Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

432 Hz

Started by Freedom, 29. November , 2013, 13:08:55

kaolko

Quote from: Bhlokvva on 01. December , 2013, 06:06:58
Mne sa velakrat stalo, ze som naladil E baj d ucho a bolo o kusocek nizsie ako E podla 440tkovej ladicky. Samozrejme netusim kolko Hz som trafil, ale kludne to mohlo byt prave podla systemu 432. Zaujimave je na tom to, ze vzdy som trafil kusok nizsie a nie presne abo vyssie. Nepokladam to za nejaky dokaz, ale nezda sa mi, ze by to bola uplna nahoda. Ta frekvencia mi jednoducho asi znela dobre a evidentne nie som sam.

este to moze byt tym ze kazdy z nas vnima aj zvuk aj obraz inak.. sak nemame vsetci rovnako narastene tie usi.. a uz vobec nie rovnako vytrenovane.. ;)

bubla15

kym sa naucim hrat nieco zmysluplneho, tak tato zalezitost uz bude overena  ;D potom sa preladim

Zvukár Andrej

Quote from: frakos on 30. November , 2013, 14:53:31
...Ked je Hz pocet jebov za sekundu, obratena hodnota sekundy a sekunda bola historicky zadefinovana tak jak bola a mohol to byt aj kludne "o nieco dlhsi alebo kratsi casovy interval" a tym padom by vychadzali ine hodnoty spektra . . .tak preto mi to vychadza len na nejaku hru s cislami...
Presne tak, celé to je úplná kokotina.
FREEDOM sa chcel zviditeľniť a všetci ste mu na to skočili.  ;D

Freedom

určite toto nie je spôsob akým som sa nechcel zviditelniť ;-)

Ale napadlo ma niečo iné. Máme desiatkovú sústavu (tá vznikla pravdepodobne z toho že máme 5 prstov na ruke x 2) a tak som vyskúšal ako by to dopadlo keby sme mali 8,6,4,2 sústavu.

432:8 = 54:3 = 18
432:6 = 72:3 = 24
432:4 = 108:3 = 36
432:2 = 216:3 = 72

440:8 = 55:3 = 18,33
440:6 = 73,33: 3 = 24,44
440:4 = 110:3 = 36,66
440:2 = 220:3 = 73,33

Zaujímavé na tom je že pri 432 to stále vychádza, a pri 440 nie.
Takže tých 440 vychádza ako niečo umelé.

A teraz k tým Hz

Momentálne máme Hz = 1 jeb /sekunda (veľmi dobrá jednotka frakos ;-))
Keď zmeníme Hz za iný počet jebov tak to samozrejme vychádzť nebude, lebo tá jednotka bude umelo vytvorená (je to to isté ako keď je tam dosadených neharmonických 440), ale keď to celé otočíme tak týmto spôsobom vieme vypočítať aj správnu hodnotu Hz.
Fender Stratocaster 1996 Mexico
http://www.rkm.sk

hyenik

a teraz k té konspiracni teorii (rozuměj kokotině) - ta jde lehko rozeznat tak, ze halasně preklada dukazy, ktere se hodi do kramu a nehodici se elegantně ignoruje.

432:10 = 43,2:3 = 14,4 ......ku*rva  8)

Na planetě Zemi bohužel desítkovou soustavu nelze jenom tak ignorovat, takže doporucuju brzdit tvoje svaté nadšení, než ze sebe udelas totálně nesvéprávného trotla.

Freedom

Quote from: hyenik on 04. December , 2013, 08:49:11
a teraz k té konspiracni teorii (rozuměj kokotině) - ta jde lehko rozeznat tak, ze halasně preklada dukazy, ktere se hodi do kramu a nehodici se elegantně ignoruje.

432:10 = 43,2:3 = 14,4 ......ku*rva  8)

Na planetě Zemi bohužel desítkovou soustavu nelze jenom tak ignorovat, takže doporucuju brzdit tvoje svaté nadšení, než ze sebe udelas totálně nesvéprávného trotla.

a preco delis tych 432 desiatimi ? to akoze desiatkovu sustavu delime este raz desiatimi ?
Fender Stratocaster 1996 Mexico
http://www.rkm.sk

Bhlokvva

Freedom, napis prosim ta, ze ta presvedcili, ze uz si vyzdravel a ze uz nikdy nebudes citat konspiracne teorie, lebo inak to tu budes mat tazke...  ;D
Aky je rozdiel medzi vranou?

kaolko

deli desiatimi lebo je desat bozich prikazani, desat prstov na rukach, najkrajsie dievcata maju desat rokov a podobne.. 10tka je vzdy krieg..

Bhlokvva

Quote from: kaolko on 04. December , 2013, 09:24:19
deli desiatimi lebo je desat bozich prikazani, desat prstov na rukach, najkrajsie dievcata maju desat rokov a podobne.. 10tka je vzdy krieg..

presne tak a hlavne v hudbe sa ta 10 pouziva uplne najviac, desatina tonu je bezne pouzivana zalezitost a stupnica ma 10 tonov  ;)

kaolko

Quote from: Bhlokvva on 04. December , 2013, 09:28:59
stupnica ma 10 tonov  ;)

prosim? ktora? sak kazda ma inak :D
Cdur  = CDEFGAH - 7 tonov

Bhlokvva

Quote from: kaolko on 04. December , 2013, 09:34:10

prosim? ktora? sak kazda ma inak :D
Cdur  = CDEFGAH - 7 tonov

myslel som uplne zakladnu, pravotocivu  ;D

hyenik

filozofická hádanka: Může satanista hrát církevní stupnice?
Může, ale jenom obráceně.

glamrocker

zaujimave ze pre ucho su akoze prijemne nedesatine hodnoty hertzu ;D to preco by tak malo byt prosimta? cely hertz je odvodeny od zakladnej jednotky - sekundy ktora bola urcena vpodstate zbrucha a jej definicia sa vlastne historicky niekolko krat menila.

Zvukár Andrej

Quote from: glamrocker on 04. December , 2013, 14:13:31
...cely hertz je odvodeny od zakladnej jednotky - sekundy ktora bola urcena vpodstate zbrucha a jej definicia sa vlastne historicky niekolko krat menila.
Súhlas,
keby sme boli takí veľmi desiatkoví, tak deň by mal 10 hodín namiesto 24, hodina 100 minút, minúta 100 sekúnd, napríklad. Potom by tie Hertze vyšli úplne ináč.

styrioci

len tak zprdele som naladil gitaru podla referencneho A432Hz.. mal som dojem, ze gitara je rozladena.. tak 25centof na tenkych a 31 na hrubych  ;D