Tomino
pravidelný návštevník
Príspevkov: 683
Barbar Onan
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 23. Október , 2005, 23:50:35 » |
|
Progrocker.-Neviem ale ja ma celkom v pohode skusenosti z Blues Breakerom.Moj ucitel ho mal ale predal ho.Skusali sme na nom napodobnit vseliake bluesove piesne a pravdu povediac ked som to skombinoval s dobrym mixom a reprakmy vysla kvalitna napodobnenina starych zvukov.Skoro rovnaka.Ale pravda v tedy som v zvukoch nebol az taky zbehly.Niet nad vecne Lampy :bowdown
|
|
|
Zaznamenané
|
!Fast šmiring a undead singing is my life!!!
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 24. Október , 2005, 00:17:44 » |
|
Originally posted by Tomino ...ked som to skombinoval s dobrym mixom a reprakmy... Co tu stale miesate mix a repraky ? Zvuk Ti ma robit aparat. Hrat s bustrom rovno do mixu je najhorsie z moznych rieseni.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Tomino
pravidelný návštevník
Barbar Onan
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 24. Október , 2005, 09:56:06 » |
|
Ale nepovedz.Mne sa ten zvuk paci.Zalezi od toho kto ti to nastavi.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 24. Október , 2005, 11:02:38 » |
|
Tomino, Tomino - este aj ta gramatika . Ale v poho - ak sa ti to tak paci, kup si blues efekt, Doktor Ti poradil naozaj kvalitne modely. A hladaj a hladaj, kym nenajdes cloveka, ktory Ti to poriadne nastav y .
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 24. Október , 2005, 11:23:57 » |
|
No chcel by som poznat toho cloveka, co to dokaze nastavit Akoze v kapele to nemusi zniet zle, ale kombinacia booster-mix sa urcite nevyrovna samostetnemu gitarovemu aparatu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Tomino
pravidelný návštevník
Barbar Onan
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 24. Október , 2005, 12:00:50 » |
|
Ok uz som sa opravil.Trosku som usiel.:)Spat k teme.Napr moj ucitel to vedel paradne nastavit.On je fakt prebornik v tychto veciach. Je pravda ale ze mal kvalitne bedne.Americke suciastky tu zmontovane.Mohlo by to mat nejaky suvis??. Martin-Ked uz sme pri tom tak asi nic sa nevyrovna samotnemu aparatu.:)Ale ked clovek nema prasule co ma robit.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Marshall
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 24. Október , 2005, 12:34:28 » |
|
tomino: hadam si to nevzal vazne toto co som napisal s MT a blues.. ved ja som to len tak "obrazne" napisal. myslel som to tak, ze ked to ma clovek v rukach tak to zneje aj na hocijakom padle cez hocico samozrejme, ze ma ten efekt ostry zvuk ved je to METAL zone ako napisal progrocker-krabicky sa snazia simulovat zvuky "slavnych a oblubenych" zosilovacov ale malokedy sa im to podari. cest vynimkam . akurat, ze ma ziadna nenapada mozno SansAmp a ten novy behringer. to rastis: booster do mixu je fakt hovadina.. zvuk onicom. este nejaky multak so simulaciami boxov sa celkom da ale cisto booster+mix neprichadza do uvahy. ono este takto. ak zapojis krabicku na nejaky lampac a neprezenies to s gainom na krabicke daju sa z vacsiny dostat pekne zvuky. ale ak robis skreslenie krabickou a hras na nejaky tranzistor tazko z toho dostanes pekny zvuk. poloskreslene zvuky su asi na tranzistoroch nemyslitelne. stale sa mi to zda nejake chciple. kdezto lampy hraju stale
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Tomino
pravidelný návštevník
Barbar Onan
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 24. Október , 2005, 13:05:58 » |
|
Marshall- v srdci som dufal ze to vazne nemyslis. Viete o nejakej lampovej krabicke na blues.V auparku som videl nejaky efekt s lampou.V com je rozdiel medzi norm. krabickou a tymto.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Marshall
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 24. Október , 2005, 13:33:46 » |
|
noo rozdiel tam bude vtedy ak sa ta lampa v efekte podiela na skresleni. vtedy by efekt mohol mat krajsi, taky lampovejsi zvuk. ak tam je len jedna lampa je velka pravdepodobnost, ze je skreslenie tvorene aj tak tranzistormi a lampa tam je len na ""dochutenie"" zvuku. myslim, ze tak funguje V-Twin od Mesa/Boogie ale su tam 2 lampy. moze byt efekt, ktory robi skreslenie lampami napr. cesky Lamped, myslim ze aj Hughes&Kettner ma nieco lampove, Ibanez TubeKing co je asi viacmenej kompresor. tieto krabicky uz maju celkom schopny a pouzitelny zvuk. ktora z tychto na blues to skor poradia skusenejsi na tomto fore...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Tomino
pravidelný návštevník
Barbar Onan
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 24. Október , 2005, 13:36:42 » |
|
No ale rozhodne to nemusi byt len na blues ale povedzme aj na hard rock.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 24. Október , 2005, 13:44:15 » |
|
Este by si mohol checknut Ibanez TubeKing. Ten ma lampu a hra celkom v pohode. Ma ho kamarat.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
dulla
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 24. Október , 2005, 15:20:17 » |
|
Originally posted by Marshall ...Ibanez TubeKing co je asi viacmenej kompresor... Marshall:Tube King TC-999 je compressor Tube King TK-999 je skreslovač
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Marshall
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 24. Október , 2005, 16:01:52 » |
|
este by mozno stal za zmienku Guyatone Metal Monster, ma lampu a vraj z toho idu tiez celkom pouzitelne zvuky od blues az po HC. mal som v plane jeden kupit na inzerat (cca 2500czk za to chcel typek) ale potom z toho zislo. na stranke vyrobcu su zvukove ukazky a znie to celkom zaujimavo. http://www.guyatone.com/flip/ dulla: diky za doplnenie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 24. Október , 2005, 17:49:16 » |
|
Tomino - aky mas aparat ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
dulla
|
|
« Odpoveď #29 kedy: 24. Október , 2005, 18:16:27 » |
|
Tých lampových skreslovadiel je spusta,no priamo do mixu by som ich aj tak nepchal. Radial:Tonebone Classic,Tonebone Hot British Electro-Harmonix:Tube Ziper Guyatone:OD X Tube Overdrive,MM X Metal Monster Tube Works:901,903,910,911... Soldano:Supercharger G.T.O. Hughes & Kettner:Tube Factor,Tubeman I,Tubeman II LamPed 2L Mesa/Boogie:V1,V-Twin...atd. Niektore sa vsak tazko zhanaju(na Slovensku),ine su zas take drahe,ze by si za tu cenu zohnal starsie lampove kombo. Ak nemas love na git.aparat radsej si kup pre zaciatok nejaky lacny multiefekt,ak to chces pustat rovno do mixpultu.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|