Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 02. Júl , 2010, 15:31:26 » |
|
ja mam jemny reverb primiesany furd na kazdom zvuku, znie mi to tak kus prirodzenejsie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 02. Júl , 2010, 15:32:55 » |
|
ja mam jemny reverb primiesany furd na kazdom zvuku, znie mi to tak kus prirodzenejsie.
pri nahravani ale.. ze?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 02. Júl , 2010, 15:33:48 » |
|
koncert+skuska..
chodis na koncerty urcite viac, ako ja. co si vypozoroval na kapelach ? jak to tam maju s tymi reverbami ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 02. Júl , 2010, 15:40:03 » |
|
pri nahravani ale.. ze?
pytal si sa na "koncert+skuska.. nahravka ma nazaujima.." takze som myslel na skuske... ale aj ked si sam brnkam a na nahravke samozrejme tiez. A myslim ze aj do ostatnych nastrojov (basa, spev) by sa mal pre lepsi priestor a zvuk pridavat kus reverbu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 02. Júl , 2010, 15:41:26 » |
|
chodis na koncerty urcite viac, ako ja. co si vypozoroval na kapelach ? jak to tam maju s tymi reverbami ?
no.. v randali je to dost bordel vzdy samo o sebe (a podla mna aj kvoli tomu ze nikto ten reverb nepouziva a je to mega nahlas cele a in-your-face) takze neviem co ja aspon viem tak to nikto nejak neriesi ale to pre mna nie je dovod neriesit to co sa profi kapiel tyka tak vacsinou to vo zvuku trochu citit a ma to potom sirku a objem a aj je to transparentnejsie cele.. ale neviem ci sa to pouziva co ja viem tak ze - ak to ma jedna gitara, tak je dobre aby to mala aj basa a druha gitara natolko dobre usi nemam a pamat tiez.. to je cele..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 02. Júl , 2010, 15:42:30 » |
|
pytal si sa na "koncert+skuska.. nahravka ma nazaujima.." takze som myslel na skuske... ale aj ked si sam brnkam a na nahravke samozrejme tiez. A myslim ze aj do ostatnych nastrojov (basa, spev) by sa mal pre lepsi priestor a zvuk pridavat kus reverbu.
jasne.. tak potom chapem dik.. aj to dava zmysel samozrejme, len som si to chcel utvrdit.. teda aspon mi pride logicke ze ak to ma jeden nastroj, mali by to mat aj ostatne trochu kvoli celistvosti zvuku ak to ma zniet asi trochu ambientne.. len ma zaujimalo ci je take nejake nepisane pravidlo ktore sa vyvodilo z praxe -resp ci si vsimol niekto ze to fnguje lepsie ak to maju 'bud vsetci alebo nikto'
|
|
« Posledná zmena: 02. Júl , 2010, 15:58:32 od kaolko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 02. Júl , 2010, 16:01:30 » |
|
no.. v randali je to dost bordel vzdy samo o sebe (a podla mna aj kvoli tomu ze nikto ten reverb nepouziva a je to mega nahlas cele a in-your-face) ja som bol v randalli len raz, na Insense a bol tam uplne paradny zvuk hocikde som stal, ani nahlas ani potichu, pekne bolo rozumiet kazdemu tonu... odvtedy nikdy nechapem preco bratislavcania picuju na randall. v KE jediny klub kde obcas je nejaky koncert - Tabacka, ma najotrasnejsi zvuk aky si len vies predstavit, gitaram nerozumiet ani jediny ton, bicie su utopene iba sycia cinely, basa ci je alebo nieje ani si to nevsimnes v tom hluku.. spev utopeny a neurcity. rad by som to menil s randalom
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 02. Júl , 2010, 16:03:29 » |
|
... teda aspon mi pride logicke ze ak to ma jeden nastroj, mali by to mat aj ostatne trochu kvoli celistvosti zvuku ak to ma zniet asi trochu ambientne.. ..
to ale potom aby si riesil komplexne - na kopak hentaky reverb, na snare iny, na celu sadu este iny mozno, na gitary iny, atd... lebo take tie dobre koncerty, co som videl a riesilo sa tam aj zmysluplne reverbovanie, tak tam sa k tomu takto komplexne aj pristupovalo, v podstate podobne ako pri nahravke, len trochu jednoduchsie... lebo inak logika typu, ze ak mam reverb na tom, tak mal by byt vsade, je uplne scestna. ale mozno sa pletiem a je to cele uplne inac. takze neostava Ti ine, len si to vyskusat. ale to si kup seriozny reverb potom, ne hentaku krabicku, jak si sa na nu pytal
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 02. Júl , 2010, 16:04:53 » |
|
ja som bol v randalli len raz, na Insense a bol tam uplne paradny zvuk hocikde som stal, ani nahlas ani potichu, pekne bolo rozumiet kazdemu tonu... odvtedy nikdy nechapem preco bratislavcania picuju na randall. v KE jediny klub kde obcas je nejaky koncert - Tabacka, ma najotrasnejsi zvuk aky si len vies predstavit, gitaram nerozumiet ani jediny ton, bicie su utopene iba sycia cinely, basa ci je alebo nieje ani si to nevsimnes v tom hluku.. spev utopeny a neurcity. rad by som to menil s randalom v randalle neni problem aby bol dobry zvuk, aspon ja som tam uz zazil take, ze to bolo uplne v norme...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 02. Júl , 2010, 17:10:46 » |
|
podla mna je reverb pre gitaristu zbytocny... ak tak tak je pekne ked sa primiesa z mixu ale nie ked ide cez bednu... ak chces dodat priestor kup si radsej delay... toto je myslim si zbytocne na gitaru, akurat ti to rozbije zvuk...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 02. Júl , 2010, 17:17:15 » |
|
ja som bol v randalli len raz, na Insense a bol tam uplne paradny zvuk hocikde som stal, ani nahlas ani potichu, pekne bolo rozumiet kazdemu tonu... odvtedy nikdy nechapem preco bratislavcania picuju na randall. v KE jediny klub kde obcas je nejaky koncert - Tabacka, ma najotrasnejsi zvuk aky si len vies predstavit, gitaram nerozumiet ani jediny ton, bicie su utopene iba sycia cinely, basa ci je alebo nieje ani si to nevsimnes v tom hluku.. spev utopeny a neurcity. rad by som to menil s randalom nemali vlastneho zvukara?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 02. Júl , 2010, 17:35:49 » |
|
nemali vlastneho zvukara?
nie som si isty, zda sa mi ze nie. v kazdom pripade dokazali, ze akustika toho klubu aj PA a technika su dostatocne na to aby sa tam dal dobre nazvucit koncert
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
erny
náhodný pocestný
Príspevkov: 136
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 02. Júl , 2010, 18:19:09 » |
|
podla mna je reverb pre gitaristu zbytocny... ak tak tak je pekne ked sa primiesa z mixu ale nie ked ide cez bednu... ak chces dodat priestor kup si radsej delay... toto je myslim si zbytocne na gitaru, akurat ti to rozbije zvuk... zalezi,aky reverb,kolko ho tam je,na aky styl hrania a tisic dalsich veci.ja pouzival reverb roky,ci uz na starom regente,alebo peavey kombe..klasicky pruzinovy.ked to bolo namiesane s mierou,tak to rozbite nebolo,akurat to nabralo trosku viac do plnosti zvuku a nebolo take suche...tak isto aj druhy gitarista aj spev...na skuskach vzdy a na koncertoch podla toho,co bolo na podiu...
|
|
|
Zaznamenané
|
..bude ako nebolo...
|
|
|
|