pises nemas jasno v tom co vlastne chces .. chapes nie ? bludna dusa gitaristu

kludne vezmi za par chechtakov  to studio  . skor by som siel do pouzivaneho nastroja ako do noveho . to sa da kupit okolo 500 € a si zahojeny na dlho kedze si bol s nim celkom spokojny, mas tam nalepene gibson logo a mozes machrovat pred kamaratmi a frajerkami ze mas tu istu znacku jak slash .

checkuj  bazos, hudebnibazar.cz, a muzikeracky bazar istotne sa tam daco dobre naskytne cochvila
« Posledná zmena: 14. Február , 2013, 21:24:07 od brko » Zaznamenané

Matt921
nováčik
*

« Odpoveď #4 kedy: 14. Február , 2013, 21:25:31 »

No tak v dnešnej dobre to je ťažké sa rozhodovať v tom, akú gitaru kúpiť .. tak neviem .. ešte som rozmýšľal nejake pekné Greco, Burny zo 70. až 80. rokov .. približne sa da zohnať za  takých 600 .. až 800 eur .. a to je už teraz Vintage .. tak to je asi najlepšia možnosť .. :D
Zaznamenané

brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #5 kedy: 14. Február , 2013, 21:26:43 »

No tak v dnešnej dobre to je ťažké sa rozhodovať v tom, akú gitaru kúpiť .. tak neviem .. ešte som rozmýšľal nejake pekné Greco, Burny zo 70. až 80. rokov .. približne sa da zohnať za  takých 600 .. až 800 eur .. a to je už teraz Vintage .. tak to je asi najlepšia možnosť .. :D

este lepsie ... chod do toho
Zaznamenané

Matt921
nováčik
*

« Odpoveď #6 kedy: 14. Február , 2013, 21:31:02 »

ok .. veĎ to hrá tak isto ako Gibson .. a zohnať sa to dá už asi len na ebay že ? :D
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #7 kedy: 14. Február , 2013, 21:35:03 »

No rozmyšľal som .. že by som si dal vyrobyť vlastne telo + krk .. aj nalakovaná cela gitara ( len tak pre zaujimavosť Goldtop :) )  a ostatné snimače hardware by som si tam dal už sám ...to by ma vyšlo na 600 Eur bez snímačov a ostatného .. a zasa keď kupim Gibsna .. tak o 20 rokov ho predám možno za viac penazí .. ako som ho kúpil ( myslím že už bude Vintage kúsok ) .. tak ja neviem :D

ano ano kup si studio o 3 roky ho predas trojnasobne.. viem o com hovorim.. mal som nechtove studio
Zaznamenané

KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #8 kedy: 14. Február , 2013, 21:42:10 »

gitarár Ti väčšinou zoženie hardware aj snímače za lepšiu cenu ako si to vieš zohnať Ty, takže ušetril by si akurát tak nič, ešte by si za to zaplatil viac ako keby si to nechal na gitarára  Bavím sa skvele
Viem o čom hovorím, pekné peniažky som ušetril zákazníkom tým, že som hardware zháňal ja, nie oni  Na zdravie!
« Posledná zmena: 14. Február , 2013, 22:52:28 od KubBasak » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #9 kedy: 14. Február , 2013, 22:37:50 »

ok .. veĎ to hrá tak isto ako Gibson .. a zohnať sa to dá už asi len na ebay že ? :D

Nehra. Ani Gibson casto nehra ako "Gibson", resp. hraju velmi odlisne.

Pokial nevies presne aky zvuk chces, tak kup to Studio, je to lacne, na bezne hranie to staci a lahko to predas s malou stratou len. Casom mozno budes vediet presnejsie co budes chciet a s akym aparatom to skombinujes.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #10 kedy: 15. Február , 2013, 07:59:56 »

Nehra. Ani Gibson casto nehra ako "Gibson", resp. hraju velmi odlisne.

Pokial nevies presne aky zvuk chces, tak kup to Studio, je to lacne, na bezne hranie to staci a lahko to predas s malou stratou len. Casom mozno budes vediet presnejsie co budes chciet a s akym aparatom to skombinujes.
asi tak Zdravíčko
Zaznamenané

kubog
miestny štamgast
Príspevkov: 2403

« Odpoveď #11 kedy: 15. Február , 2013, 08:21:34 »

Tiez sa podpisujem
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #12 kedy: 15. Február , 2013, 11:15:13 »

ja som tuto dilemu riesil dva roky dozadu... ziaden gibson mi celkom nesedel, tak som si dal vyrobit les paul kamosovi gitararovi podla vykresu 59viny, samozrejme s vela upravami podla seba... s gitarou som na 100% spokojny a nijaky gibson mi netreba.

V tvojom pripade by som vsak isiel rozhodne do studia lebo ak s gitarou len zacinas este asi nebudes do detailu vediet presne co chces a v tom pripade ak kupis studio tak ho neskor normalne predas co pri handmade nehrozi...

ja som si dal gitaru vyrobit aj preto k jancimu (kamos) lebo som hral na viac jeho predoslych nastrojov a bol som z nich uneseny tak som mu veril a nesklamal som sa...  Na zdravie!
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #13 kedy: 15. Február , 2013, 11:17:01 »

ja som tuto dilemu riesil dva roky dozadu... ziaden gibson mi celkom nesedel

A ake si skusal?
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #14 kedy: 15. Február , 2013, 11:19:21 »

A ake si skusal?

skusal som studio z 96teho, standard novy, SGcko z 71ho a este zopar novych takych tych matnych... na kazdom mi nieco vadilo... na sgcku nizke prazce, na studiu a matasoch papierovy zvuk plus na vsetkych mi nesedel krk...
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.09 sekund, 23 otázok.