Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

SLOVENSKY BIGBIT

Started by mr. redwine, 12. Október , 2007, 12:10:32

predator

Boli podobné prípady, aj u nás v okolí pôsobila niekedy v 70. rokoch kapela Tiene (názov sa evidentne inšpiroval kapelou Shadows).

lubochlast

V jednom starom populáry je clánok ako metal skodi a kazí mládez a ze jedine kapely typu vidiek su vhodne pre mladych. Nazov clanku bol. Je treba zakazat rockove kapely alebo tak nejak . Ale k dobe. Aj moja prva skolska kapela sa musela volat hviezda. 

matkosafko

Quote from: Lookash on 23. Október , 2007, 18:48:16
mne sa lubi jak boli niektore tie kapely v tej dobe originalne, za cias THE BEATLES sa niekto vola THE BEATMEN  ;D

este dobre ze sa nenazvali The Beatluka alebo The Beatpotok

lubochlast

V tej českej relácii o bigbeate bola jedna časť venovaná tak povediac metalu. Riešil sa tam koncert rock-popových kapiel v nejakej komančskej aule a metalový na zimáku. Rok neviem, ale rád by som si to nahral, ak to niekto má.

opossum

Quote from: mr. redwine on 23. Október , 2007, 17:27:19
...ukludni sa chlapce ...prehliadol som ze ta otazka patrila mne ! ...nie nebol som !  ...zda sa mi ze si trochu pleties casove suvislosti ...ja pisem o casoch, ked ta napr. za dlhe vlasy jednoducho vylucili zo skoly ! :(  ...aj ked sa ti to teraz zda byt neprestavitelne, ze ? ...a pritom to bola realita

winetú
to bola sranda, ja som kludný jak želva  :drink:
ale šak chodíš okolo toeho jak okolo horúcej kaše. Šak napíš konkrétne, ktoré časové súvislosti...lebo stále píšeš doť hmlisto. A napíš ešte, kde si sa vtedy nachádzal, pretože v našom regióne a za MOJICH časov 8) to bolo iné. V pohode som chodil napr. na nábožko, at o sa písali 70. roky. Rozumej 1975 plus mínus. takže je nie som taký mlaďoch, ako si asi myslíš a viem si predstaviť aj kadečo iné, ako ty popisuješ...môjmu dedovi zhabali komanči všetky majetky, lebo bol roľník a nechcel vstúpiť do JRD a na dva roky ho poslali na nútené práce, keď mal už 50 rokov...tak ma teda zaujímalo, že ako je možné, že už na škole si nebol v SZM, to bolo celkom bežné. To si taký starý ako môj dedo by bol starý, keby sa dožil dneka? Nejako mi to nezapadá... stále si mi neodpovedal.
Koniec OT :)

mr. redwine

Pokracovanie OT :)

...opossum, uz len kratko a konkretne: pisem o "blbych normalizacnych" casoch na zaciatku 70. rokov v Bratislave ...v roku 1968 som mal 16 ...a co ti je natom divne ked sa niekto vzopre voci niecomu co nekoresponduje s jeho presvedcenim a neprida sa k bande "cervenych k...tov"??  :)
,,a beer a day keeps the doctor away."

opossum

winetú
ale šak mne neni na tom nič divné. Ja to mám takisto v povahe, byť individualita. Mňa do KSČ nigdy nevolali a na strednej škole som bol aj so spolužiakom v rámci aktivít SZM vyhlásený za pasivistu triedy...

mr. redwine

Quote from: opossum on 24. Október , 2007, 11:18:17
winetú
ale šak mne neni na tom nič divné. Ja to mám takisto v povahe, byť individualita. Mňa do KSČ nigdy nevolali a na strednej škole som bol aj so spolužiakom v rámci aktivít SZM vyhlásený za pasivistu triedy...
OK :) ...a o com to tu vlastne tocis, vsak si znova precitaj naco som povodne reagoval !

Citácia: midlo  Včera v 13:30:39
rozoberate somariny. Vtedy bola taka doba, kazdy bol viac ci menej cerveny

predator

Quote from: lubochlast on 23. Október , 2007, 20:11:45
V jednom starom populáry je clánok ako metal skodi a kazí mládez a ze jedine kapely typu vidiek su vhodne pre mladych. Nazov clanku bol. Je treba zakazat rockove kapely alebo tak nejak . Ale k dobe. Aj moja prva skolska kapela sa musela volat hviezda. 

