Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 13:51:39
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Nedrží ladenie - nová gitara  (Prečítané 3464 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Matt
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 75

« kedy: 17. Marec , 2016, 16:49:57 »

Mám problém s gitarou... Pred 3 dňami mi prišla a všetko vyzerá byť fajn, až na ladenie. Ide o toto:
[gitara to je LTD-ESP V-307... 7 strunová (880 €)]

- D, G, B, e = ladia jak oči... jak na oktávach tak aj na prázdnych strunách a vo všetkých polohách.
- hrubé B a E = niekde ladia, niekde nie... ==> pri relatívne nízkom dohmate (keď už struny drnčia o pražce) sa to AKO TAK dá naladiť. No problém nastáva pri oktávach... Ak mi držia prázdne struny a ak držia aj vo všetkých polohách, na oktáve a vyššie sa to nedá počúvať. Ak aj upravujem kobylku aby mi to sedelo na ladičke, potom to zase neladí dokopy. Akonáhle hrám powerakordy niekde od 4 pražca vyššie, neladí to. Pri vysokom dohmate to neladí spravidla vôbec a pri nízkom zase drnčia struny o pražce.
- struny som ešte nemenil, v podstate nie je prečo... Sú tam nahodené D'Addario XL a znejú čisto takže dlho na nej nahodené nie sú.

Už ozaj neviem čo s tým... pozeral som aj krk, ohnutý nie je. Takže predtým ako to dám spraviť nejakému technikovi za € sa chcem spýtať, či nevie niekto ešte o nejakej fintičke, ktorá by mi mohla pomôcť.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 17. Marec , 2016, 17:16:04 »

...
- struny som ešte nemenil, v podstate nie je prečo... ...

a cital si ten prispevok od Matta, ze mu neladi gitara ?  Ja som čert.. Popiskujem si

od stola mi napadne taka ta  najbeznejsia choroba gitar a sice blbo osadeny nulty prazec, pripadne prilis vysoko narezana drazka v nom. rozoznas to lahko, v prvej polohe musi byt absolutny presny polton. ak nie je, tak je zle a sposobuje to presne tie problemy, co  pises.

ine sa na dialku poradit neda, jedine ze chod za niekym, kto to vie spravit alebo oplieskaj gitaru ohlavu naspat v obchode kde si ju kupil.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #2 kedy: 17. Marec , 2016, 17:21:42 »

v prvom rade vymen struny lebo ta gitara mohla byt pol roka niekde v sklade
Zaznamenané

Matt
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #3 kedy: 17. Marec , 2016, 17:45:45 »

No nič tak ich skúsim zajtra vymeniť... Pohrám sa s dohmatom, s oktávami a dám vedieť.  Zdravíčko
Zaznamenané
kubog
miestny štamgast
Príspevkov: 2403

« Odpoveď #4 kedy: 17. Marec , 2016, 18:43:40 »

S tymto som sa stretol uz viackrat, pripajam sa k Rastovi, s najvacsou pravdepodobnostou vysoky nulak. Otvorene struny ladia, akordy v pici
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #5 kedy: 17. Marec , 2016, 19:47:31 »

a hento som nepostrehol...

hej to bude nulak tiez si myslim..  to je taky ten udel gitar nizsej a strednej triedy ze nie vzdy to zapracuju uplne dobre..
Zaznamenané

Matt
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #6 kedy: 17. Marec , 2016, 20:10:32 »

Je to možné... neladilo to 100% samozrejme ale keď som to napojil do ladičky tak samozrejme všade póltóny sedeli, ešte aj na E-čku povedzme... ale B-čko nesedí.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #7 kedy: 17. Marec , 2016, 21:06:55 »

na ladicku sa vyser, 90% beznych su nepresne a dobre len na rychlonaladenie sa na podiu. a hlavne pri hrubych strunach to ozaj niektre nezvladaju. polton v prvej polohe si predsa overis uchom a ked si hluchan, tak si to porovnavaj s nejakym referencnym tonom trebars zo syntaku.
Zaznamenané
Matt
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #8 kedy: 20. Marec , 2016, 12:20:04 »

Hlucháň nie som sluch mám  ha ha ha v každom prípade zvýšil som dohmat a doladil som to... Teraz to relatívne drží. Uvidíme ešte čo sa s tým spraví keď vymením struny. Potom by sa to už mohlo doladiť úplne.
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.089 sekund, 22 otázok.