Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

potenciometre

Started by hopík, 05. November , 2006, 14:05:41

Juro

Kontox čistí ale po čase vyschne. Zvykol som obyčajnú červenú Diavu. Tá aj maže.  ;D

rastis

o Diave pocujem prvy raz  :ohmy: Kontox vzdy fungoval, kupil som si spray asi v roku 1993 snad, odvtedy ho mam :)

inak sa tomu problemu cudujem. mam gitary 33 rocnu americku s povodnymi potakmi, do ktorej som Kontox nestrekol v zivote, mal som aj vyse 40 rocnu americku gitaru s povodnymi potakmi, mam 20 rocnu japonsku gitaru s povodnymi potakmi., mal som 30-40 rocne japonske, nikdy ma nic netrapilo.

a mam aj gitaru, kde som pred 30 rokmi kupil noname potaky, take uplne malicke, stali asi 5 Slovenskych korun. tie uz nejaky ten Kontox zazili. aj teraz, ked ju chytim a raz za par tyzdnov zapojim, tak volume trochu chrci, ale potocim ho hore / dole a prestane. a ked nie, Kontox a je zase nadlho klud...

PS1984 - bud mas neuveritelne naroky a za sustanie povazujes cosi, co bezni ostatni ani nevnimaju alebo mas zakliate gitary  :evil:

TOMM

Však tie poťaky by tam ani nemuseli byť. ja som si ich v starej gitare vyhodil a dal som tam vypínač. Bolo to lepšie ako stále pochybovať o tom že či sú nastavené na MAX alebo niekde nižšie. Do novej nechcem šprtať lebo je tam aktívna elektronika tak som to nechal tak ale niekedy sa mi zdá akoby zvuk nešiel naplno aj keď mám nastavené na MAX, a to sú tie pochybnosti.

Juro

Quote from: rastis on 30. Október , 2024, 23:35:09
o Diave pocujem prvy raz  :ohmy: Kontox vzdy fungoval, kupil som si spray asi v roku 1993 snad, odvtedy ho mam :)

a mam aj gitaru, kde som pred 30 rokmi kupil noname potaky, take uplne malicke, stali asi 5 Slovenskych korun. tie uz nejaky ten Kontox zazili...

Však nabudúce skús na tých päťkorunových poťákoch tú Diavu, či pomôže. Na tých nič nepokazíš.  :drink:

styrioci

PS1984

Ďakujem za odpovede.

Ja jednoducho neviem. Mam USA strat 2021 ročník a po chvíli od kúpy už škrčal tak mi ho technik strekol kontoxom. Potom sme natierali vnútro tou tieniacou farbou a pri tej príležitosti ich všetky prestrekol. A už zase škrčí.
Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.

Branko

Quote from: PS1984 on 03. November , 2024, 09:26:22
Ďakujem za odpovede.

Ja jednoducho neviem. Mam USA strat 2021 ročník a po chvíli od kúpy už škrčal tak mi ho technik strekol kontoxom. Potom sme natierali vnútro tou tieniacou farbou a pri tej príležitosti ich všetky prestrekol. A už zase škrčí.
Btw, urcite bude nieco medzi nebom a zemou, pretoze poznam gitaristov, ktori maju gear s povodnymi lampami, potakmi, atd.. x rokov a absolutne neriesia a potom presny opak. Ja som niekde v strede.  ;D

rastis

Quote from: Juro on 31. Október , 2024, 23:32:24
Však nabudúce skús na tých päťkorunových poťákoch tú Diavu, či pomôže. Na tých nič nepokazíš.  :drink:

uz som si pospominal, ze tu v tejto teme kus dozadu bolo spominane - a aj som to cital - , ze aj Diava - najrpv vycistit, potom Diavou premastit a ze funguje... ako to uz byva, o par rokov zase niekto spomenie Diavu a ja sa zase budem cudovat, ze "pocujem prvy raz" :)

Sanchez

Diava na začiatku funguje, ale časom sa na nej nazbiera toľko prachu, ktorý stvrdne, že môžeš ten potenciometer rovno vyhodiť. Ale to je možno to pravé riešenie:-)

Zvukár Andrej

Quote from: PS1984 on 28. Október , 2024, 08:26:35
Nie je možné, aby mi po nejakom krátkom čase stále šušťali volume poťáky. Aj mi to technik čistí Kontoxom ale aj tak to furt šušťí.
Možno ti prelieza jednosmerné napätie zo zosíku, vtedy šuštia potenciometre, aj keď sú v poriadku.
Napr na prvých Plexinách išlo JS napätie na potenciometer Presence a ten šumel pri pretáčaní.