Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 20:30:47
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Tremolo....  (Prečítané 5710 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
yngwie31
pravidelný návštevník
Príspevkov: 315

však som krasny?

« Odpoveď #15 kedy: 05. September , 2014, 17:40:57 »

to je skoda,ze pretrca blok.aj ja planujem kupit od sivcaka tento http://shop.sollerguitars.com/product_info.php/cPath/307_340/products_id/114tremola/vintage/ge101-t--cr.html     ale asi to necham tak.
Zaznamenané
Gimli489
nováčik
*
Príspevkov: 38

« Odpoveď #16 kedy: 06. September , 2014, 19:58:41 »

Ja mám tiež od Sivčáka túto 510-ku
http://shop.sollerguitars.com/product_info.php/cPath/307_340/products_id/2196tremolos/vintage/g-510t-fe2-cr.html
je to síce 10,8 a mal som 10,5 zrejme lebo mi dierky nesedia ale to prerobím tak uvidím ako to dopadne. Neobjednal som to, žeby som čakal nejakú extra zmenu vo zvuku je to predsa len Squier ale je to asi 7 ročný model keď ešte robili aj lacné gitary poctivo a je tam perfektný krk sedí mi asi najlepšie zo všetkých gitár a to som skúšal aj 800 éčkového Telecastra.
Zaznamenané
kato
pravidelný návštevník
Príspevkov: 425

« Odpoveď #17 kedy: 06. September , 2014, 21:22:15 »

Robil som pre priatela asi pred 5 rokmi gitaru a tam som dal tremolo za 14 ojr a drzi jak diva svina vsetci ladia a on nie.fendristi ani nedychaju a musim sa priznat ze ani ja ponevac on pakuje stale.Robil som mu tu gitaru k 60 vyrociu a ma doma velmi slusnu zbierku aj drahych nastrojov a hra na gitare cca od 17 rokov.Moj recept kvalitne pruziny ja som pouzil gotoh a kvalitny nulty prazec a treba ten nastroj robit z laskou .
Zaznamenané
Gimli489
nováčik
*
Príspevkov: 38

« Odpoveď #18 kedy: 16. September , 2014, 20:18:17 »

Tak viac-menej hotovo. Nový nulťák TUSQ, tremolo Gotoh a snímače a elektronika od rmpickups. Nové Tremolo malo rozteč 10.8 oproti pôvodnému 10.5 mm takže som musel robiť aj mierne úpravy dierok ale vyšlo na 100%. Tak isto som vyriešil prečniavajúce tremolo a teda samotnú kotvu tremola z druhej strany tela podľa rady p. Sivčáka takže som zbrúsil z druhej strany kotvy asi 3,5 mm a sadlo dokonale. Všetko pekne ladí, oktávy nastavené tak isto som nastavil tremolo aby nerozlaďovalo funguje pekne. Lenže kedže tremolo a nulťák mali o niečo väčší rozteč tým pádom struny na krku nie sú na pôvodnom vyhranom mieste a tým pádom to začalo drnčať ale to vyriešim zrejme zbrúsením pražcov pri ďalšej výmene strún. Na to, že som robil takýto mierne vážnejší zásah do gitary prvý krát tak som spokojný. Nikam som sa neponáhľal a všetko som si radšej 5 krát premeral aby to sedelo a vyšlo to. A odporúčam snímače od rmpickups hrajú ozaj perfektne je tam cítiť ručnú prácu. Keby mal niekto ešte nejakú inú radu čo s tým drnčaním tak ss dík.
Zaznamenané
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.116 sekund, 23 otázok.