Ahoj,
podobnych tem je na fore mnozstvo, asi preto tu nemas xy odpovedi, ale napisem aspon par veci.
Na gitary, ktore spominas som nemal moznost hrat, ale v tejto cene ide zvycajne o to, aby sa ti na gitare dobre hralo, nemala nejake zasadne vady a mal si z nej celkovo dobry pocit ked hras, takze by som si na tvojom mieste (ak mas tu moznost) spravil vylet do najblizsich hudobnin a vyskusal si gitary/ampy osobne, aby si zistil, aky typ krku ti vyhovuje, ci chces pevnu kobylu (ten Epiphone), alebo paku (Cort), apod. Ak vies ist s niekym, kto ma trochu viac skusenosti, o to lepsie, ale myslim si, ze vo vacsine obchodov ti ochotne poradia.
Druha vec je, ze by som ti odporucal pozriet si aj bazare a nebal sa ist do pouzitych veci. Zvycajne za danu cenu dostanes ovela lepsi nastroj/aparat, ktory navyse casto za podobnu cenu posunies dalej a ked si trpezlivejsi, tak vies zohnat super veci za premiovu cenu. Ja mam napriklad skoro vsetko z druhej ruky. Opat je asi lepsie mat poruke niekoho, kto ti s tym zo zaciatku pomoze, ale mne sa napriklad este nestalo, ze by som pri nakupe nakupe natrafil na nejaky zasadny problem.