Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 20:08:06
Strán: 1 [2] 3 4 ... 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Majster Martin Klema  (Prečítané 41968 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #15 kedy: 07. Február , 2006, 17:06:36 »

noo tesim, ze si vyskusam zajtra :silly:
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Hosť
« Odpoveď #16 kedy: 12. Február , 2006, 20:29:58 »

S Martinom sa poznam osobne/byva 1km odomna/.Ale kedže ja akustiku moc nemusim,neviem až tak posudit.Na niektore som brnkal a mne sa pačili jak zvukovo,tak dizajnovo.Ale všetko zaleži od požiadaviek hrača.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #17 kedy: 12. Február , 2006, 21:16:24 »

No mal som tu gitaru moznost pocut aj si na nej zahrat a poviem, ze to je jednoznacne najlepsia akustika na akej som hral. Ma krasny ton, velmi zvoniva, zvucna, vyvazenas a paradny sustain. Mat take doma, tak za tym travim vela vela casu teda. Fakt radost pocuvat. O vzhlade sa uz ani nejdem rozpisovat. :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #18 kedy: 17. Marec , 2007, 15:02:12 »

Ako čas pokročil, stali sme sa minulý rok (ja aj môj kolega zo Silent Dua - Richie) majiteľmi gitár od Martina Klemu. Ja mám grand auditorium, Richie dreadnought (luby a zadná doska zo špeciálneho dreva koa, ktoré si dal poslať z Ameriky). Fotky dodám časom.

Článok z Muzikusu o Martinovi:
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-clanky/Martin-Klema-Zapach-gleja-na-mna-nepsobi-nostalgicky~18~rijen~2004/?&mprint%5B4392%5D=1

Starší anonymný test akustických celomasívnych gitár, kde si Klemovka viedla porovnateľne s oveľa drahšou gitarou Martin a to došla priamo od výroby, takže bola nevyhraná.
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-testy/Celomasivne-akusticke-gitary-srovnavaci-test~14~unor~2005/

A to sa Martin Klema bude určite ešte postupne vyvíjať k lepšiemu, má pre to cit.  Zdravíčko Takže kvalita vyrábaných nástrojov rokmi bude stále pomaly stúpať, aj keď sú už teraz vynikajúce. Žmurk

www.klema.sk

Fotky z prezentácie Martina Klemu na Guitarfeste2006:

« Posledná zmena: 17. Marec , 2007, 15:27:50 od Pitu » Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #19 kedy: 24. Apríl , 2007, 07:57:34 »

Príspevok mareka8 do inej témy si zaslúži byť aj tu. Žmurk

marek8:
Ja sa vrátim ku téme, a to - Klema Guitars. Predvčerom som konečne prvý krát počul klemovku - na koncerte Zuzky Smatanovej  ha ha ha. Ale nádherná gitara to bola, a ten zvuk, tá dynamika, to je proste sen. Ale aj ten koncert stál zato!  :)
Zaznamenané

marek8
nováčik
*
Príspevkov: 20

« Odpoveď #20 kedy: 28. Jún , 2007, 18:58:47 »

Pitu:
Mohol by si opisat zvukovy rozdiel medzi tvojou GA a richieho Dckom? Ja podla toho, co som skusal v obchodoch rozne gitary, tak D davala doraz skor do stredov, menej do basov a vysok, a jumbo(cize ako tvoje GA) opacne (t.z. najma basy a vysky). Je zvukovy rozdiel medzi vasimi gitarami zhruba takyto? Inak ma to richieho Dcko vyrez? A pls, ak by sa dali poslat fotky toho richieho Dcka, bolo by to super. Ta koa musi byt velmi pekna.
Rozpraval som sa s p. Klemom, a on mi povedal taku vec, ze vyrez trochu ubere na kvalite a objeme zvuku, ze lepsi je model bez vyrezu. Na druhej strane, na gitare bez vyrezu sa moc neda hrat nad 16. prazec.

Inak som mal v plane za nim skocit, lebo som mal cestu do Blavy, ale zial nemal u seba ziadne hotove gitary Smútim Tak neviem, v Blave som tiez "patral" po nejakej top akustike, ale v Made uz tu Klemovku nemaju a ostatne gitary - nic moc. V jednom dalsom obchode som skusal Guildku za 33 litrov, a teda ta ma riadne sklamala - avsak Klema mi povedal, ze to je pochopitelne, pretoze takato gitara je medzi Guildmi "lowend", aj tak som vsak cakal viac.

