Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Gonda

Started by talkin_jive, 03. November , 2015, 09:14:42

kato

Poznal som  jedneho takeho podobneho gondu ,ktory predaval svoje nastroje za nekrestansku cenu a stali za picu.Nastastie tato doba  zkoncila a dnes sa o jeho dvere neobtrie ani pes.Asi si to zasluzil.

arnysimilar

Pišta Gonda s Vyškoviec nad Ipľom - to bola kedysi pred 20 rokmi moja nočná mora ako píše Robo. Problém bol, že pán výrobca bol pôvodom strojár a pre drevo asi nemal cit. Robil gitary s priebežným krkom, čo asi nie je len tak. Treba tú technológiu zvládnuť. Nemal dobré suché drevo. Nevedel to poriadne prebrúsiť. Tiež robil lakované hmatníky, čo bolo o ničom, nakoľko lak bol mäkký. Keďže som mal malý rozpočet - ak študent - tak ošidil aj mechaniku a elektriku. Floyd nedržal ladenie, nebol dostatočne zapustený, proste hrôza. Snímače DS -či ako sa to volalo - niečo otrasné. Všetko to chytalo hrdzu - lacné šmejdy z Číny.
Navyše som ľavák. Ale aj tak sa mi tú gitaru podarilo predať. Novému majiteľovi ju ukradli cigáni - čo bolo šťastie - lebo by sa chlapec zbláznil z tej gitarky. Poisťovňa mu to preplatila. Takže to nakoniec nedopadlo najhoršie.
Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...

RobG

ale ked si ju 1x doniesol, vyzerala suprovo, lepsie ako Kramer  :drink:

arnysimilar

To máš pravdu. Vyzerala veľmi pekne, mala červený priesvitný lak, bolo vidieť štruktúru dreva. Malo to Floyd Rose, 2 HB, 1 SC snímače. My čo sme predtým videli tak IRISku a ja čo som mal otočenú pravácku DIAMANTku sme boli v siedmom nebi. Aj sa na tom hralo dobre a ladila - kým sa nepákovalo, čo na začiatku NIE. Ale potom som začal jazdiť po koncertoch z kamarátom a nechal som ju pár krát v aute v lete. Hmatník sa skrútil do vrtule, takže to nevedel nik už vyrovnať. Ak keď som začal používať tremolo, tak som len ladil a ladil. Nakoniec som ho zablokoval a páku zhodil. Lenže medzitým tremolo chytilo riadnu líšku. Gonda mi poradil, že utrieť olejom a handrou. Tak som mohol takú gitaru kašľať. A tie snímače brumeli a skreslovali.
Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...

RobG

proste pan gitarar  :laugh: :laugh: :drink: