kaolko
|
|
« Odpoveď #60 kedy: 19. Jún , 2020, 11:01:50 » |
|
Mne sa hlavne stava ze gitara co hra nasucho nejak hra zapojena uplne inak. ta percepcia zvuku a toho ako sa to sprava nasucho je uplne ina nez ked to ide cele cez retaz od A po Z. Cize jedine co mna napriklad zaujima je ako sa mi na tom hra, ci to neni neergonomicke a zvuk zistim vlastne az po zapojeni.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #61 kedy: 19. Jún , 2020, 11:19:23 » |
|
Mne sa hlavne stava ze gitara co hra nasucho nejak hra zapojena uplne inak. ta percepcia zvuku a toho ako sa to sprava nasucho je uplne ina nez ked to ide cele cez retaz od A po Z. Cize jedine co mna napriklad zaujima je ako sa mi na tom hra, ci to neni neergonomicke a zvuk zistim vlastne az po zapojeni.
Tak samozrejme. To je u mna priorita priorit ako sa mi na nastroj hra a hlavne ako moze pri inych nastaveniach. To z vacsej casti ovplyvnuje zvuk.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #62 kedy: 19. Jún , 2020, 11:19:30 » |
|
mne sa stava, ze jeden den hra vsetko super a dalsi den je vsetko na .... a nezmeni sa od prstov po reprak nic... toto mi vysvetlite tzv. usne kramy
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Dicobraz
nováčik
Príspevkov: 25
|
|
« Odpoveď #63 kedy: 19. Jún , 2020, 11:57:21 » |
|
Branko- super si to napísal, ale momentálne fakt neviem či si chcem takto zarábať. Len ma baví tento koníček. Ale nedá mi to, tak si dáme menší test: 1 Med z Kauflandu versus med od známeho včelára? 2 Corgoň pivo v plechovke versus čapované pivo trebárs Medveď HE? 3 Vodka noname z Coop jednoty versus slivovička z lokálnej Pálenici? Každý nech si odpovie sám. Ja beriem vždy tú druhú možnosť! A o tom je presne aj Home Made, no 100 ľudí- 100 chutí. A pritom všetko v prvej možnosti sú fabriky s ucelenym konceptom.... Neidem ducharčiť ani vytvárať náboženstva. Len si idem svoje a to ma baví.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #64 kedy: 19. Jún , 2020, 12:09:51 » |
|
Branko- super si to napísal, ale momentálne fakt neviem či si chcem takto zarábať. Len ma baví tento koníček.
Ale nedá mi to, tak si dáme menší test: 1 Med z Kauflandu versus med od známeho včelára? 2 Corgoň pivo v plechovke versus čapované pivo trebárs Medveď HE? 3 Vodka noname z Coop jednoty versus slivovička z lokálnej Pálenici?
Každý nech si odpovie sám. Ja beriem vždy tú druhú možnosť! A o tom je presne aj Home Made, no 100 ľudí- 100 chutí.
A pritom všetko v prvej možnosti sú fabriky s ucelenym konceptom.... Neidem ducharčiť ani vytvárať náboženstva. Len si idem svoje a to ma baví.
Ved ok, nepisem, ci chces/nechces zarabat. Ja pisem vseobecne o rucnej vyrobe s duchom slovenskym vs. hnusna ocelova masina cnc. Kludne si chod svoje, bav sa pri tom, to je podstatne. Ja si tiez vyrabam hocico z dreva, bavi ma to. A zaroven ma mrzi moja nesikovnost a nevlastnenie dalsich strojov, ktore by mi pomohli k tomu, aby som sa vyhol niektorym nedokonalym rohom, zakonceniam, cistym rezom, atd... Ty tu ale porovnas uplne neporovnatelne nezmysly. Medy, pivo a vodka/slivovicka predsa nemoze byt porovnavane s vyrobou gitar, prip. cohokolvek, co si vyzaduje aspon nejaku odbornost a hlavne dost vyrazny skill. Med stoci aj 10 rocne chlapca, tvar gitary vyreze uz tazsie, prip. s chybami. Ber ma prosim s rezervou, hadam chapes, ako to myslim.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #65 kedy: 19. Jún , 2020, 12:12:25 » |
|
Ale nedá mi to, tak si dáme menší test: 1 Med z Kauflandu versus med od známeho včelára? 2 Corgoň pivo v plechovke versus čapované pivo trebárs Medveď HE? 3 Vodka noname z Coop jednoty versus slivovička z lokálnej Pálenici?
Každý nech si odpovie sám. Ja beriem vždy tú druhú možnosť! A o tom je presne aj Home Made, no 100 ľudí- 100 chutí.
