Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
28. November , 2024, 07:53:36
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 15 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: pink floyd  (Prečítané 74607 krát)
0 užívateľov a 25 Hostí prehliada túto tému.
kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #105 kedy: 13. Október , 2011, 17:11:43 »

http://www.tyzden.sk/nazivo-doma/komiks-o-pink-floydoch-v-najnovsom-tyzdni.html
Zaznamenané
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #106 kedy: 22. December , 2011, 00:19:30 »

http://barrettbook.com/the-editions/

prekrasna kniha od Barretta, ta signature edition je krasny zberatelsky kusok
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
kubo63
miestny štamgast

West Coast

« Odpoveď #107 kedy: 23. December , 2011, 09:58:32 »

http://barrettbook.com/the-editions/

prekrasna kniha od Barretta, ta signature edition je krasny zberatelsky kusok

Pekna knizka, ale ako sa hovori, len pre skalnych.  :)
Zaznamenané
yesfan
miestny štamgast
Príspevkov: 1564

Skratfštrku, Parom, Klokotor, Ambient Shrine

« Odpoveď #108 kedy: 30. December , 2011, 15:52:29 »

Trebars tato nemecka kapela, uz ked mame radi pompezny vesmirnomonumentalny styl :) = ako celok su podstatne lepsi hudobnici ako floydi az na spevy:

http://www.progarchives.com/album.asp?id=510
http://www.progarchives.com/album.asp?id=511

Potom skus toto trebars, posobivy album, len ho treba pocut cely naraz:

http://www.progarchives.com/album.asp?id=1127

A toto je live album, odporucam tiez cely pocut, tiez nemecka kapela, mozes si porovnat s live floydmi:

http://www.progarchives.com/album.asp?id=2868

hello,

vypocul som ten prvy link Eloy Dawn a dovolim si nesuhlasit. ta hudba sa s floydami neda vobec zrovnavat - je to mozno ich "skatulka" ale velmi pekne na tej kapele vidno, ze jednoducho nemala to velmi podstatne "nieco", ktore by z nich nieco ako pink floyd urobilo. ich hudba je mdla, bez napadu, hudobnici su narozdiel od floydov velmi priemerni az dreveni. floydi narabali s farbami, zvukom omnoho napaditejsie, invencnejsie, dokazali vytvorit ovela jednoznacnejsiu atmosferu. na nastroje hrali omnoho presvedcivejsie a citlivejsie. a samozrejme disponovali silnymi melodickymi motivmi o ktorych sa tejto kapelke ani nesnivalo.

Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley

http://martinhuba.bandcamp.com/
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #109 kedy: 30. December , 2011, 16:24:43 »

hello,

vypocul som ten prvy link Eloy Dawn a dovolim si nesuhlasit. ta hudba sa s floydami neda vobec zrovnavat - je to mozno ich "skatulka" ale velmi pekne na tej kapele vidno, ze jednoducho nemala to velmi podstatne "nieco", ktore by z nich nieco ako pink floyd urobilo. ich hudba je mdla, bez napadu, hudobnici su narozdiel od floydov velmi priemerni az dreveni. floydi narabali s farbami, zvukom omnoho napaditejsie, invencnejsie, dokazali vytvorit ovela jednoznacnejsiu atmosferu. na nastroje hrali omnoho presvedcivejsie a citlivejsie. a samozrejme disponovali silnymi melodickymi motivmi o ktorych sa tejto kapelke ani nesnivalo.

No praveze ak si porovnas basu a bicie, tak Pink Floyd su na tom velmi biedne v porovnani trebars s tymi Eloy, az neporovnatelne podla mna. Ved Pink Floydacky bubenik posobi ako umierajuci dochodca pomaly, tam by im casto stacil automaticky bubenik... Basa ani nehovorim, iba zakladne tony. To, ze celkovo zvuk je iny atd. je jasne, ja som chcel len dat priklad z tej kvazi subzanrovej skatulky.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
motorman
pravidelný návštevník
Príspevkov: 196

« Odpoveď #110 kedy: 30. December , 2011, 18:10:50 »

No praveze ak si porovnas basu a bicie, tak Pink Floyd su na tom velmi biedne v porovnani trebars s tymi Eloy, az neporovnatelne podla mna. Ved Pink Floydacky bubenik posobi ako umierajuci dochodca pomaly, tam by im casto stacil automaticky bubenik... Basa ani nehovorim, iba zakladne tony. To, ze celkovo zvuk je iny atd. je jasne, ja som chcel len dat priklad z tej kvazi subzanrovej skatulky.

to ano mozno bubny a basa su jednoduche no a ani tie gilmorove sola niesu tak narocne na tecniku ale celkovy hudobny obraz je dobry podla mna dobre melodie dobre efekty
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #111 kedy: 31. December , 2011, 06:31:16 »

to ano mozno bubny a basa su jednoduche no a ani tie gilmorove sola niesu tak narocne na tecniku ale celkovy hudobny obraz je dobry podla mna dobre melodie dobre efekty

Ano, aj spevy. :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #112 kedy: 31. December , 2011, 15:36:55 »

