Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Stara kofola

Started by rastis, 16. September , 2015, 11:15:42

PS1984

Quote from: rastis on 17. September , 2015, 21:39:45
a este nech je to teda o kofole  :whistle:

PS1984 - kedze Kofola nema teda fosforesnu kyselinu, co riskujem jej nadmernym pitim ? velky prijem cukru, jasne. este ?

riskuješ len ten cukor.

pre zaujímavosť obsah cukru v 250 ml nápoja:
Sprite - 17g (ale + kopa umelých sladidiel)
Kofola - 20g
Fanta - 23g + umelé sladidlá, myslím, lebo už si to presne nepamätám zo školy, hoci počty gramov som si 100% istý
Coca Cola - 27g
Pepsi - 28g + umelé sladidlá
Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.

crespi

Pruser je, okrem ineho, ze sa ten cukor meni na tuk a rastie bachor

Branko

Quote from: crespi on 18. September , 2015, 07:12:54
Ak to samozrejme nestihnes spalit skor, ako sa ten cukor na tuk premeni. :)

PS1984

Quote from: crespi on 18. September , 2015, 07:12:54

hej, z každých 100 gramov nadbytočne prijatých cukrov vznikne 30 g tuku

brdo prvy

Inak v okoli Rajca je tak vynimocne mäka voda za tam sa ani v konve neusadza vodny kamen a zamrza az niekde pri -10 C co ma urcite zanasledok ,ze urcite niekomu chuti kofca a vinca inak ako volakedy.
Ja mam tiez taky pocit ze ta vinca s tych sklenených flasek chutila inac.

spyros

Otazka preco pit v krcme sladku zbrndu, ked mozem mat na vela miestach nealkoholicke pivo tocene aj tankove, v mnohych pripadoch nerozoznatelne od desinky.
Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself

kaolko

k tomuto sa viem nahodou vyjadrit.. vlastna skusenost.. mam 29 rokov a kedze sa uz 6 mesiacov liecim na jendo plucne ochorenie a uzivam systemove kortikoidy, ktore odburavaju vapnik, robili mi namatkovo pred liecbou test na tvrdost kosti a uz vtedy mi zistili 25-30% pokles... cize asi ako 50-60 rocny clovek..

teraz nieco k mojej zivotosprave.. kedze som mal vzdy problem s travenim - uz od puberty, tak som jedol/pil malo mlieka a mliecnych vyrobkov lebo mi z toho akruat bolo napicu.. a plus som do toho zacal pit po obedoch kolicky.. lebo sak.. odgrgnem si dobre.. ze jo.. no a jeb tu to mam :) tvrde syry treba, aj brokolicu.. pivo kludne radsej..  plus nikto z vas neviete v akom stave mate realne oblicky, ze ci vam nepopustaju vapnik do mocu, takze si tiez koledujete o problem ak budete jebat na prijem vapnika alebo ho odburavat kyselinami..

v kofole mate sice kyselinu citronovu ale to je akurat dobre na to aby si clovek dojebal dobre travenie tiez.... to je rovnako napicu jak fosforecna v cole co odburava ten vapnik..

PS1984

Quote from: spyros on 18. September , 2015, 09:27:53
Otazka preco pit v krcme sladku zbrndu, ked mozem mat na vela miestach nealkoholicke pivo tocene aj tankove, v mnohych pripadoch nerozoznatelne od desinky.

moj osobný názor: pijem veľmi málo alkoholu. naozaj až vtedy keď som donútený kvôli nejakej prílezitosti - nejaký významnejší prípitok (nie najebávanie sa v krčme, lebo si treba pripiť na Joža od výčapu) a viem, že niekto by mohol zostať urazený, hoci na toto sa tiež viem nasrať.

dalšia vec, alkohol ako taký mi nechutí. či už ide o tvrdý alkohol, víno, alebo pivo. k pivu a vínu mám snáď najvačší odpor a prekážku z pohľadu chuti. jednoducho nedokážem prehltnúť pivo, pretože mi je to jednoducho bléééé.

tým pádom som vylúčil tvrdé, víno, pivo. zostala káva, čaj, minerálka a farebné blbosti. Kávu nepijem, tiež mi to nechutí. Čaj -  podobne ako Rastis. Minerálka - strašne predražené a málokedy dostanem nejakú našu slovenskú.

no a potom zostali farebné blbosti. záchrana pre takýchto ako som ja. z nich si vyberiem vždy tú kofolu, lebo jednak, čapovaná chutí podľa mňa trochu inak ako tá v PET flašiach a väčšinou čapujú len to. Ak nečapujú a je možnosť flaškovej varianty, tak volím Tonic.

