proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« kedy: 10. December , 2013, 19:08:22 » |
|
Ked zapinam PC, nic sa nedeje, mozem aj 100x stlacit tlacidlo a nic, nechce sa zapnut. Potom sa samo zapne bezne aj o 15 min. az hodinu. V com moze byt problem? Odchadza zdroj, ci moze ist aj o motherboard? Ked dam comp len uspat, vtedy sa zapne rychlejsie, resp. aj na prvykrat.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 10. December , 2013, 19:18:22 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 10. December , 2013, 19:23:08 » |
|
No ved to, mam odlozenu jednu 486 DX50 z roku 1994 v povodnom stave a stale je veselo funkcna. Ani tie compy uz nie su co byvali.
|
|
« Posledná zmena: 10. December , 2013, 19:26:03 od proghopik »
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 10. December , 2013, 19:40:11 » |
|
skús odpojit power na doske a skratnút s tenkým šrobovákom , či to neni len spínač , alebo niečo v tej trase , spínač , káblik , konektor
|
|
« Posledná zmena: 10. December , 2013, 19:41:26 od mirostrat »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 10. December , 2013, 22:19:23 » |
|
naposledy som mal problem so startom este na predchadzajucom kompe. mal som tam dlhe roky 3x HDD + 1x DVD. v istom obdobii zacal robit problem start, zapol som, zafucali vetraciky, piiip a koniec. a trebars 4-5x po sebe, kym to naskocilo. vylucovacou metodou som dosiel k tomu, ze ak odpojim ktorykolvek HDD alebo DVD, cize nezaplnim obidva ATA sloty, tak problem nenastane. bolo jedno, ktora pozicia na ATA sa uvolni, problem sa dial len ked boli vsetky 4 veci zapojene. vymenil som zdroj za novsi a silnejsi, no nepomohlo. tak som vybral jeden HDD, beztak som ho tam fyzicky nepotreboval mat a bolo. nakoniec aj tak nieco na tej doske odislo, uz si nepamatam co, ale zaciatok jej konca bol podla mna uz v tej neschopnosti startovat riadne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 10. December , 2013, 22:22:05 » |
|
zacal robit problem start, zapol som, zafucali vetraciky, piiip a koniec. a trebars 4-5x po sebe, kym to naskocilo. nakoniec aj tak nieco na tej doske odislo, uz si nepamatam co, ale zaciatok jej konca bol podla mna uz v tej neschopnosti startovat riadne.
Mne to ale nereaguje vobec, ani vetraciky nic. Skusim si zicat od niekoho zdroj a ist na to ozaj len vylucovacou metodou. Ak to bude odchadzajuca motherboard, tak to bude o dost horsie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
crespi
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 10. December , 2013, 23:37:04 » |
|
Ak som to spravne pochopil, stlacis gombik a nist? A obcas ano?
Mal som vzdialene podobny problem na laptope (musel som viackrat stlacat zapinanie, kym nabehol) a problem bola maticna doska. Vymenou MB sa problem vyriesil.
Neviem, ci ide o NTB alebo o desktop. Ak o desktop, skus najskor so skusackou poskusat vyvody zo zdroja, vypadne ti jeden mozny zdroj nedobroty.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 10. December , 2013, 23:55:53 » |
|
teoreticky to moze byt aj ako Lusťo hovori, dokaslany spinac na skrini alebo nieco na tych tenkych kablikoch.
Brano - odsleduj si, kam na doske idu kable od zapinaku na skrini. je to taka tenka spletena dvojica kablikov s ciernym placatym malym konektorom a je nasadena na dve nozicky na doske. skus to odpojit a pocitac sa da zapnut, ked tie dve nozicky skratnes napr. plochym srobovakom, takto vylucis jednu z moznosti problemu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 10. December , 2013, 23:59:06 » |
|
Ja by som tipol napicu kondenzator - ci uz v zdroji alebo na zakladnej doske. Mozno mu 15 minut trva, kym sa nacucia voltami.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 11. December , 2013, 00:02:26 » |
|
skus to odpojit a pocitac sa da zapnut, ked tie dve nozicky skratnes napr. plochym srobovakom, takto vylucis jednu z moznosti problemu.
Skusim a dam vediet, dikes vsetkym za rady.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 11. December , 2013, 00:03:53 » |
|
Mne to ale nereaguje vobec, ani vetraciky nic. Skusim si zicat od niekoho zdroj a ist na to ozaj len vylucovacou metodou. Ak to bude odchadzajuca motherboard, tak to bude o dost horsie.
ak si Zid ako ja a nemas nejaku strasne exoticku kombinaciu HW, tak obdobnu dosku ako mas kupis za 20€ horsie je to s tou istotou, ci ozaj pomoze menit dosku, ale spravidla tie odchadzaju hlavne. uz len ked si pozres, ako su designovane, kde kondiky su zasadne v najtesnejsej blizkosti CPU a este sa fasa priamo na ne fuka ten horuci vzduch, aby tie dosky nemali ani teoreticku sancu vydrzat dlhsie, ako zarucne 2 roky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 11. December , 2013, 06:35:14 » |
|
ja som podobné riešil asi pred mesiacom , doska ABIT GURU , dosť exot , vymakaná doska na tie roky , PC mi nabehlo a za chvílku restart , furt dokola a to je moje pc na nahrávanie to som chcel spojazdniť , celé pc som rozhodil , vybral dosku a vysprchoval vo vani , vlažná voda a mydlo , lebo ten prach čo sa tam usádza može byť a aj je vodivý , potom dobre vysušil s fénom , aj pamate , aj grafiku som ,, očistil " , náhradnú grafiku som kúpil za 12 E u Mila , ale nebolo ju treba , čuduj sa svete pc aj WIN nabehl po poskladaní a za chvílku ticho , nič ani fany sa netočili , tak , že idem ďalej , z iného pc som skúsil procesor a všetko šlape , na bazoši som kúpil taký istý za 8E a tie kondenzátory pri procesore treba aspoň vizuálne kuknúť , keď je niektorý vydutý tak je v pici a ten to robí , zdroj či vobec ide vyskúšaš tak , že všetko odpojíš od dosky a zapojíš do zdroja hocijaký ventilátor na pc , može blbnúť aj nejaká vetva ale aspoň budeš vedieť či ide , keď ide , tak potom skúsiť zapojiť iba dosku , či ti vobec nabehne BIOS , teda či ide vobec tá doska samotná , toto je dobrý obchod na rady satármíčo osobne http://www.tntrade.sk/
|
|
« Posledná zmena: 11. December , 2013, 06:56:26 od mirostrat »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 11. December , 2013, 09:15:30 » |
|
skús odpojit power na doske a skratnút s tenkým šrobovákom , či to neni len spínač , alebo niečo v tej trase , spínač , káblik , konektor
Ak počítač nabehne niekoľko minút po stlačení tlačítka, tak by som v tlačítku chybu nevidel. Postupné odpájanie komponentov, čo radí Rastiš sa mi zdá najlepšie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 11. December , 2013, 09:47:54 » |
|
No ved to, mam odlozenu jednu 486 DX50 z roku 1994 v povodnom stave a stale je veselo funkcna. Ani tie compy uz nie su co byvali. hej len na to rozbehnes akurat tak tunellera
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 11. December , 2013, 10:08:38 » |
|
je tak skvely ten komp ze ho pouziva nonstop doteraz. raz ho preda zberatelom za velke peniaze.
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
|