to je taka argumentacia akokeby sa v obchodoch nedali kupit kvalitne vyrobky a pritom vies v obchode kupit kvalitny med od lokalnych vcelarov aj remeselne pivka aj poriadny alkohol... je to sice bez duse, pribehu a vyletu do nejakej diery, kde ujo vcelar toci med, ale ked uz si nadrbkany z dobreho pivka alebo palenky, tak ti to moze byt jedno - lebo pamataj - DOLEZITY JE CIEL, NIE CESTA! koho to bavi, kludne nech sa tomu venuje, len ta argumentacia, ze tym, ze je tam dusa, tak to musi byt zakonite lepsie velmi neobstoji.. a to nie som proti domorobo
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Dicobraz
nováčik
|
|
« Odpoveď #66 kedy: 19. Jún , 2020, 16:53:34 » |
|
to je taka argumentacia akokeby sa v obchodoch nedali kupit kvalitne vyrobky a pritom vies v obchode kupit kvalitny med od lokalnych vcelarov aj remeselne pivka aj poriadny alkohol... je to sice bez duse, pribehu a vyletu do nejakej diery, kde ujo vcelar toci med, ale ked uz si nadrbkany z dobreho pivka alebo palenky, tak ti to moze byt jedno - lebo pamataj - DOLEZITY JE CIEL, NIE CESTA! koho to bavi, kludne nech sa tomu venuje, len ta argumentacia, ze tym, ze je tam dusa, tak to musi byt zakonite lepsie velmi neobstoji.. a to nie som proti domorobo Aj áno aj nie. Dôležitá je cesta, nie cieľ Inak by bolo podstatné v jakej truhle ležíš a nie aký život si si užil! Takže predaj gitary a aparát a našetriť si na diamantovú truhlu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Dicobraz
nováčik
|
|
« Odpoveď #67 kedy: 19. Jún , 2020, 17:03:40 » |
|
Ved ok, nepisem, ci chces/nechces zarabat. Ja pisem vseobecne o rucnej vyrobe s duchom slovenskym vs. hnusna ocelova masina cnc. Kludne si chod svoje, bav sa pri tom, to je podstatne. Ja si tiez vyrabam hocico z dreva, bavi ma to. A zaroven ma mrzi moja nesikovnost a nevlastnenie dalsich strojov, ktore by mi pomohli k tomu, aby som sa vyhol niektorym nedokonalym rohom, zakonceniam, cistym rezom, atd... Ty tu ale porovnas uplne neporovnatelne nezmysly. Medy, pivo a vodka/slivovicka predsa nemoze byt porovnavane s vyrobou gitar, prip. cohokolvek, co si vyzaduje aspon nejaku odbornost a hlavne dost vyrazny skill. Med stoci aj 10 rocne chlapca, tvar gitary vyreze uz tazsie, prip. s chybami. Ber ma prosim s rezervou, hadam chapes, ako to myslim. Chápem ako to myslíš. Neprišiel som sa tu hádať. 12 rokov som si toto fórum len čítal a vzdelaval a vyhýbal sa amatérskym otázkam. Celá táto téma bola založená ako poĎakovanie za info a inšpiráciu. Samozrejme aj ako zdieľanie môjho nadšenia. Nakoniec - myslím že je jedno na akom nástroji a s akým aparátom kto hrá, hlavne že ho to baví. A keď sa nájde aspoň jeden človek ktorému sa tá jeho hudba bude páčiť tak je to zas o level inde. PS: Moje bedne sú pre mňa Prvá trieda! Iným sa páčia aparáty so zvučnými menami.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #68 kedy: 19. Jún , 2020, 17:51:15 » |
|
Drzim Ti palce nech si stastny s tym co robis
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #69 kedy: 20. Jún , 2020, 12:13:44 » |
|
každý má zo svojho uhla pohľadu pravdu , niekto niečo rieši druhý to isté nerieši , porovnávate jeden parameter a jeden hovorí o gitarách zo 70tych rokov druhý hovorí o novodobých PRS ... jeden hovoril o strednej triede gitár a druhý zase o custom shopoch pokial má výrobný proces dobre nastavený aj DIY výrobca a má vychytané všetky muchy tak vie spraviť custom nástroj za kt by si človek zaplatil o mnoho viacej u ginbsna a fendra ... ono to dlhé roky bolo tak, že tý domáci výrobcovia mali pridanú hodnotu lebo sa do diametrálne odlišovalo od komercie ..... a vlajkové lode fender ibson an to nemal nikto love, ked som začínal hrať boli na trhu behringer sety pre začínajúcich gitaristov, bola to hruza, skončil som u yamahy, dnes ked porovnám squiera v tej cenovej čo som kupoval tú yamahu úmerne na terajšie ceny a platy, tak tá gitara ako keby bola custop shop a tým pádom už stráca význam pridanej hodnoty a duši lebo tie nástroje sa vyvinuli kvalitovo a sú ovela príjemnejšie ako dkedy ... pri tých boxoch to ešte krivká, sú to velké ťažké boxi a všetko je čina taivan indonezia, za dopravu sa platí, príde mi logickejšie ked sa pokec vecí vyrába v blizkosti z tunajšich materiálov než ked si mám dovážať rpeglejku z ameriky :D
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
tipek
|
|
« Odpoveď #70 kedy: 22. Jún , 2020, 13:24:36 » |
|
bonus, tiež som si počas korony zbuchal z preglejky, kt. som našiel pri smetiaku takýto fešný box ,
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #71 kedy: 22. Jún , 2020, 14:47:22 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #72 kedy: 30. Marec , 2021, 12:32:17 » |
|
Môj posledny vytvor. Bedna 4x15" pre tazkotonaznych basakov.
|
|
« Posledná zmena: 30. Marec , 2021, 12:33:27 od brdo prvy »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #73 kedy: 30. Marec , 2021, 14:43:24 » |
|
1. Veľký zosmilňovač je ten tvoj 1 kW lampáč? 2. Ten Marshall Murder má niečo spoločné s Mikim Mikuškom?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #74 kedy: 30. Marec , 2021, 21:15:49 » |
|
1. Veľký zosmilňovač je ten tvoj 1 kW lampáč? 2. Ten Marshall Murder má niečo spoločné s Mikim Mikuškom?
Nee. To je iba 240W 6st valec s EL34.r.v 2009.S tym si ta bedna velmi dobre rozumie. 1kW je v rekonstrukcii. Ano Murder nalepka pochadza od Mikiho...ale az teraz je to Murder like Lemmy 1992
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|