Presne ako pise arni tuto.
plus ma to este jeden efekt, ze struna sa lame pod vyssim uhlom ak drazky nie su dostatocne hlboke a cele je to pod rukou potom take tvrde a vyskovejsie a sklovitejsie. Podobny efekt ako ked ma clovek prilis vysoko dohmat na strane kobyly len v tomto pripade je to uz na zaciatku pri prvych polohach.
Akonahle je nultak z dobreho materialu a zapracovany a struna v nom klze ako ma, tak to zrazu cele aj trochu inak hra pocitovo.
Su gitary kde clovek moze robit cokolvek a ma pocit ze sa mu to nedari dostelovat podla svojej chuti a vacsina z tych problemov subisi prave s tym ze nultak ked je privysoko, tak ten dohmat uz pohodlnejsi mat nebudes.
Na druhu stranu to netreba prepalit lebo ked sa spravi drazka prihlboko tak potom to zas rezonuje pri otvorenych akordoch.
Su niektori vyrobcovia co robia nultak z kovu lebo tym padom kazda poloha hra ako bezny prazec ale zrejme tam budu dake nevyhody o ktorych neviem inak by to uz tak robil kazdy dnes.
tiez som neveril ale vymena plastoveho nultaku za kvalitnejsi tusq ma dost markantny vplyv na zvuk nastroja. tie dva pevne body - nultak a kamen - maju zrejme dost co do cinenia s tym ako struna rezonuje a co potom vychytava pole snimaca.
Igor mi minule spominal ze muziker na slovensku vlastni tu PLEK masinu co vam vymeria celu gitaru laserom a navrhne ze ktore vady odstranit. Viem ze thomann to ma akurat beru asi 400e za taky set up co je pomaly cena za niektore gitary