Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

absolutny sluch

Started by sivko, 19. Júl , 2006, 20:53:30

yngwinier

Sulo: s tou high pop scenou si to vystihol. Viem si zivo predstavit tych par nestastnikov s absolutnym sluchom, ako skuvinaju priam od fyzickej bolesti pri \"vykonoch\" niektorych hviezd z domacej, ale aj svetovej pop music.:sick:
Hlavne taky Kiko Drsny zo skupiny RadiatorB) Ten dava zabrat aj mne a to mam asi daleko od absolutneho sluchu, ale najdu sa aj ini experti.

Pitu

Gladiátor už trápi moje ucho dlho so svojimi pesničkami a speváckymi výkonmi v nich. :) A máš pravdu, je ich tu takých viac. ;)

yngwinier

Pitu: Zvlastne, ze vyssie polohy mu ani tak velmi nerobia problemy, skor nizsia a stredna poloha. Tragediou je, ze vacsina pesniciek je prave takto polozena a pocujuci clovek sa musi trapit:(
A pravdou je tiez, ze predtym sa taketo veci jednoducho nestavali. Starsia era nasich spevakov snad ani nemala takychto vyslovene falosnych medzi sebou. Holt sloboda priniesla svoju dan;)
Na fun-ku ide prave novy hit od Pink, dobra skladba, vyborna spevacka, dobry hlas...Az na to aranzma, ked skladba zacina ako ked zacinajuca kapela cvici v garazi:P Inac krasne vygradovany song, dobre odspievany.

rastis

To bola taka funkcia, ze hudobny reziser a ten tam bol na to, aby buzeroval, kym nebude dobre. Ale to uz sme tu niekde spominali.

Tomino

yngwinier napísal:
QuotePitu: Zvlastne, ze vyssie polohy mu ani tak velmi nerobia problemy, skor nizsia a stredna poloha. Tragediou je, ze vacsina pesniciek je prave takto polozena a pocujuci clovek sa musi trapit:( .

Vela spevakov vie slusne zarevat v tych vyssich polohach, no spievat v nizsich a strednych polohach je to tazsie skutocne neviem cim je to sposobene.

Inac to o tych bubenikoch som pocul-v jednej talkshow na ct1 vraveli ze bubenici bez toho vrodeneho metrumu oni to volali -vnutorneho rytmus nikdy neprestanu kolisat ze tam bude aj ked pre ludske ucho nepocutelne odchylky od tempa.Neviem ja nepocujem kolisanie az kym nieje uplne zretelne.

Slovensku pop scenu som nikto ktovie ako nepocuval- myslel som ze aspon cmorik sa ukaze lenze som sa sklamal. Uz neocakavam nic ide to dole vodou.

Naposledy upravil tomino, : 21.07.2006 o 13:44
!!!!Fast šmiring a undead singing is my life!!!

yngwinier

Rastis: chces povedat, ze teraz to nikto nestrazi? Ja myslim ze strazi...Len je problem ci to dany spevak zvlada, resp. to co pocujeme z CD je uz jeho uplne maximum:)

rastis

yngwinier napísal:
QuoteRastis: chces povedat, ze teraz to nikto nestrazi? Ja myslim ze strazi...Len je problem ci to dany spevak zvlada, resp. to co pocujeme z CD je uz jeho uplne maximum:)

Teraz je to pokial viem o zvukarovi - \"dojebavacovi\", ktorý nepusti. Ale nie vsetci zvukari toto vedia a koniec-koncov to ani nie je ich uloha. Potom je tam producent, ktory by to teoreticky mohol strazit, pripadne este mudrovat aj zvukarovi, ale casto tam je iba na to, aby to udrziaval v radiovo-hitparadovych meritkach a nie na to, aby strazil intonaciu. Hudobny reziser bola za sociku ina funkcia - to bol naozaj hudobne vzdelany sluchar, ktoremu islo o kvalitu prejavu.

yngwinier

No, my sme nahravali s kapelou v kosickom studia Slovenskeho rozhlasu. Tam robi pan Rudolf Henschel, ktory nam robil pri nahravani \"ucho\". Inac on ma absolutny sluch a dost ma hnevalo, ked ma v sole vratil asi 10 krat, aby som to nahral este lepsie:) Takze asi to nesuvisi len s tym socikom, ked ma kapela, alebo interpret volu urobit to dobre, tak tam toho rezisera (ucho) pozve a respektuje ho. Podla mna;)

rastis

yngwinier napísal:
Quote...Takze asi to nesuvisi len s tym socikom, ked ma kapela, alebo interpret volu urobit to dobre, tak tam toho rezisera (ucho) pozve a respektuje ho. Podla mna;)

