Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Astro Songs Orchestra v Metre

Started by iMbUS, 07. September , 2006, 13:40:08

iMbUS

Zeby sa nam Pitu zatajoval, ze bude v telke? :)

Pondelok 18.9.2006 21:55 - Premiéra

Akustickú hudbu spadajúcu pod skôr všeobecné označenie \"world music\", vám v treťom pokračovaní hudobnej relácie Metro naživo priblížia slovenské skupiny Acoustic Colours a Astro Songs Orchestra. Hrajú pôvodnú inštrumentálnu hudbu bez žánrových obmedzení a hraníc, sami tomu hovoria Akustická hudba, a je v tom obsiahnuté všetko - absolútna sloboda vyjadrovania cez hudbu, spojená s trvalým vnútorným vzťahom k pôvodnému živému akustickému zvuku. Kombináciou rôznych nápadov a inšpirácii sa vytvoril originálny hudobný jazyk - ako prostriedok vyjadrenia vlastného názoru i vlastnej zvukovej predstavy. Členovia skupiny Acoustic Colours tiež čerpajú z klasického hudobného vzdelania a účinkovania v rôznych orchestroch vážnej hudby. Originálny hudobný jazyk sa takto vytvára spojením jazzového kontrabasistu, huslistu pohybujúceho sa od folklóru cez jazz až po world music, bluegrassového gitaristu a univerzálneho perkusionistu. Ako hosť kapely vystúpi moravská speváčka Jitka Šuranská. Podobnú akustickú zmes inšpirácií doplnenú aj o španielske flamenco zahrá zoskupenie Astro Songs Orchestra.
Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212

Pitu

Sme rýchlo postupujúca zostava, hráme vystúpenia raz za pol roka a hneď tretie je v TV. :)
Ale nie... -  Mišo Vavro z Acoustic Colours nás odporučil, aby sme si s nimi zahrali, tak budeme musieť trénovať. ;)

sivko

waw,tak toto metro si nesmiem nechat ujst.Som plny ocakavania...

Martinlm

Co je Metro? Resp. kto to vysiela a kedy?

Naposledy upravil martinlm, : 10.09.2006 o 19:11

kewin

metro - hudobna realcia na stv2ke
kedy - Pondelok 18.9.2006 21:55 - Premiéra ako napisal imbus
:) dufam ze si to nenapisal zo srandy a ja som nepochopil vtip

Viktor

Ja som mal problém spomenúť si ktoré bolo naše tretie vystúpenie, lebo som si myslel že len dve. Tretie bolo asi to precvičenie v tej krčmičke.
Zatiaž však nemáme veža skladieb aby sme mohli nejak samostatne hrávať koncerty. Však budeme pripravovať ďalej a kedĄ toho bude viac tak budeme aj viac hrávať.

Naposledy upravil viktor, : 19.09.2006 o 10:44

misofg

Včera som pozeral. Fest dobré to bolo.  Tá gitara na ktorej si hral to nebola náhodou od progrockera? A cez alý aparát si hral?

Pitu

Gitara bola Progrockerova, hral som cez kombíčko Roland Cube60, lebo svoje ešte stále nemám doma. Nastavil som si ho, aby zvuk bol niečo medzi jazzovým a zvukom akustiky. Bolo snímané cez mikrofón Shure SM57 (alebo SM58, neviem presne). Nastavil som ho tak, aby znel zvuk gužatšie, to je z boku komba šikmo na os repráku( cca 15cm dopredu od hrany komba).

Naposledy upravil pitu, : 19.09.2006 o 10:56

iMbUS

mne sa zda, ze isli vsetci okrem basistov priamo do linky.

Mne sa pacilo aj jedno aj druhe, no vela husiel nemusim, i ked unisona boli fajn, ako aj yxo poznamenal.
Iba jednu vyhradu mam na pita, ze tu gitaru prilis hladka a nepocut vela krat konkretne co hra.
Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212

Pitu

basák išiel práve do linky, mandolínkar bol snímaný prilepovacím malým kondíkom.
Gitaru moc nehladkám, hrám často dusené tóny a keď je nevytiahnu, tak sú asi slabšie počuť.

Sulo

Pitu preco si zvolil elektricku gitaru? Nebola by lepia ta tvoja akust. gitara? Elektrika bola menej zrozumitelna.

Pitu

Imbus - inak keby si poriadne počúval, čo hrá Stano Palúch na tie husle a ako to hrá, tak by si sa možno aj inšpiroval trochu. Má vežkú techniku - hrá na husliach všetko a brutálne rýchlo (nielen) a dobre, čo chceš nacvičiť. ;)

Pitu

sulo - neboli to robené skladby pre akustiku, na nej sú už nehratežné. Určite by to vyznelo aj s elektrikou, všetko závisí od nastavenia. Najlepšie by to bolo, keby som už mal svoje kombo a mal by som nastavený svoj zvuk, na ktorý budem zvyknutý.
Inak tam som počul všetko úplne konkrétne, každý tón. Veď mám tu medzi ukážkami verziu Čardášu z krstu Silent Dua, tak približne si asi predstavujem pomery, potom všetko vyzneje.

pista58

stano paluch ma velmi oslovil ked hral s griglakom na koncerte durovho projektu bassfriends.
o-yep sro

guitman

No som zvedavý ak mi to brácho nahral zo satelitu tak si to dnes kuknem dufam ze sa na mna nevykaslal
tatko fóra