Preskočiť na obsah fóra

správne počítanie - Robbie williams shine my shoes

Started by PS1984, 01. Júl , 2015, 16:46:31

PS1984

zdar, počujte, v tejto piesni: https://www.youtube.com/watch?v=JcvhePsHrfQ
  by som potreboval pomocť s tým ako ide ten klavírista. v pozadí dáva bubeník na hihatku na štvrťové noty na každú a lúskanie je na druhú a štvrtú (však??)

ale neviem ako ide ten klavirista - či mení všetky tie akordy na každú alebo sa mi mi tam zdá, že ide predrazene. ak ide, tak na ktorú?? viete mi to nejako napočítať? už sa stracam...
Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.

rastis

potrebujes to vediet zapisat do not alebo zahrat ? podla mna ten klavir ide vzdy o 1/8 pred dalsom prvou, cize predraza. ale nie je to cista 1/8 pred dobou. je to taka mierne zatazena 1/8, zahrata o picny chlp neskorej.

RobG

Rasto, Ty by si mohol ucit na konzerve, hoci slovnik mi skor pripomina nejaky eroticky videoklip..predrazanie a pcne chlpy...... :laugh: :drink:

rastis

ja skorej s obavou cakam, ze pridu ozajstni muzikanti, napisu, ako to je naozaj a ja zostanem v hanbe  :blush:

PS1984

díky chlapi. rozumiem aj tomu pičnému chlpu. zdalo sa mi, že je to také predrazené. iba by som potreboval nejako rozpísať, že kde to je, ak by sme počítali, že: pr-vá, dru-há....

akord by mali byť C, Es (alebo Dis. nikdy neviem co je spravne), Ais (zas :D) F

rastis

ak by si pocital, tak:

pr-va / dru-ha / tre-tia / stvr-ta a zahral by si to tesne za "stvr". zda sa mi, ze to tam dava skorej pocitovo "chvilku za", nez ze by to mal rozdelene na 1/16-tiny a hral to na presnu dobu medzi "stvr" a "ta" , ale mozno pisem kokotiny.

rastis

Quote from: PS1984 on 01. Júl , 2015, 17:06:47
akord by mali byť C, Es (alebo Dis. nikdy neviem co je spravne), Ais (zas :D) F

Es alebo Dis je to podla toho, v akej stupnici sa to cele odohrava, usami nam je to sice jedno, ale v zapise to je podla "harmonickeho okolia" :)

PanTau

rastis

hra to trochu shuffle, zato sa to blbo identifikuje.

killo

za pivo pre rasta ti to nahram do midi..nech ma stastnejsi zivot :-D a jedno pre mna mozno :-D
Captain SEXXX !!

PS1984

Quote from: killo on 01. Júl , 2015, 20:07:15
za pivo pre rasta ti to nahram do midi..nech ma stastnejsi zivot :-D a jedno pre mna mozno :-D

Na pivo môžme ísť aj bez toho ;) zahrať to zahrám, len som nebol schopný povedať ako to je.

urmo

je to posledná osmička, len celý song je v triplet feel, tak je to vždy posledná z tých troch