ondreee
|
|
« Odpoveď #45 kedy: 04. November , 2012, 11:45:17 » |
|
:D ak chces mlady ostat, tak napodobni Combaina :D
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
hombre
náhodný pocestný
Príspevkov: 74
Jsem jako narkoman co drogy někde stratil.
|
|
« Odpoveď #46 kedy: 04. November , 2012, 13:49:35 » |
|
asi som jeden z mala co si tu mysli ze Dezo je nieco ako Cobain.. to ze zomrel ho spravilo dnes oslavnejsim ako v danej dobe..
No asi na tom něco je.
|
|
« Posledná zmena: 04. November , 2012, 14:15:48 od hombre »
|
Zaznamenané
|
Hombre
|
|
|
kubo63
|
|
« Odpoveď #47 kedy: 04. November , 2012, 15:16:22 » |
|
asi som jeden z mala co si tu mysli ze Dezo je nieco ako Cobain.. to ze zomrel ho spravilo dnes oslavnejsim ako v danej dobe..
Dezo robil muziku, ktora tu nenasla velmi posluchacov. A mal to pici. Ja napr. z tych 10000 kapiel z jeho doby nepoznam ani jednu, z ktorej by vyslovene vychadzal alebo ju vykradol. Dneska ho pocuva rovnako len par ludi a nebezpecne si ho privlastnuju hipsteri. Ci vsak dopocuvali aspon jeden album, resp. inu pesnicku jak Luku alebo Golden Lip je otazne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #48 kedy: 04. November , 2012, 15:26:47 » |
|
najviac.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PanTau
|
|
« Odpoveď #49 kedy: 04. November , 2012, 15:30:32 » |
|
najviac. Je to jedna z najkrajsich veci na slovensku vobec.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kubo63
|
|
« Odpoveď #50 kedy: 04. November , 2012, 17:00:44 » |
|
Je to jedna z najkrajsich veci na slovensku vobec. Filip a Ursiny. Niet sa co divit.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yesfan
|
|
« Odpoveď #51 kedy: 04. November , 2012, 18:21:05 » |
|
podla mna ten obdiv (aj) po smrti nie je tym ze zomrel, ale tym, ze robil za zivota naozaj skvelu muziku a je citit ze tu chyba. podobne v pripade kurta cobaina, len v diametralne odlisnom zanri a pre inu societu. nic zvlastne na tom nevidim.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #52 kedy: 04. November , 2012, 21:37:10 » |
|
asi som len mlady este Veru si.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #53 kedy: 09. November , 2012, 14:35:17 » |
|
Aj SME sa obcas nieco podari. Pekne, ze si spomenuli. Inak neviem, ale osobne asi povazujem tento album za najlepsi aky na slovenskej scene kedy vznikol. Vsetka cest Fermatam a Collegiu, ale Dezo ich co sa tyka originality aj atmosfery podla mna specialne tymto albumom zvalcoval.
mam tuto LP plotnu a ked som si ju raz pustil ,tak foter sa ma pyta : si nieco pil ? to co pocuvas ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #54 kedy: 16. Február , 2013, 16:03:33 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Mendi38
nováčik
Príspevkov: 52
|
|
« Odpoveď #55 kedy: 18. Január , 2016, 11:28:56 » |
|
Aj na hudbu musí človek dozrieť a na Dežovu to platí obzvlášť. Predsa bol to bohém, človek komplikovaný a taká je aj jeho hudba. Texty síce písal Strpka ale ale asi veľmi podobná povaha treba ich pochopiť a precítiť. Aj keď Dežo sa sám vyjadril že mnohým jeho textom sám nerozumie a to ma teší že ja im rozumiem
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
crespi
|
|
« Odpoveď #56 kedy: 18. Január , 2016, 11:35:21 » |
|
Aj na hudbu musí človek dozrieť a na Dežovu to platí obzvlášť. Predsa bol to bohém, človek komplikovaný a taká je aj jeho hudba. Texty síce písal Strpka ale ale asi veľmi podobná povaha treba ich pochopiť a precítiť. Aj keď Dežo sa sám vyjadril že mnohým jeho textom sám nerozumie a to ma teší že ja im rozumiem
Niekedy ludia hladaju vyznam a zmysel tam, kde nie je
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mendi38
nováčik
|
|
« Odpoveď #57 kedy: 18. Január , 2016, 13:15:06 » |
|
Niekedy ludia hladaju vyznam a zmysel tam, kde nie je Nejakým nedopatrením mi polodpovede neuverejnilo, ale myslím že je to prirodzená vec, hľadať zmysel...a v basnach to platí obzvlášť. Ak čias poéziu tak preto, že v nej hladas nejaký zmysel a hlavne kus seba :-) a Strpka je viac básnik ako textár :-)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
crespi
|
|
« Odpoveď #58 kedy: 18. Január , 2016, 13:46:43 » |
|
Nejakým nedopatrením mi polodpovede neuverejnilo, ale myslím že je to prirodzená vec, hľadať zmysel...a v basnach to platí obzvlášť. Ak čias poéziu tak preto, že v nej hladas nejaký zmysel a hlavne kus seba :-) a Strpka je viac básnik ako textár :-)
Nie vzdy a zakazdym treba vo vsetkom hladat zmysel, hoci je to ludom prirodzene. Niekedy ide jednoducho len o nejaku lubozvnucnost alebo len necakany zvrat a pod. Dam priklad: ... a tak som ju tam cakal s majakom na hlave ... Mozes v tom hladat zmysel: napr. ze som na seba upozornoval, aby ma urcite nasla alebo ze mam uzkost z toho, ci ma urcite najde. A mozno je to len o tom, ze som ako basnik mal chut napisat majak na hlave (pripadne sa mi to rytmicky hodi), pripadne len chcem zmiast citatela/posluchaca.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Mendi38
nováčik
|
|
« Odpoveď #59 kedy: 18. Január , 2016, 16:00:23 » |
|
Možno veľkí básnici a textari sú takí machri čo nemysia premýšľať o každom slove, z vlastnej skúsenosti s písaným slovom viem, že vždy som do každého slova vkladala nejaký zmysel a význam
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|