Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 10:53:20
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: -= 50W kombo =-  (Prečítané 14476 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
vylo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 259

« kedy: 01. November , 2005, 13:25:34 »

Tu najdete moje kombo ktore som vlastnorucne vyrobil a pripojil som moje postrehy a foto. Budem sa snazit nahrat dake ukazky aby bolo aj pocut.

http://gitaristi.sk/files/vylo/kombo/kombo.htm

Naposledy upravil martinlm, : 03.01.2006 o 15:13
Zaznamenané

Ja nic, ja muzikant!
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #1 kedy: 01. November , 2005, 13:41:43 »

Tak s tou litrazou si sa zbytocne babral, v gitarovych frekvenciach to zas az tolko nenarobi, navyse komba s jednym 12"" reprakom sa robia zvacsa s otvorenou zadnou stenou (kombo hra viac do priestoru, co je vyhoda, ked nemas 2 ci 4 repraky v bedni, ale ma menej basov zvacsa), cize vyznam litraze sa este viac znizuje. K reproduktoru - mal si dat gitarovy, najvyssi ton na gitare sice ma okolo 1000Hz, ale nezabudajme na vyssie harmonicke. Ten rozdiel 5000 proti 4000Hz moze byt citelny. Sam som dlhe mesiace zhanal vhodny reprak do mojho komba, az sa mi ovzal Guitman, ze v ZA maju Celestion nejaky :) Cize ak by si chcel vymenit, tak pohladaj Celestion (maju aj v Muzikeri)ci Eminence. Vraj sa tieto repraky kusok inak spravaju, ked ich dostatocne ""nabudis"". Od istej hlasitosti jednoducho hraju lepsie, ako ked ich pustat potichu, a funguje to s hocjakym dost silnym koncakom (cize ak ma reprak 100W, tak 50W povedzme). Tesime sa spolu s tebou a ocakavame dalsie vyrobky :)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2 kedy: 01. November , 2005, 13:57:58 »

Gitarovy reprak nie je gitarovy tym, ze ma rozsah od - do, ale tym, ze ma specificku frekvencnu charakteristiku plnu roznych zdvihov na urcitych frekvenciach. To mu robi specificku farbu, ktora sa velmi podiela na celkovm zvuku.
Zaznamenané
vylo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #3 kedy: 01. November , 2005, 14:06:35 »

martin LM: nie je problem vypilit do zadnej steny otvor to je to najmenej. Ale ako si uz spomenul bude tam menej basov chcel som to pocut aj s basmi a potom bez porovnam a rozdodnem sa. A ten reprak porovnam s inymi reprakmi a uvidim pri najhorsom ho vymenim. :1:
Zaznamenané

Ja nic, ja muzikant!
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #4 kedy: 01. November , 2005, 14:24:28 »

Vzyuera to celkom pekne, gratulujem. :) Len 92 db citlivost sa mi nezda prave vysoka!
Zaznamenané

Sipko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 582

Matej Šipkovský

« Odpoveď #5 kedy: 01. November , 2005, 14:26:19 »

Ja som dal do svojich bedni Celestion G12H 125W a som s nimi velmi spokojny. Akurat ze som nedal otvorenu zadnu stenu. Znacku Celestion vrelo odporucam. Cena tychto reprakov sa pohybuje okolo 2000sk (zavisi kde to kupujes)
Zaznamenané

www.facebook.com/BreakItDownOfficial
www.bandzone.cz/breakitdown         
www.youtube.com/user/BreakItDownOfficial
Ibanez SZ320   ->   Mesa Boogie Studio preamp   ->   Mesa Boogie 50/50 poweramp   ->   Marshall 1936
miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #6 kedy: 01. November , 2005, 15:29:50 »

kde kupis celestion V30 za 2000??
Zaznamenané

stoka!
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 01. November , 2005, 16:36:04 »

vylo - trochu (vlastne dost :) ) som Ti zeditoval to html, nevadi ? A teraz si to idem v klude precitat :) Inak co je Namo WebEditor v4.0 ??
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #8 kedy: 01. November , 2005, 16:56:32 »

miso_kolo kto tu spominal V30? tie stoja 3400, G12 su od 2000 - 3500
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 01. November , 2005, 19:03:33 »