...Ved Pink Floydacky bubenik posobi ako umierajuci dochodca pomaly, tam by im casto stacil automaticky bubenik... ...

povedal by som, ze toto tvrdenie Ta uplne diskvalifikuje z akejkolvek dalsej muzikantsky zameranej debaty  Bavím sa skvele hovorie Ti nieco, ze dobre usadena rytmika ? podobne si tusim zadrel aj u Rolling Stones v inej teme, len sa mi nechcelo reagovat vtedy  Popiskujem si
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #113 kedy: 31. December , 2011, 15:53:38 »

povedal by som, ze toto tvrdenie Ta uplne diskvalifikuje z akejkolvek dalsej muzikantsky zameranej debaty  Bavím sa skvele hovorie Ti nieco, ze dobre usadena rytmika ? podobne si tusim zadrel aj u Rolling Stones v inej teme, len sa mi nechcelo reagovat vtedy  Popiskujem si

Ja by som to skor nazval neinvencna rytmika, ale ok, uhol pohladu.  Na zdravie! Predsa len, som zvyknuty na iny styl bubnovania z veci, co pocuvam. :)
Zaznamenané

kubo63
miestny štamgast

West Coast

« Odpoveď #114 kedy: 31. December , 2011, 17:00:20 »

Ale vsak pink floyd nie je zla hudba, len to je popik. Ziadny prog.  Zdravíčko
Zaznamenané
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #115 kedy: 31. December , 2011, 18:01:13 »

:DD kua, v nasej gitaristickej komunite pride raz-dva clovek o iluzie, ked sa dozvie, ze Floydi su neinvencni, Stovni garazova kapela, Page v podstate neni ani gitarista a Habera s Rytmusom su teda asi nakoniec naozaj Pani, to je hadam uz aj na gulku ....novorocnu.... Žmurk
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #116 kedy: 31. December , 2011, 18:09:56 »

Na zdravie!
Zaznamenané

kubo63
miestny štamgast

West Coast

« Odpoveď #117 kedy: 01. Január , 2012, 12:44:08 »

:DD kua, v nasej gitaristickej komunite pride raz-dva clovek o iluzie, ked sa dozvie, ze Floydi su neinvencni, Stovni garazova kapela, Page v podstate neni ani gitarista

Sapere aude ! Niektore veci su proste len urban legend, ktore prijmes ako fakt a v tomto omyle zijes. Ja si tiez pamatam, ze ked som mal 12-13, tak sa mi zdali Pink Floyd ako najvacsi art, vela ludi ich povazuje za top v rockovej muzike, ale je to jedndoucho len mytus, pretoze ak sa v tej rockovej historii zacnes trochu vrtat, tak sam pochopis, ze vsetky tieto viac-menej zname kapely su popicek, ktori bol pre masy prijatelny a preto zostal v spolocnosti zakonzervovany ako da best zo zanru. V tomto zmysle je to velmi pozitivne, prichadzat o iluzie, lebo skutocne su to iba, iba vseobecne prijate fakty.  Bavím sa skvele Ak este aj potom budes citit, ze page je najlepsi gitarista, floydi najinvencnejsia kapela historie, tak je chyba bud vo mne alebo v tebe, resp. kazdy mame absolutne iny pohlad na vec. (To uz je vecna otazka, radsej pekne melodie, jednoduche linky alebo virtuozita, komplikovane kompozicie a dvojskladbove albumy ?)  Na zdravie!
Zaznamenané
FunkyMonk
pravidelný návštevník
Príspevkov: 156

« Odpoveď #118 kedy: 01. Január , 2012, 12:51:16 »

Pre mna to vobec nie je vecna otazka, pre mna su dobre pesnicky a dobre dvojskladbove albumy stale iba hudba.
Page nie je najlepsi gitarista na svete, nikto nie je najlepsi gitarista na svete - ale tie pesnicky co poskladal sa mi stale pacia, a rozhodne si zasluzi uctu. To iste Floydi, ved to je uplne krasna kapela, nehovorim ze ma clovek v 30-tke byt rovnako mimo ked pocuje Dark side of the moon ako ked to pocul prvy krat, ale jebat to, znie to dobre.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #119 kedy: 01. Január , 2012, 12:53:28 »

Pre mna to vobec nie je vecna otazka, pre mna su dobre pesnicky a dobre dvojskladbove albumy stale iba hudba.
Page nie je najlepsi gitarista na svete, nikto nie je najlepsi gitarista na svete - ale tie pesnicky co poskladal sa mi stale pacia, a rozhodne si zasluzi uctu. To iste Floydi, ved to je uplne krasna kapela, nehovorim ze ma clovek v 30-tke byt rovnako mimo ked pocuje Dark side of the moon ako ked to pocul prvy krat, ale jebat to, znie to dobre.

Ved ano, aj ja si ich rad raz za cas pustim, hlavne teraz povychadzali ich albumy v slusnej kvalite, tak to potesi si pripomenut po rokoch v lepsom zvuku. Ale zas netreba zbytocne glorifikovat, pokial clovek nema moc prehlad.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 15 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.036 sekund, 21 otázok.