Preskočiť na obsah fóra

Novinky:

Vynovený portál, aktualizované fórum

Hlavné menu

Singlecuty od Hopika

Started by kubriel, 28. Október , 2006, 10:37:46

pista58

o-yep sro

Martinlm

Martinlm

Inak spravil som tuto temu pre tieto dva excelentne kusky. Lebo by uplne zapadli prachom, co by bola skoda.

styrioci

ff

Práca vyzerá byť skvelá,design je pre mňa otrasný,ale to je vec vkusu.Inak krásne.

mario bross

hopík

Quote from: ffamp on 18. August , 2007, 18:00:30
Práca vyzerá byť skvelá,design je pre mňa otrasný,ale to je vec vkusu.Inak krásne.
dizajn myslíš len povrch alebo tvar celkove?
Mne sa to tiež veľmi nepáčilo /ked som robil tu prvú štvorku/ ale pri práci som si na ten tvar zvykol a teraz sa mi ten tvar páči.
Povrch červený chcel majiteľ.
Ten tvar ako taký ma svoje prednosti, krk je spojený s telom až po 12 pražec čo sa prejavuje na zvuku nástroja.

Roberto

praca je skvela, akurat ten tvar mi nesedi. gratulujem! :zdar:
"Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me." ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."

ff

Quote from: hopík on 19. August , 2007, 20:26:57
dizajn myslíš len povrch alebo tvar celkove?
Mne sa to tiež veľmi nepáčilo /ked som robil tu prvú štvorku/ ale pri práci som si na ten tvar zvykol a teraz sa mi ten tvar páči.
Povrch červený chcel majiteľ.
Ten tvar ako taký ma svoje prednosti, krk je spojený s telom až po 12 pražec čo sa prejavuje na zvuku nástroja.

Myslím tvar, ja som tradicionalista.Inak super. :)

ff

Ešte jedna vec-ako tam máš riešenú výztuhu krku?

styrioci

Quote from: ffamp on 20. August , 2007, 08:10:04

dobra otazka, aj mna by to celkom zaujimalo

kubriel

co znamena singlecut? mal by tu byt aj ten jazzbass a strakáč?
www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING

Martinlm

No singlecut ma len jeden vyrez okolo hmatnika pre lahsi pristup k vyssim poloham.

Vsak nazvi to jak chces :)

Majo Fero

Quote from: kubriel on 20. August , 2007, 11:11:32
nechapem. kazdopadne to neni singelcut od hopika, ako vravi tema, tak het s tym a poprosim. aj s tymto. a dajaku normalnu definiciu singlecutu.... je to handmade?
Urcite SingleCut neznamena HandMade.  ;D

Nastroje, ktore maju oba "vyrezy" pri spoji krk - telo sa nazyvaju DoubleCut. Patri tam skoro vacsina nastrojov (stratocaster a podobne).
SingleCut ma vyrez vacsinou iba zo spodnej strany a vrch je plny. (LesPaul, Telecaster,...)

Dobry priklad je, ked si pozries akustiku bez vyrezu a s vyrezom. Tak to druhe je SingleCut.  :)

hopík

Quote from: ffamp on 20. August , 2007, 08:10:04
je tam obojzvratna výstuha, na hlave je kryt zo skrutkou, funguje to normále