PS1984

to Kaolko:

mal si laktózovú intoleranciu? to bol ten problém, prečo ti bolo z toho zle?

kaolko

Quote from: PS1984 on 18. September , 2015, 09:56:09
to Kaolko:

mal si laktózovú intoleranciu? to bol ten problém, prečo ti bolo z toho zle?

nie. chronicky zapal pazeraka.. reflux.. atd.. mliecne vyrobky to zhorsovali..

PS1984

Quote from: kaolko on 18. September , 2015, 10:47:30

nie. chronicky zapal pazeraka.. reflux.. atd.. mliecne vyrobky to zhorsovali..

aha. jasné. hentá pankreatitída je strašná vec. existujú na to aj diétne postupy. ale pri tom refluxe sa trochu čudujem, lebo práve pri ňom sa celkom hodí ten "zahlieňovací"efekt mlieka a mlieko neutralizuje nadbytočnú kyselinu, ktorá sa dostane do pažeráka...

Samozrejme to zahlieňovanie nie je sopeľ, ako to mnohí odporcovia mlieka tvrdia.

kaolko

to je mytus.. mlieko zahlienuje iba ked mas v skutocnosti problem s bakterialnymi infekciami.. typu staffilococcus aureus.. nema ta preco inak zahlienovat.. plus... ono sa to zvyklo pouzivat pri zaludocnych vredoch lebo dochadza ku rychlej ulave, avsak long term effect je ovela horsi, vyslovene sa neodporuca mlieko v tychto pripadoch.. kks... a ze forum gitaristi..  schvalne ci som jediny kto tu mal uz hadicu aj v plucach, aj v zaludku aj v riti  ;D odvtedy pouzivam uz len line 6 relay g50 wireless..

PS1984

Quote from: kaolko on 18. September , 2015, 11:14:59
to je mytus.. mlieko zahlienuje iba ked mas v skutocnosti problem s bakterialnymi infekciami.. typu staffilococcus aureus.. nema ta preco inak zahlienovat.. plus... ono sa to zvyklo pouzivat pri zaludocnych vredoch lebo dochadza ku rychlej ulave, avsak long term effect je ovela horsi, vyslovene sa neodporuca mlieko v tychto pripadoch.. kks... a ze forum gitaristi..  schvalne ci som jediny kto tu mal uz hadicu aj v plucach, aj v zaludku aj v riti  ;D odvtedy pouzivam uz len line 6 relay g50 wireless..

no šak práve toto, že mlieko nezahlieňuje, tak ako to tvrdia jeho odporcovia. hmm, s tým konzumovaním mlieka pri žaúdočných vredoch som sa možno zmýlil. rýchlo zabúdam veci zo školy keďže nepracujem vo svojom odbore

epiphonic

Quote from: PS1984 on 18. September , 2015, 06:17:02
riskuješ len ten cukor.

pre zaujímavosť obsah cukru v 250 ml nápoja:
Sprite - 17g (ale + kopa umelých sladidiel)
Kofola - 20g
Fanta - 23g + umelé sladidlá, myslím, lebo už si to presne nepamätám zo školy, hoci počty gramov som si 100% istý
Coca Cola - 27g
Pepsi - 28g + umelé sladidlá

Zlozenie tych - fanta, pepsi, sprite - viac krat som si to cital a umele sladidla (pokial neide o pepsi max) tam neboli, tak neviem odkial mas informacie Ty... inac rozdiel byva casto aj v tom aky cukor pouziju... teraz uz skoro do vsetkeho u nas jebu glukozovo-fruktozovy sirup, v podstate to najlacnejsie co moze byt, z kukurice... je tam vyrazny chutovy rozdiel, ked to porovnas s klasickym repnym.
slow riffs / bong hits

PS1984

Quote from: epiphonic on 18. September , 2015, 12:23:58
Zlozenie tych - fanta, pepsi, sprite - viac krat som si to cital a umele sladidla (pokial neide o pepsi max) tam neboli, tak neviem odkial mas informacie Ty... inac rozdiel byva casto aj v tom aky cukor pouziju... teraz uz skoro do vsetkeho u nas jebu glukozovo-fruktozovy sirup, v podstate to najlacnejsie co moze byt, z kukurice... je tam vyrazny chutovy rozdiel, ked to porovnas s klasickym repnym.

v sprite je 100% aspartám a acesulfám draselný. podla etikiet na internete čom som narýchlo pozeral som niekde videl aj vo fante, ale tak možno som pozrel zlú etiketu, lebo je viac príchutí. a s tou pesi max. máš asi pravdu. každopádne ten obsah cukrov sedí.