Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
27. November , 2024, 12:40:49
Strán: 1 2 [3] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Nahrava niekto na 96kHz alebo vyssie ?  (Prečítané 7347 krát)
0 užívateľov a 9 Hostí prehliada túto tému.
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #30 kedy: 13. November , 2008, 13:43:32 »

suhlasim s rastitsom. ja tiez  nahravam vsetko 44,1/16. Myslim, ze dokkial ludia "nevedeli". ze vyssie parametre by mali dat ak lepsi zvuk, tak bolo secko O.K. A dalej si myslim, ze je to strasne subjektivny pocit, ovplyvneny prave tymi teoretickymi poznatkami, ze "ja tam pocujem" . Toto mi tvrdilo zopar ludi, ale nikto z nich nevedl povedat, co tam vlastne "lepsie" pocuje. Kto ma dobre ucho, ale hlavne zdravy postreh a usudok, tak vie napr, ze staci nahravku zosilnit, a clovek uveri, ze ja tam pridany surround zvuk, alebo chorus, alebo nejaky iny "zazracny efekt"....Ludske ucho je velmi nachylne k omylom, zvlast, ak nieco pocuva dlhsiu dobu, tak potom schopnost objektivneho usudku je velmi miziva...vid mixovanie nahravok dlhe hodiny, alebo mastrovanie. Takze povazujem taketo debaty mozno za zaujimave, ale v podstate za neproduktivne a neuzitocne... Na zdravie!
Zaznamenané
lenivy
pravidelný návštevník
Príspevkov: 516

lenivy cvicit

« Odpoveď #31 kedy: 16. November , 2008, 20:37:36 »

Akurat rozmyslam nad zvukovkou, tak pozeram temy... K tomuto - co sa frekvencie tyka, hovori sa, ze je to koli tomu, ze na vystupe to netreba iba podvzorkovat (sposobom vynechame sample), ale treba najprv orezat tie vyssie frekvencie, inak by vznikol alias - vo zvuku sa prejavi ako rozne meluziny (v praxi som nevidel/nepocul). Pri 44.1kHz musi byt filter velmi strmy (zacina utlmovat ovela skor), pri 96kHz nemusi.

Co sa delenia dvoma tyka, VST funguje tak, ze na vstupe skonvertuje sample do desatinnej reprezentacie a potom je to cpu uz jedno co sa cim deli... (zavisi od pluginu ci podporuje len float alebo double).

mario: na ratanie sinusu skutocne musis derivovat, ale v PC staci na to zavolat instrukciu fpu :D. Inak pozri algoritmus cordic, na wikipedii napr.
Zaznamenané

Hi Bender! Hi Fender!
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #32 kedy: 16. November , 2008, 23:29:19 »

mario: na ratanie sinusu skutocne musis derivovat, ale v PC staci na to zavolat instrukciu fpu :D. Inak pozri algoritmus cordic, na wikipedii napr.

ano, ale narazal som napriklad v takom beznejsom procesore 8 bitovom, tam tazko a nejaka derivacia je pre dnesne kompy samozrejme nic, robia omnoho tazsie procesy, ale ekd sa Ti ich nauklada niekolko - snad vies na co narazam  Na zdravie!

a ten algoritmus si kuknem  :)
« Posledná zmena: 16. November , 2008, 23:29:37 od mario bross » Zaznamenané

lerry
nováčik
*
Príspevkov: 65

Gwave

« Odpoveď #33 kedy: 19. November , 2008, 21:01:17 »

musím súhlasiť s Rastisom ked hovorí že stačí nahrávať v 44.1_ 16 .ja nahrávam prevažne v tejto frekvencii a snazím sa aj mastrovať v tomto pásme,
aj ked niekedy experimentujem pri nahrávkach akustických  nástrojov ale v podstate sa vratime vzdy k tomu základu.
no ono je to o tom ze aj ked sme urobili náhravku ako kolvek .t.j.nahrávanie v rôznych frekveciach aby sme mali pocit čo najlepšieho soundu"tak debily z rádii nam povedali " pošlite mi MP3 mailom.vždy sa idem zastreliť,ked to počujem no tak celých 96  si môžeme na slovensku strčit do r:ti
v klude nahravajte v 44 len treba mať  dobré uši :::Si píš!!! Na zdravie!
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #34 kedy: 20. November , 2008, 03:36:32 »

hehe :)
co narobis, kazdy ma v p.ci...
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #35 kedy: 20. November , 2008, 07:33:42 »

Vsak a naco 96kHz v radiu, ked tam to ide v podstate tusim na 22050Hz?
Zaznamenané

arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #36 kedy: 10. Máj , 2009, 21:25:29 »

Tieto frekvencie ako 96 kHz a vzorkovanie 32 bit nie sú pre ľudí, ale pre netopierov, príp. X-Menov. Štandard je 44,1 kHz/16 bit, možno ešte stojí za to 24 bit - pretože dnes mám všetci dosť GB na HDD a pomaly ideme na TB (mne chýba ešte 80 GB a som tam - myslím zapratané miesto, nie voľné). FM rádio ide na 22 kHz. Na druhej strane sú ľudia, ktorí to vraj počujú, že je to zubaté, digitálne, nie pekne analógové a preto počúvajú vinil platne a nahrávajú na pás. Napr. aj Habera si doma nahráva na pás - má taký starý mix - čo sme mu dotrepali z kamošom z Francúzska za cenu šrotu - nahrávali na tom Beatles - tak je happy chlapec.  Bavím sa skvele Ale najväčšia sranda, že to strihá cez ProTools, takže má tam digitálny medzičlánok.
Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #37 kedy: 10. Máj , 2009, 21:27:09 »

Nova Komajota je nahrana na 96kHz. Ak sa teda nemylim.

Na zdravie!
Zaznamenané

musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #38 kedy: 10. Máj , 2009, 21:31:44 »

teoria je taka ze dokedy sa to na konci neditheruje na 44/16 nech sa to spracovava co najblizsie analogu. akurat to predrazuje projekt preto to nemaju radi.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #39 kedy: 10. Máj , 2009, 21:32:35 »

Aj tak je to potom vsetko na cd ako 44/16 bit.
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #40 kedy: 10. Máj , 2009, 21:36:23 »

buducnost je v osem bitovej muzike
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #41 kedy: 10. Máj , 2009, 21:37:09 »

Skor takto:

ha ha ha
Zaznamenané

Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #42 kedy: 10. Máj , 2009, 21:37:51 »

Alebo takto :   ha ha ha
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #43 kedy: 10. Máj , 2009, 21:38:59 »

Jedine takto :)
Zaznamenané

Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #44 kedy: 10. Máj , 2009, 21:39:38 »

no vidite ako im to vsetkym fajne znie na osmich bitoch  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.07 sekund, 23 otázok.