Jasné, že sú rozdiely:-)
Ale asi si nepochopil podstatu. Keď je použitý 8pinový, tak je CELKOVÁ SCHÉMA efektu iná a keď 14pinový tak je iná. A to samozrejme zmení zvuk.
Okrem toho tie fabriky a jej vývojári robili počas výroby toho istého efektu rôzne zmeny v zapojení.
Okrem toho sa vyvíjala aj výroba iných súčiastok ako "čipov" a z toho vyplývajú aj ich rôzne funkčné vlastnosti v schéme.
Som si istý, že iná dióda ( používajú sa na limitáciu v spätnej väzbe, alebo priamo v signálovej ceste ) použitá v zapojení toho istého efektu urobí vo zvuku ďaleko väčšiu zmenu ako výmena "čipu".
Toto všetko vplýva na zvuk a nie len použitý integráč ( pardon "čip" ).
Kľudne môžem niekedy rozobrať nejaký efekt, tr..nem tam namiesto "čipu" päticu a budem vymieňať "čipy" jeden za druhým.
Garantujem Ti, že nespoznáš rozdiel. A nebudeš vedieť ani zistiť, či som vymenil, za aký som vymenil a ani kedy som vymenil.
Vlastnosti operačného zosilňovača v zapojení totižto určujú súčiastky okolo neho. On má svoje vnútorné vlastnosti konštantné a výhradne závisia od odporov, kondenzátorov a ďalšieho zapojeného na jeho + a - vstupoch a výstupe.
Podľa mňa, to s tými "čipmi", je taký istý mýtus ako že Jánošík bohatým bral a chudobným dával