Zdravim,
hladal som vhodnu kategoriu a tato sa mi zda najrozumnejsia. Mam totiz taky dost trapny problem, na ktory sa az hanbim spytat, ale snad mi niekto pomoze
Neviem hrat postojacky
. Ked sedim na zemi, na stolicke, ci na posteli, a gitaru mam polozenu na kolene (zvacsa lavom), tak to ide super. Akonahle sa postavim a gitara mi visi na pase okolo krku a pliec, som totalne mimo. Lava ruka akoby zabudla, kde su prazce, prava sa nevie strafit do tej spravnej struny, nevidim na hmatnik, skratka neviem hrat.
Prave som sa celkom slusne naucil hrat jednu moju oblubenu skladbu, ale len posediacky. Postojacky to opat neslo a tak som sa nastval a zacal som sa v tom rypat. Zistil som, ze obe gitary, co mam, maju tendenciu padat krkom nadol. Cize lavou rukou ho musim podvedome podopierat a to je zataz navyse oproti hre s gitarou na kolene. Ked si gitaru nejakym sposobom pritlacim k telu, aby nepadala, lava ruka pracuje ovela lepsie aj postojacky. Takze to zostrucnim na 2 otazky:
1. Su take pasy, u ktorych sa da napevno nastavit aj "sklon" a vyska gitary, aby bola stale v rovnakej polohe?
2. Co mam robit pre to, aby som vedel hrat poriadne posediacky aj v stoji?
Vdaka.