Neviete mi niekto podarit, kde by som mohol testnut nejaku akustiku zvukovo na urovni Klemoviek? Tu v KE nemaju nic take, a v Blave som bol tiez prekvapeny, ze dokopy ziadny poriadny vyber.
« Posledná zmena: 28. Jún , 2007, 19:00:44 od marek8 » Zaznamenané
cutaj
pravidelný návštevník
Príspevkov: 175

« Odpoveď #21 kedy: 28. Jún , 2007, 20:02:21 »

Pozri nieco od Furcha  ČR , nepopieram Klemove gitary - hraju dobre ale Furch sa mi zda ze je o nieco lepsi ( vsak ma za tie roky cosi vyrobene ...) :)
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #22 kedy: 29. Jún , 2007, 02:15:00 »

Pozri nieco od Furcha  ČR , nepopieram Klemove gitary - hraju dobre ale Furch sa mi zda ze je o nieco lepsi ( vsak ma za tie roky cosi vyrobene ...) :)

Mám aj Furcha... Klema je lepší. Žmurk
Zaznamenané

cutaj
pravidelný návštevník
Príspevkov: 175

« Odpoveď #23 kedy: 30. Jún , 2007, 12:55:19 »

zalezi ako pre koho ,  vyber si vyssiu triedu ...
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #24 kedy: 02. Júl , 2007, 10:34:27 »

Pitu:
Mohol by si opisat zvukovy rozdiel medzi tvojou GA a richieho Dckom? Ja podla toho, co som skusal v obchodoch rozne gitary, tak D davala doraz skor do stredov, menej do basov a vysok, a jumbo(cize ako tvoje GA) opacne (t.z. najma basy a vysky). Je zvukovy rozdiel medzi vasimi gitarami zhruba takyto? Inak ma to richieho Dcko vyrez? A pls, ak by sa dali poslat fotky toho richieho Dcka, bolo by to super. Ta koa musi byt velmi pekna.
Rozpraval som sa s p. Klemom, a on mi povedal taku vec, ze vyrez trochu ubere na kvalite a objeme zvuku, ze lepsi je model bez vyrezu. Na druhej strane, na gitare bez vyrezu sa moc neda hrat nad 16. prazec.

Inak som mal v plane za nim skocit, lebo som mal cestu do Blavy, ale zial nemal u seba ziadne hotove gitary Smútim Tak neviem, v Blave som tiez "patral" po nejakej top akustike, ale v Made uz tu Klemovku nemaju a ostatne gitary - nic moc. V jednom dalsom obchode som skusal Guildku za 33 litrov, a teda ta ma riadne sklamala - avsak Klema mi povedal, ze to je pochopitelne, pretoze takato gitara je medzi Guildmi "lowend", aj tak som vsak cakal viac.

Neviete mi niekto podarit, kde by som mohol testnut nejaku akustiku zvukovo na urovni Klemoviek? Tu v KE nemaju nic take, a v Blave som bol tiez prekvapeny, ze dokopy ziadny poriadny vyber.

Gitarky Furch nie sú zlé, treba ísť priamo k zdroju na Moravu a vybrať si z jeho obchodu. Kvalitný celomasív od neho ťa vyjde asi tak ako Klema..

Čo sa týka porovnaniu zvuku dreadnougt a GA, dreadnought je viac stredový, prierazný, má aj sýty bas, GA je zase pekne znejúce v širokom spektre, ideálne na nahrávku, kde má znieť len sama gitara. Do bluegrassovej zostavy je lepší dreadnought kvôli stredovejšiemu zvuku, pre pesničkárov je asi lepšie GA.
Zaznamenané

dusky
miestny štamgast
Príspevkov: 2219

« Odpoveď #25 kedy: 06. Apríl , 2008, 11:25:34 »

Moj nazor je ten, ze aj Gibson robi kvalitne gitary a predsa ma cennik!!!
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #26 kedy: 06. Apríl , 2008, 11:33:15 »

Moj nazor je ten, ze aj Gibson robi kvalitne gitary a predsa ma cennik!!!

myslis to co pisal marrtin v 2005 ? ja som u Klemu na stranke videl cennik, ked som tam pred par mesiacmi bol.

http://www.klema.sk/center.php?str=cennik&lang=sk

inak videl som Klemu v telke neviem v akom programe a spominal tam ako hraca ktory pouziva jeho nastroje Petra Luhu...

« Posledná zmena: 06. Apríl , 2008, 11:34:39 od rastis » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #27 kedy: 06. Apríl , 2008, 11:35:25 »

sice tiez je to cennik 2006 :) tak chalan robi viacej gitar, ako aktualizuje web :)
Zaznamenané
dusky
miestny štamgast
Príspevkov: 2219

« Odpoveď #28 kedy: 06. Apríl , 2008, 11:52:51 »

Nasiel som ho. Teraz stoji Gibson L 4A 1800 usd. Ma ho tu Henry. Nech mi niekto prinesie robenu gitaru za 40 000 a porovnajme. Hocikedy, sam som zvedavy ako by to dopadlo. Mozete tipovat.
Zaznamenané

Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #29 kedy: 06. Apríl , 2008, 12:22:07 »

Mozem len potvrdit , ze akusticka gitara , na ktorej som hral (cca.40 000) bola vyborny nastroj . Hrala pekne nahlas , frekvencne pasmo vyvazene  , farba zvuku makka ale zaroven ton bol konkretny . Hralo sa mi na nej velmi pohodlne . Ak by som hraval na takychto gitarach , urcite by som mal doma minimalne jedneho Klemu .   Zdravíčko
Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
Strán: 1 [2] 3 4 ... 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.113 sekund, 23 otázok.