Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
04. December , 2024, 20:50:47
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Snímače na SG-čku  (Prečítané 10040 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #15 kedy: 24. Máj , 2005, 16:09:26 »

Tak aspon strucne -- Zo sucasnych Gibson snimacov sa PAF starym najviac podobaju Burstbuckery 1 & 2, lebo na rozdiel od 57 Classics maju rozdielne pocty vinuti cievok. Maju trosku ostrejsi a agresivnejsi zvuk ako 57 Classics. Inak co sa tyka starych PAF, robili sa v rokoch 1957-1962. Su inak na vsetkych lubovkach aj pololubovkach z tej ery, aj na vsetkych Les Pauloch a SGckach prvych. Ja som mal bohuzial len raz tu cest hrat v Nemecku na Gibsone Les Paul Custome z roku 1960 s tromi original PAF a teda to bola jedna uplne nehorazna bluesrockova gitara s uzasnym plnym tonom plnym dreva, feelingu a charakteru. Tomu sa nevyrovna ziadna reedicia, ziadne nove drevo, jednoducho nic ine. Len to samozrejme treba prehnat cez kvalitny klasicky lampac ako napr. Marshall Plexi, JTM45, VOX AC30 atd. atd. Ziadne Mesa Boogie a skreslene nove aparaty a pod. lebo tie potlacaju povodny zvukovy charakter gitary. Gibsony od roku 1962-1975 mali snimace T-Tops (alebo Patent Number - maju nalepku s cislom patentu), to su vlastne nasledcovia PAF, maju trosku ostrejsi, viac hardrockovy prejav. V skratke by som Ti odporucal kupit snimace Gibson z prelomu 70tych / zac. 80tych rokov z Ebay, vyjdu Ta lacnejsie, ak najdes vyhodnu aukciu ako nove a na to, co si pisal budu ako stvorene. Len nekupuj Di Marzio, lebo tie nemaju okrem nazvu s PAF spolocne nic.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #16 kedy: 24. Máj , 2005, 16:13:49 »

Akurat jedna dvojica skoncila na americkom Ebay za 170$, to mas s postou za 190 - necelych 6 litrov. Naco preplacat na novych a tieto budu zniet autentickejsie.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #17 kedy: 24. Máj , 2005, 16:18:49 »

Inak co je uplne sialenstvo, za co sa predavaju original PAF snimace, minule som videl na Ebay USA aukciu, kde sa predali dva PAF z roku 1958 za 2400 dolarov.
Zaznamenané

Satch
pravidelný návštevník
Príspevkov: 241

« Odpoveď #18 kedy: 24. Máj , 2005, 16:39:41 »

no takze slapakovi som napisal--pouzil som niektore vase postrehy a budem cakat..no ale je to fakt haluz tu sledovat tych 100 roznych nazorov...aspon viem ze chcem PAF snimace a nie Dimarzio(teraz cakam ze sa ich niekto zastane :) )..ale myslim ze uz aku taku predstavu mam a progrocker--ja do toho mienim dat tak okolo 3 tace takze ...chapem ze mozu byt skvele tie z ebay-ale z mojho studentskeho platu musia byt dobre aj SBSka od Slapaka..a rastisovi-mam celolampove kombo vox tak verim rozhodne ze mi snimace zmenia zivot :aach:
Zaznamenané

Follow the details...
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #19 kedy: 24. Máj , 2005, 17:05:09 »

Citácia
Originally posted by Satch ...a rastisovi-mam celolampove kombo vox tak verim rozhodne ze mi snimace zmenia zivot :aach:
Ja viem, a kvakadlo CryBaby :). Myslel som to vseobecne, nie na Teba. DiMarzio urcite nieje zla firma, ja mam minihumbucker DiMarzio a pouziva ich vela dobrych gitaristov. Ale na vintage zvuky su asi lepsie ine firmy.
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #20 kedy: 25. Máj , 2005, 09:13:32 »

