Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 17:57:17
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: boss sd-1 mod  (Prečítané 7709 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #15 kedy: 01. September , 2013, 09:02:47 »

A čo vlastne ten mód má robiť okrem zmeny hlasitosti?

aj hutnejsi zvuk

Tak som zhruba zrovnal hlasitosti a vyzerá to tak, že sa mení Level aj Drive, čiže to, čo sa NEJAKO zmení tým prepínačom, môžeš zmeniť pohnutím tých dvoch gombíkov. A nie "nejako", ale tak ako ty chceš.

Je to iba môj pocit, alebo sa naozaj radi nechávate ojebávať rôznym šarlatánom?

Ak chceš, ja ti ten Keeley mod urobím za 30 €.
Alebo za 50 €, tuším viac dôverujete tým, čo viac pýtajú!  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele

* SD1 mod.mp3 (95 KB - stiahnuté 170 krát.)
Zaznamenané
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #16 kedy: 19. December , 2014, 00:50:24 »

Na margo nedávnej debaty o Marshall Guvnor, kde sa hovorilo či a prečo je lepšia staršia alebo novšia verzia.

Kamoš tuná z fóra si chcel prerobiť Boss SD1 na Ibanez TS9, vraj sa to dá. Je to výhodné lebo nová TS9 stojí z pod ruky cca 80€ a SD1 sa dá zohnať za 20€. Tak zohnal starú japonskú SD1, kde sa SN dávali ešte dnuká k baterke. Otvoril ju a zistil, že zapojenie je iné ako má na schéme, podľa ktorej to chcel prerobiť a teda sa to podľa tej schémy nedá prerobiť. Následne teda zistil, že zapojenie SD1 novej tajvanskej a starej japonskej nie je totožné. Aspon takto nejak som to pochopil.

Mám novú tajvanskú SD1 a tak som to porovnal s touto starou japonskou. Skúšal som ich na lampovej hlave Laney Cub s Marshall 1936. Porovnával som ich na čistom ako plnohodnotný overdrive a aj na poloskreslenom ako dokrmovák. Tá stará japonská sa mi vo všetkých smeroch páči citeľne viac. Na clean kanáli hrala japonská SD1..., no neorezáva až tak basy a asi aj výšky, basy sú pekné konrétne a produkuje celkovo viac vyslovene pekného skreslenia. Stredy na tajvanskej znejú oproti tej japonskej tak tvrdšie, akoby viac umelo. Poloskreslený amp dokrmený s SD1 nádherne spieval, ako husle, naproti tajvanskej, ktorá viac agresívne reže v tých vyšších stredoch.

Neviem či ten rozdiel pripísať inej schéme zapojenia, s inými hodnotami súčiastok alebo iným materialom, ktoré sa vtedy používali. Ale mám pocit, že je to asi tou schémou s inými hodnotami súčiastok.
« Posledná zmena: 19. December , 2014, 00:56:58 od frakos » Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #17 kedy: 19. December , 2014, 08:42:07 »

Tá stará japonská sa mi vo všetkých smeroch páči citeľne viac.

Vsetko len falosna nostalgia a iracionalne gitaristicke bludy. Ja som čert.. Žmurk
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
tipek
miestny štamgast
Príspevkov: 2847

tovarne na kolena home made is the king

« Odpoveď #18 kedy: 19. December , 2014, 11:47:02 »

TAK TO TREBA TEDA  zistiť čo tam je naviac ,,, vytlačiť si schemu a prejsť si tajwan a japan verziu čo tam je naviac alebo iné a  potom sme múdrejší ,  ale si myslím že staroba súčiastok tam má vplyv   Som za vodou kámo
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #19 kedy: 19. December , 2014, 13:45:10 »

...že zapojenie SD1 novej tajvanskej a starej japonskej nie je totožné...
Našiel som schému z roku 1981, to by mala byť tá stará japonská? Lebo sa podobá na Ibanez rad TS. Nenašiel som žiadnu inú schému, nenastal omyl že SD1 a DS1?
Zaznamenané
frakos
stály hosť

« Odpoveď #20 kedy: 19. December , 2014, 15:21:20 »

No neviem. Zistim v com rozdiel. Zeby predsa v materialoch kua :-)
Zaznamenané

frakos
stály hosť

« Odpoveď #21 kedy: 19. December , 2014, 19:45:24 »

Celé je to inak. Som toho japonca otvoril a je to domarobo, možno stavebnica. Škatulka má tvar ako Boss. Som si nejak nevšimol, že chýba logo Boss na pedáli z predu kde sa nohou dupe a zo spodu škatulky hore v takom vybratí tiež chýba logo. A aj farba neni žltá, ale krémová. To mi tiež hneď nedoplo. Asi som to pripisoval vyblednutiu po rokoch :). Točítka na poťákoch sú kovové, hlavička toho šróbu kde je baterka je kovová a podobne. To sú asi nejaké škatulky čo sa dajú kúpiť.

Tu je foto plošáku "japonca", ten chip netuším čo je. Spoje zo spodu som nefotil, sú evidentne ručne malované a leptané.
https://www.dropbox.com/s/1qpmsu8eh8dyrma/20141219_174924.jpg?dl=0

Na porovnanie škatulky. Moja súčasná vpravo a vedla domarobo "japonec".
https://www.dropbox.com/s/yl8fuo223ayds04/20141219_172411.jpg?dl=0

Len pre názornosť, toto je foto plošáka mojej súčasnej SD1 s JRC4558. Aspoň myslím lebo túto som fotil už dávno a mám bordel vo foto troška...
https://www.dropbox.com/s/g4psh7dejsmui9j/20140821_181257.jpg?dl=0

A tu je foto zo spodu krabice domarobo "japonec" a na pravo moj orig japonsky Boss CE3. Vidno, že hore chýba logo Boss a nálepka na domarobo "japoncovi" bude od niekade splašená.
https://www.dropbox.com/s/6548j18c6ibyupk/20141219_190547.jpg?dl=0

Smutné je, že to predali kamošovi ako japonský SD1. Veselé je, že to hrá k svetu a že to za simbolickú cenu od neho kúpim, pretože na jeho účel prerábky na TS9 sa to nehodí.

Takže otázka pre mňa týmto pádom zodpovedaná nebola. Teda či je lepšie staré alebo nové a aj dôvody. Ale zas mi je to v podstate jedno, nech si každý hrá na čom sa mu páči.
« Posledná zmena: 19. December , 2014, 19:48:02 od frakos » Zaznamenané

frakos
stály hosť

« Odpoveď #22 kedy: 19. December , 2014, 20:07:45 »

Šak tie červené keramické kondíky sa podobajú na staré ruské súčiastky. Akurát že nano Farad označovali hF tuším. Ten od koho to kamoš kúpil tvrdil, že to kúpil za 40€.
Zaznamenané

frakos
stály hosť

« Odpoveď #23 kedy: 19. December , 2014, 21:02:37 »

Tak je to rus :-)

http://www.diystompboxes.com/smfforum/index.php?topic=75736.0

O tomto dakto daco viete? Kedy sa to robilo a ako to hralo a podobne?
Zaznamenané

Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.045 sekund, 23 otázok.