Hej, a pred časom dal Kuric z Vidieku v rozhovore info, ako neznášali režim a ako režim neznášal ich a hádzal im polená pod nohy, ako nemohli skoro nikde hrať atď atď ... už sa z toho stalo klišé, že každý sa dnes hrá na disidenta drveného bývalým režimom, patrí to snáď k bontónu alebo čo. A dobre sa bavím, keď to počúvam z úst vtedajších hudobných aj hereckých "celebrít", ktoré za socíku pomaly vyliezali aj z chladničky, ako im ten režim kruto škodil.

Aj keď ... nevylučujem, že títo ľudia mohli z času na čas natrafiť na nejakého právomocami vybaveného debila, ktorý im z dôvodu osobných antipatií znepríjemnil nejaké vystúpenie alebo prípadne inak zavaril. Ale to sa stane aj dnes, že trafíš na nejakého vypatlanca s vplyvom, s ktorým si nesadneš do noty a poriadne ti to osolí.

proghopik

Quote from: Predator on 24. Október , 2007, 11:53:19
už sa z toho stalo klišé, že každý sa dnes hrá na disidenta drveného bývalým režimom, patrí to snáď k bontónu alebo čo.

Podobne ako po konci WWII, ked zrazu zacali pribudat zasluzili prislusnici odboja a partizani priam geometrickym radom. :laugh:
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci

lubochlast

Zase tá geometria. Partizánov ubúda a disidentov pribúda.  By ma zaujímalo ako sa k tomuto javu stavajú kapely ktoré boli fakt zakázané a aj prenasledované bývalým režimom. 

opossum

Quote from: mr. redwine on 24. Október , 2007, 11:42:01
OK :) ...a o com to tu vlastne tocis, vsak si znova precitaj naco som povodne reagoval !

Citácia: midlo  Včera v 13:30:39
rozoberate somariny. Vtedy bola taka doba, kazdy bol viac ci menej cerveny

šak v pohode. Chcel som len vedeť podrobnosti. Uš to móžme nehať, nije? Lebo vidím, že ťa to serre

mr. redwine

Quote from: opossum on 25. Október , 2007, 09:04:25
šak v pohode. Chcel som len vedeť podrobnosti. Uš to móžme nehať, nije? Lebo vidím, že ťa to serre

Jasne nechajme to  :) ...ano sere ma to ked sa hlasaju frazy ktore po revolucii vymysleli komosi, aby zodpovednost za spinave veci co sa tu diali hodili na vsetkych, a nato som aj reagoval. howk

dusky

Ja k tomu len tolko ohladne Ventil RG. Po 25 rokoch sa dozvies, ze di bol krok od prvej ligy a niekto ta udal, ze si fasista a bolo vymalovane. Verte mi, ze to nie je sranda. A tie spisy mi doniesli ukazat domov!

predator

No tak považovať Ventil RG (teda Vidiek) za fašistov, to chcelo fakt hooooooodne veľkú dávku fantázie  ;D akože ja nechápem toho blba, čo takú somarinu na nich našil, a ešte viac nechápem tých, čo tomu blábolu uverili .... normálne z toho čučím!  :-\

BTW - ale oni predsa v prvej lige boli ... ešte si pamätám na socíkovský Triangel a ich klipy "Vidiečan" a  "Nechajte si ju". Takže zrejme táto hovadina s "fašizmom" asi ako rýchlo vybehla, tak rýchlo aj vzala koniec.

Mimochodom, aj môj nebohý dedo mal svojho času podobný problém ... jeden "dobrák" mu závidel už ani neviem čo a tak ho po 68' udal ako protištátny živel. Podotýkam, že môj dedo bol plukovníkom vtedajšej armády!!! Tak jedného krásneho dňa za ním prišli dvaja chlapíci v dlhých plášťoch a mal s nimi zaujímavý rozhovor na hodinku-dve. Len čučal na to, čo mu to rozprávajú, čoho sa vraj "dopustil". Dedo sa ale nedal (bol predsa lampasák, rázny, ako sa patrí a sluší) a veľmi rýchlo a rezolútne im vysvetlil, že sú to iba holé nezmysly. Ešte že boli inteligentní a tak okamžite pochopili, že to udanie bola k*k*tina, ospravedlnili sa, rozlúčili sa s ním a už ich nikdy viac nevidel.