PAFko od Dimarzia poznam, ale niesom si isty ako hra, nakolko to bolo v Les Paulovi od Epiphone. Paf Pro je skvely snimac s velkym presencom a ten sa zvukovo nestrati nikde. Ebay je casto dost divocina, videl som krk zo stratu z 58 roku za 4.500$ a predal sa!
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #21 kedy: 25. Máj , 2005, 13:40:45 »

to Rastis: Ja snimace delim do tychto troch kategorii, mohol som ich pomenovat aj inak ako PAF atd., nemyslis? Islo mi o to, ze ich nejako rozdelujem. 1. kategoria su snimace drevoveho charakteru, 2. kategoria su snimace typu PAF (modernejsi PAF charakter zvuku) a 3.kategoria su moderne high-output humbuckery. Samozrejme, ze sa da hrat na skreslenom zvuku na tychto snimacoch. Pisal som, ze najtazsie je hrat so snimacmi s prvej - drevovej kategorie na Lead zvuku. To nehra samo, musi toho mat clovek v prstoch viac. Ale v tomto ti davam za pravdu, ze pri vybave (gitara + kombo + pedal do 3000,-) ti snimace nezmenia charakter celkoveho zvuku natolko, ako pri zostave za niekolko desiatok tisic. A cize boli by v rebricku vymeny na jednom z poslednych miest. A ako posledne by som doplnil fakt, ze ked hladas zvuk starych Gipsonov, je idealne siahnut po snimaci z ponuky Gipson. DiMarzio Paf a PafPro hraju trochu modernejsie a SeymourDuncan SH-1 ma zdvihnute vyssie stredy, co sa chova o odst skriplavejsim attackom. Ale aj tak je to kategoria drevovych a modern PAF, aspon podla mna. :)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #22 kedy: 25. Máj , 2005, 20:37:35 »

Pochopil som to podla Tvojho delenia, ze za snimace s drevovym charakterom povazujes len originaly Gibson PAF, nie? Na druhej strane aj vacsina snimacov typu PAF (reedicie) maju casto pomerne drevovy charakter zvuku. Lebo totiz potom neviem, co by do tej prvej kategorie patrilo okrem klasickych PAF? P90? Viac drevovo znejuce snimace ako originaly PAF totiz tazko najdes.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #23 kedy: 25. Máj , 2005, 21:57:23 »

Ja tomu rozumiem, ide iba o inu terminologiu. Ja a Progresac to berieme historicko faktograficky, Dr.Karpath zase srdcom :). To je pravda, ze pokial mam na gitare snimac, z ktoreho lezie 5V, clovek jaksi uz ani nemusi moc hrat :)...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #24 kedy: 26. Máj , 2005, 00:22:01 »

A co takto P90 snimace vazeni? Podla mna najlepsie single coily, zneju hutne ako humbucker, ale zaroven ostro a zvonivo ako single. Nieco ako hutnejsi Telecaster. Ak by som si mal zelat druhu gitaru, rozhodne bud stare SG alebo Les Paul Junior z 50tych rokov s P90 - to su nehorazne rockove masinky. Len si to nemylit s P100, to su pekne shity.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #25 kedy: 26. Máj , 2005, 00:49:16 »

Foter ma originalne povodne P-90, ale nepocul som ich, lebo ich nikdy nemal nahodene. Hovoril, ze zvukovo velmi unikatne, ale v benej praxi na standardne skreslenie nepouzitelne. Brum vasci ako pri fendrackych singloch, a ze dost napiskavali. A ze boli aj citlivejsie na tyrystorove pazvuky (elektricky, trolebusy, stmievacie svetla v komunistickych kulturakoch), ako bezne single...
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #26 kedy: 26. Máj , 2005, 13:11:09 »

Jasne chalani, presne takto som to myslel a pisal. Chapeme sa. Na orig. P-90 som este nehral. Ale z nahravok zneju fakt super, a aj su vhodne v kombinacii s celomahagonovymi gitkami.
Zaznamenané
Satch
pravidelný návštevník
Príspevkov: 241

« Odpoveď #27 kedy: 03. Jún , 2005, 17:01:10 »

takze mr. Slapak mi odpisal a doporucil snimace...blizsie info vam zatial nedam lebo neviem ale kde dojdu a budu tu tak dam info o kvalite...tak diik za postrehy
Zaznamenané

Follow the details...
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.047 sekund, 22 otázok.