Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
03. December , 2024, 19:29:44
Strán: 1 2 [3] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: osadenie snimacov  (Prečítané 8819 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #30 kedy: 14. Január , 2005, 01:56:51 »

Superstarka je fajn gitara, mal som ju od konca strednej školy asi 3 roky, potom som ju lacno predal jednému môjmu žiakovi. Na sucho hrala pekne, lebo bola z kvalitného dreva, tie snímače sú ale naprd. Keď ich vymeniš METALHAMMER za poriadne, tak to bude hrať ozaj dobre. Ešte vymeniť ladiacu mechaniku (mne sa tá pôvodná dosť rozlaďovala) a bude všetko ok.
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #31 kedy: 14. Január , 2005, 09:57:28 »

Ja som zacinal na Diamandke. Fuha, som rad, ze tieto casy su uz za mnou. Sranda je na tom taka, ze prvych 9 rokov som hraval na humbuckerovych gitarach a nenavidel straty. Zdalo sa mi, ze nie je horsich gitar ako Strat. Dnes mam 3 straty a urcite by som si nekupil LesPaul. Holt, cas pracuje aj u muzikantov.
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #32 kedy: 14. Január , 2005, 10:34:17 »

Mňa naopak ničím neoslovuje hranie na Stratocaster, skôr by som si kúpil LesPaul. Aj keď tú farbu zvuku ako variantu k ostatným je fajn mať.
Zaznamenané

METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #33 kedy: 14. Január , 2005, 11:12:37 »

pre mna ani stratokastre ani LP nie su srdcove gitary....k tym ladiacim mechanikam..asik mam dake dobre kusy ale mne to fest drzi....by som povedal ze lepsie ako vsetkym kamosom dokopy (i ked daktory sa ani poriadne doladit nevedia)..akoze pitu vravis ze su tam naprd snimace....ale co je to vlastne ze su snimace zle....ja by som povedal ze ak su snimace silne a uz ked je gitara zapojena tak to dava pekny zvuk aj cisty a aj hi gain a crunche..tak potom su snimace dobre ked sa to paci hudobnikovy aj druhym.....a zasa dakto povie ze dimarzio su dobre snimace a ja to tam namontujem a proste sa k tej gitare hodit nebudu....proste to bude mat zvuk co sa nebude nikomu pacit....moze sa to stat??? myslim ze hej....takze preto neviem...proste mne sa to paci...a dako to nechcem riskovat... ak sa ""dobre"" snimace chovaju tak ako snimace v hudobninach (myslim ze aj tie lacnejsie sa snazia modelovat zvuk tych drachsich) tak potom chcem radsej tie moje ""horsie""...fakt sa uz tesim na daku stretavku na ktoru budem moct prist a donesimetam gitku a zahraju si secia co tam pridu a povedia mi...a ak tam budem pocut daku gitku co mi dobre znie.. a secia mi povedia ze ta moja znie naprd..tak to vymenim..... BTW ake su ceny dakych snimacov co odporucate.... takze otazka......ake dva HB by ste osadili do gitky a za aku cenu???....
Zaznamenané
guitman
otec
miestny štamgast
Príspevkov: 1986

guitman

« Odpoveď #34 kedy: 14. Január , 2005, 13:06:22 »

Ja tiež osobne straty nemusím na muziku ktorú hrám mi bohate vyhovujú 2xHB a keď už tak by som sa dal nahovoriť na tele ale vo vlastnej úprave lebo sa strašne nepáči hlava.No proste hnus akoby jej dačo chýbalo
Zaznamenané

tatko fóra
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #35 kedy: 14. Január , 2005, 14:42:48 »

to Metalhammer: DiMarzio je solidna firma a robi kvalitne snimace, maju v ponuke vela roznych snimacov. Nikde nie je napisane, ze ked si na gitaru das DiMarzia, tak bude hrat lepsie. Mozes natrafit na snimac, ktory sa na tvoj nastroj proste nehodi. A naopak to iste. Skus definoval do akej gitky by sme dali snimace a na aky typ zvuku by mali byt, rad poradim. to Guitman: tele sa mi pacia, ale ako hovoris ""az na tu hlavu"", ta je otrasna. Ale hraju vyborne. Mal som jeden Vavrusov s TexasSpecial snimacmi. Ten bol excelentny. A este jeden s HotRailsami, to bolo tiez dost huste. :)
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #36 kedy: 15. Január , 2005, 01:41:55 »

Metalhammer - ak ti gitara vyhovuje, tak potom nemusíš nič meniť. Moja Superstarka tiež nehrala zle, ale poriadne gitary s lepšími snímačmi hrali lepšie a bolo to fakt asi len tými snímačmi.
Zaznamenané

guitman
otec
miestny štamgast
Príspevkov: 1986

guitman

« Odpoveď #37 kedy: 25. Január , 2005, 09:17:59 »

Asi si kvôli tej snímačovej modifikácii urobím jedno tele teda čo do snímačov inak designovo spravím čosi vlastné lebo sa mi fakt nepáči.Veď drevo si môžem pripraviť dopredu a kým našetrím na snímače a hardware to ešte potrvá.Chýba mi vôňa dreva plný nos a oči prachu z frézovania je to proste bomba pocit a hlavne keď si človek potom zahrá.
Zaznamenané

tatko fóra
Strán: 1 2 [3] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.039 sekund, 22 otázok.