vylo - super, moc fandim takemuto konickareniu :1: . Venuj sa tomu, ale hlavne lampam - ma to buducnost a ak sa tomu budes naozaj rozumiet, budes (aspon v mojich ociach) King. Este k tej litrazi. Ono sa to pocita a je to dolezite hlavne pri basovych reproduktoroch. A nejde tam prilis o zvuk, ale o tlak/podtlak v bedni. Basove repraky byvaju jednak najvacsie a okrem toho basove membrany maju dost velky rozkmit. Ak by boli v bedni s nespravnym objemom, mohli by sa prave pre tlak/podtlak znicit. Pri gitarovych reprakoch to az take horuce nie je, moze to mat suvis aj so zvukom, ale ja taku skusenost nemam. Inak podla tych fotiek tam mas doslova kilometre kablov - > zdroj potencialnych problemov... A rozhodne nechaj zvukovu ukazku, ale preboha nie linku. Normalne nahraj mikrofonom kombo.
Zaznamenané
vylo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #10 kedy: 01. November , 2005, 20:16:54 »

rastis ty hacker jeden:)). Ale nie teraz vazne. Tie kable sice su dlhe ale aj tienene a vsetky kable ktore vedu 230V su v bezpeci pred koncakom a predzosilnovacom takze sa nemoze nic stat. A ked by ich bolo skratit nech to aspon na oko vypada. A zvukovu ukazku necham urcite len nak daku kartu zozeniem nechcem to nahravat na on board. A neboj uz som sa poucil pri nahravani:laugh:. PS: namo web editor 4.0 je html editor v ktorom som robil tu stranku. PPS: uz som si myslel ze sa vykasles pozriet to kombo.
Zaznamenané

Ja nic, ja muzikant!
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #11 kedy: 02. November , 2005, 02:25:24 »

Gratulujem k výrobe, vyzerá pekne a za takú cenu nie je o čom. Dúfam, že hrá normálne, v tom prípade je to fajn.
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #12 kedy: 02. November , 2005, 10:09:58 »

Len tak dalej. Bravooo
Zaznamenané
jolan
pravidelný návštevník
Príspevkov: 556

« Odpoveď #13 kedy: 03. November , 2005, 21:47:47 »

to by nebolo vsetko, lenze chlapec (vylo) je len druhak na elektrotechnickej priemyslovke, co ten bude zvysne dva roky robit :hm: ?? ja som tretiak a som do toho sprosty ze koniec.... Good Job vylo, dufam ze to tak pekne hra ako to vyzera...
Zaznamenané

Hudobné fórum > http://zvmusic.xf.cz
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #14 kedy: 04. November , 2005, 17:39:06 »

vylo - pises vo svojom clanku toto: Stačí povedať iba tožko, že ak postavíte začínajúcemu gitaristovi elektrónkové, alebo MOSFET-ové kombo tak vás za prvé vydá dosť draho a za druhé ten začiatočník nebude ani počuť žiadny rozdiel medzi elektrónkou a tranzistorom. Nemozem s tym suhlasit. Ked som zacal hrat na elektrickej gitare, najprv som hral do gramafonu - ked sa vytocil naplno, zacal skreslovat a bol som v siedmom nebi. Bol to kraval jak hovado. Potom som hral do kazetaku, ktory skresloval lepsie a nehral tak hlasno. Potom som vynasiel cosi uzasne: patkolikovou nahravacou snurou som isiel z vystupu kazetaku do vstupu gramafonu. Kazetak som dal naplno, cize skreslenie bolo a na gramafone som to stisil. Uplny genius som bol, co na tom, ze typci u Mesa Boogie to vynasli 15 rokov predomnou :). Ale dost som odbocil, takze naspat :). Potom som kupil booster Electro-Harmonix Bigg Muff, ktory sa dnes vracia ako velka legenda. Da sa povedat, ze to bolo uz slusne skreslenie. Hraval som s nim do kadecoho, zosilovace Tesla Studio Solo, komba Regent - co bolo po ruke. Po necelom roku takehoto hrania, cize este ako uplny zaciatocnik, co nema sajn o nicom som prvy raz hral cez lampy na kombe Mesa Boogie Mark II. Ten rozdiel bol uplne zjavny :! Bol to taky zazitok, akoby som sa ocitol na inej planete. Jednoducho ma to dostalo a problem polovodice vs. lampy som pochopil v zlomku sekundy.
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.049 sekund, 22 otázok.