Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 23:21:14
Strán: [1] 2 3 ... 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: The Who  (Prečítané 27056 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« kedy: 10. Október , 2005, 19:33:28 »

Jedna z kapiel, ktora ma priviedla ku classicrocku, ked som pocul ich Live At Leeds uz davno. Mali mimoriadne vesele koncerty :), podla mna to bola prva masovo popularna kapela s prvkami punku. Okrem spominaneho Live At Leeds ich uz osobne moc nemusim, ale celkovo je to vyznamna ikona prelomu 60tych a zaciatku 70tych rokov.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #1 kedy: 07. December , 2005, 10:29:08 »

videl som dáky ich koncert, no keď začali rozmlacovať aparatúru, tak som bol zhrozený, to vie predsa každý zobrať gitaru a oplieskať ju o múr
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
iceripper
nováčik
*
Príspevkov: 29

« Odpoveď #2 kedy: 07. December , 2005, 21:59:36 »

poznam od nich iba Who are you teda myslim ze je to ich skladba je to aj ako zvucka CSI: Kriminalka Las Vegas :D :D :D
Zaznamenané
Darthez
miestny štamgast
Príspevkov: 2196

« Odpoveď #3 kedy: 07. December , 2005, 22:20:25 »

hej jasne, je to ich song, ale ten zrovna nemusim. ja mam rad velmi magis bus, won´t get fooled again, getting in tune, Baba O´Reilly
:hairy
Zaznamenané

BOOGIESOUND

za rock  Bacha na vec kamo! a za gemer  Na zdravie!
Sipko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 582

Matej Šipkovský

« Odpoveď #4 kedy: 08. December , 2005, 14:40:11 »

Ich skladbu My generation zaradujem jednoznacne medzi moje najoblubenejsie z toho obdobia...
Myslim si, ze rozmlatenie nastrojov je take pekne a zive ukoncenie koncertu. Aj ked musim povedat, ze mi to je nesympaticke pri novsich kapelach, lebo iba kopiruju tych co to zacali davno pred nimi.
Zaznamenané

www.facebook.com/BreakItDownOfficial
www.bandzone.cz/breakitdown         
www.youtube.com/user/BreakItDownOfficial
Ibanez SZ320   ->   Mesa Boogie Studio preamp   ->   Mesa Boogie 50/50 poweramp   ->   Marshall 1936
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #5 kedy: 08. December , 2005, 16:41:44 »

Tomi napísal:
Citácia
Myslim si, ze rozmlatenie nastrojov je take pekne a zive ukoncenie koncertu. Aj ked musim povedat, ze mi to je nesympaticke pri novsich kapelach, lebo iba kopiruju tych co to zacali davno pred nimi.

tak toto teda neuznávam, jedine že by bol ten nástroj fakt na hovno, vtedy by som to pochopil
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
max
pravidelný návštevník
Príspevkov: 380

« Odpoveď #6 kedy: 09. December , 2005, 00:49:37 »

Ono to zacalo tym ze raz sa pri koncerte Pete Townshendovi rozladila gitara a z nervozity ju rozmlatil. Publikum reagovalo nadsenim a tak si z toho the Who spravili poznavaciu znacku.
Osobne to tiez nepovazujem za velmi mudre ale proti gustu ...etc.
Zaznamenané

TURN IT UP Si píš!!!
Sipko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 582

Matej Šipkovský

« Odpoveď #7 kedy: 09. December , 2005, 19:08:04 »

Myslim ze kapelam ako The Who a aj inym, co pocitaju dolare v milionoch je jedno ci su tie nastroje dobre alebo nie...
Na koncert si objednaju nastroje, na ktorych odohraju vystupenie a potom ich rozmlatia. Ale pochybujem, ze by to spravili so svojini naozajstnymi milacikmi.

Naposledy upravil tomi, : 09.12.2005 o 19:08
Zaznamenané

www.facebook.com/BreakItDownOfficial
www.bandzone.cz/breakitdown         
www.youtube.com/user/BreakItDownOfficial
Ibanez SZ320   ->   Mesa Boogie Studio preamp   ->   Mesa Boogie 50/50 poweramp   ->   Marshall 1936
jack_6.3
pravidelný návštevník
Príspevkov: 232

« Odpoveď #8 kedy: 10. December , 2005, 00:16:40 »

vacsina to vraj robi tak,ze odohra koncert na svojich oblubenych a posledny song odpali na dakej inej,ktrou potom rozmlati na sracky...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #9 kedy: 10. December , 2005, 16:30:06 »

jack_6.3 napísal:
Citácia
vacsina to vraj robi tak,ze odohra koncert na svojich oblubenych a posledny song odpali na dakej inej,ktrou potom rozmlati na sracky...