Vsak ja som to ani nemyslel, ze ake to bolo dobre za sociku. Iba som narazal na fakt, ze vtedy tam ten clovek bol povinne aj keby si tocil punk rock. A dnes tam moze a nemusi byt a ti, co by to mali strazit casto strazia uplne ine veci (aby to malo minutaz, aby to nemalo dlhu predohru, aby solo nebolo prilis dlhe, ked uz ho tam kapela silou mocou dala, aby to malo vela refrenov na konci... ). A ze to je to, preco mnohe dnesne slovenske aj akoze \"profi\" nahravky casto neladia...

yngwinier

Ved hej, asi sa chapeme. Dobry hlod, ze za sociku tocit punk rock:woohoo:

yngwinier - s panom Henschelom mam uz drobne skusenosit (nahraval nas zbor), ale moju skupinu nahraval stale taky bradaty pan, teraz si nespomeniem ako sa vola.
S tymi strednymi polohami maju spevaci problem, lebo nevedia posadit ton. Dnes som videl trosku z reprizy superstar.. Nepaci sa mi aky strasne neobjektivny je habera. Neviem ci to robi naschval. Sprdol Baluchovu ze bola cely cas pod tonom, pricom mne sa zdala byt dobre, a Strofeka, ktory bol poriadne pod tonom, ale poriadne, pochvalil. Tak aj taketo tahy sa robia v byznise.
Btw, ze zahranicne nahravky nezvyknu byt falosne - tam sa na to dozera, aby nebolo nic mimo a ak nahodou je, tak sa to doladi ladickou. Preto na cd spievaju tak krasne krystalovo cisto a nazivo je to mnohokrat hroza. U nasich medzi zivym spievanim a studiovym velky rozdiel nie je.
Este jedna perlicka. Na prvom spievanom albume Fermaty - Ad libitum spieva spevak riadne falosne, co mi je luto lebo pesnicky su dobre. Mam pocit, ze u nas je z akehosi dovodu malo kvalitnych spevakov.
A k tomu vrodenemu metru - ja som pocul tak, ze \"neexistuje bubenik, ktory by nekolisal, aj keby mal miesto srdca metronom\" - neviem co tym presne dotycny myslel, ale verte mi on hral na slovensku so vsetkymi bubenikmi aki tu su.. Clovek vnima tempo velmi subjektivne a toto vnimanie zavisi od mnohych pricin. Dobry bubenik radovo v refrene zrychli zhruba o 2-3 bpm - dava to refrenu vacsiu stavu. Myslim ze dobry bubenik je schopny udrzat tempo natolko, aby si posluchac nevsimol ze spomalil alebo zrychlil, ale zeby absolutne nekolisal o tom presvedceny niesom.

Pitu

Habera nie je odborník na spev a často som s úžasom hžadel na jeho výroky, aj hodnotenia niektorých súťažiacich. Veža o dosť kvalitnejších spevákov sa ďalej nedostalo a veža podpriemerných zas išlo až do finále práve vďaka jeho vychváleniu.

stipec

myslim ze nie je na mieste nadavat na pop, pretoze velmi dobre plni  svoju funkciu: predava. beznych ludi nezaujima ci je spevak nad tonom ale skor co ma oblecene. nemozeme vycitat popu ze je taky aky vlastne ma byt. ine by bolo keby sa tu kritizovalo ze nejaky joe pass mal rozladenu gitaru a vobec si to nevsimol....(nonsens samozrejme)

midlo

Stipec nesuhlasim. Aj pop sa da robit kvalitne. A preco by kvalitny nemal byt? Chceme este znizit uz tak dost nizku uroven vnimania hudby u beznych ludi? Musi byt nejaka hranica kvality, za ktoru by sa nemalo ist.
Zial velmi casto sa stretam so situaciou ze dobre zlozene a zaranzovane hitovky su velmi zle interpretovane, a naopak velmi dobre interpetovane veci su zvacsa skladby dost nezaujimave, ak nie rovno prepadaky... co je riadna skoda...

pista58

ja si myslim ze kazda hudba by sa mala robit kvalitne a mam pocit ze velmi vela POPOVYCH a nie POPULARNYCH  pesniciek na svetovej scene svoju kvalitu ma, ajked by to vzdy mohlo byt samozrejme aj lepsie. rovnako je to ale casto v inych styloch, kde sa nachadza kvalita rovnako ako uplny odpad. akurat ze napriklad otrasnu metalovu kapelu nikdy v radiu nepustia a otrasnu \"radiovu\" pustia (lebo splna iste kriteria)...
o-yep sro