Takto to robil hlavne Mato Durinda, ked rozlatieval Diamantku. Myslim, ze napr. Hendrix si nerobil problemy, co za Fender podpaluje a mal ich docela vysoku spotrebu :).

Ja som cital nejaky rozhovor s Pete Townsendom, ze to cele bola iba nahoda. Ze iba trosku saskoval s gitarou a nechtiac ju jebol tak, ze ulomil hlavu. V zapale zachranujucej imrovizacie tu gitaru rozmlatil teda uz uplne. Kedze sa to stretlo s mimoriadne pozitivnym ohlasom u publika, spravili z toho cela kapela kliniec programu...
Zaznamenané
Juraj_T
pravidelný návštevník
Príspevkov: 623

« Odpoveď #10 kedy: 10. December , 2005, 17:00:19 »

Hendrix na jednu zo svojich gitar na zadnu cast tela napisal basnicku ktora bola miesaninou textu manic depresion a love or confusion, potom ju na koncerte rozmlatil. V tom texte bolo vyjadrene ako tu gitaru miluje ale aj tak ju rozbije a je mu to luto. Aspon tak nejak som to pochopil ked som to cital
Zaznamenané
ondro
pravidelný návštevník
Príspevkov: 253

« Odpoveď #11 kedy: 10. December , 2005, 18:13:07 »

hm..milacik,ja ta tak milujem,ale aj tak ta zabijem..aj ked,bude mi to naozaj luto :D
no neh je to ako chce,mne sa to nikdy nepacilo..nechcem povedat ze to zavrhujem,lebo to je silne slovo,ale absolutne sa mi to nepaci a naozaj nechapem tych ludi..ak to robia pre prachy,alebo len preto ze sa to ludom paci,myslim ze to samo napoveda o ich charaktere Smútim a takemu mlademu,spolboka vyholenemu,co si mysli ze vie robit muziku a na zaver svojho drn drn kulturneho vyzitia rozmlati gitaru o aparat by som asi musel poveda,ze je obycajny chudak a nie muzikant..keby sa ma pytal na nazor samozrejme,inak mi je moje zdravie a zivot celkom vzacny,takze nerad vyhladavam konflikty :D
No a aby som celkom neodbocil od temy,myslim ze kapelky ako who,yes a pod. su kapitoly sami o sebe,urcite mali neuveritelny vyznam pre akysi vyvoj svetovej hudobnej sceny..v poslednej dobe som zacal pocuvat rush,celkom sa mi to paci,asi by som mal do svojich usi pustat take starsie veci castejsie..
Zaznamenané
jack_6.3
pravidelný návštevník
Príspevkov: 232

« Odpoveď #12 kedy: 10. December , 2005, 19:02:28 »

toto rozdrbavanie gitar celkom chapem...

ja napr. ked drtim daky riff a dam si hlasnejsie kombo tak tu hudbu citim celym telom...cize silne a energicke riffy mi dodavaju stavu...ked si este predstavim ze stojim na podiu pred tisickami ludi ktory skanduju moje meno a ja stojim za stenou marshallov...fuuuu...viem si predstavit ze by som sa raz za cas neudrzal a rozmlatil daku gitarku :)

skoda ze moderne \"tvrde\" kapely z toho spravili biznis
Zaznamenané
thom
nováčik
*
Príspevkov: 56

« Odpoveď #13 kedy: 24. December , 2005, 12:07:27 »

nemam rad ked niekto rozbije nastroj lebo kolko ludi alebo nadejnych hudobnikov pomaly nema co do huby a taku gitaru,co rozbije takyto radobyshowman si nevedia ani predstavit,kdezto ju mat a rozbit
Zaznamenané
thom
nováčik
*
Príspevkov: 56

« Odpoveď #14 kedy: 31. December , 2005, 04:04:48 »

hej a who uz 10 rokov tocia to Who2 ci ako sa ten bazmek vola.ty vole,no bez moona a entwistla tocit album,to je skoro ako yardbirds minuly rok.skoda ze who nenasli trochu ucty k spoluhracom
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.031 sekund, 22 otázok.