Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
21. November , 2024, 20:07:24
Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Rudo Sivčák Soller Guitars  (Prečítané 149649 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
zakky
Hosť
« Odpoveď #150 kedy: 22. Marec , 2008, 14:05:27 »

to tremolo sa aj mne zda byt velmi divne,tiez si myslim,ze je napevno,podla fotiek..mam na to srat,ci ako? :)

ja by som sa na to vysral :)
Zaznamenané
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #151 kedy: 22. Marec , 2008, 14:14:41 »

ja by som sa na to vysral :)

ja asi tiez...nemusi to hrat zle, ale bdue to chciet robotu este...nechcelo by sa mi to riesit :)
Zaznamenané

ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #152 kedy: 22. Marec , 2008, 14:15:53 »

čo máte niečo s očami?Ako napevno?
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #153 kedy: 22. Marec , 2008, 14:21:02 »

čo máte niečo s očami?Ako napevno?

mas pravdu,nemusi byt napevno,ale urcite nie je dvojzvratne.
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #154 kedy: 22. Marec , 2008, 14:27:40 »

Ja nic nevravim Som frajer , ono to asi bude jednostranne. A neda sa to tremolo zamenit za vintage alebo wilkinson? Keby sa to dalo, tak vymenis za nejake lacnejsie tremolo a so zamkami by to mohlo drzat ladenie.
Zaznamenané

zakky
Hosť
« Odpoveď #155 kedy: 22. Marec , 2008, 14:29:41 »

Ja nic nevravim Som frajer , ono to asi bude jednostranne. A neda sa to tremolo zamenit za vintage alebo wilkinson? Keby sa to dalo, tak vymenis za nejake lacnejsie tremolo a so zamkami by to mohlo drzat ladenie.

len by to potom asi uz nenaladil kvoli tym zamkom, myslim ze na wilkinsone niesu tie stelovatka na kobyle
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #156 kedy: 22. Marec , 2008, 17:25:33 »

len by to potom asi uz nenaladil kvoli tym zamkom, myslim ze na wilkinsone niesu tie stelovatka na kobyle
Su tam normalne posuvatelne kamene. A zamky by boli este lepsie ako uzamykatelne mechaniky. Len ci by to tremolo tam sedelo rozmerovo. Uz som videl jedno jednozvratne vintage tremolo s dorobenym uzamykatelnym nulakom.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #157 kedy: 22. Marec , 2008, 17:39:02 »

si si isty, ze zamknutim a popritlacani strun v zamku sa Ti uz ladenie nepohne ? ze bude 100% take, ako pred zamknutim ?
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #158 kedy: 22. Marec , 2008, 20:22:33 »

Pohne sa, ale o kolko netusim. Popiskujem si Ale ved moze vymenit tremolo za dvojzvratne. Sivcak ma aj nejake "lacne" za 2500 ale nie su lefty.
Zaznamenané

cutaj
pravidelný návštevník
Príspevkov: 175

« Odpoveď #159 kedy: 26. Marec , 2008, 12:17:59 »

No mala sranda  :) , poslal som foto p. sivcakovi ,, odpisal ze je to pekna spomienka na davne casy ked sa suciasky z Jolan kupovali vo vyberovych hudobninach a nic sa nedalo zohnat aj tremolo je ze vraj ine alebo prerobene ?  ak tam neni seriove cislo tak ten kus moze mat aj 18rokov? ... no tiez by som chcel vidiet prve gitary znymych vyrobcov  alebo zalozit nieaku zbierku , ... co viete ci to nebude niekedy aj vzacnost ,
p. Sivcak este uviedol  ze hlada prvu gitaru co vyrobil je cervenej farby krk bez vystuhy  vtedy ju predaj za 1500,- Kčs , teraz da za nu osobne 15000,- sk   doporucujem vymetat stare kuty ... Žmurk  cut .
« Posledná zmena: 26. Marec , 2008, 12:18:33 od cutaj » Zaznamenané
cort
pravidelný návštevník
Príspevkov: 155

« Odpoveď #160 kedy: 08. Máj , 2008, 23:32:50 »

len vtedy 1500 Kčs malo asi hodnotu toľko čo dnes 15000.hmmmm
Zaznamenané
tibor7
stály hosť
Príspevkov: 962

« Odpoveď #161 kedy: 09. Máj , 2008, 12:22:14 »

Nemáte náhodou niekto tel.č. na Ruda Sivčáka?
Zaznamenané
misofg
stály hosť
Príspevkov: 931

ABCDEFUCK

« Odpoveď #162 kedy: 09. Máj , 2008, 12:28:19 »

Nemáte náhodou niekto tel.č. na Ruda Sivčáka?

www.sollerguitars.com

hneď v úvode sú všetky tel. na neho
Zaznamenané
ondreee
stály hosť
Príspevkov: 1085

« Odpoveď #163 kedy: 20. Jún , 2008, 14:23:34 »

zdravim vsetkych.. som na "gitaristoch" len kratko ale hned som si vyhladal, ci tu Rudko nema forum.. a maaa :D

takze zacnem z ostra: som lavak a zohnat kvalitny seriovo vyrabany nastroj je priam nemozne.. hlavne ked clovek hlada 7-strunovku. videl som len jednu jedinu, v Amsterdame, toho casu za 1800 guldenov( cca 900Eur)..bola to Ibz RG japonska.. vtedy som na to prachy nemal a ani som nebol fanusikom fi. Ibadnes ;-)

moja prva gitara (ked neratam staru jolanu) bola robena u M. Klasa. dodnes mu neviem prist na meno aj ked Pitu je jeho fandom. je pravdou,ze ma uz vtedy upozornoval, ze mnou dodany krameracky hmatnik neladi ale snimac #2 som do neho nikdy nedostal.. ved sa pisal rok 95 a ja som mal len 19.

potom prisla prva 7cka od Lojza Krajicka.. v tom case ('98) nebolo mozne zohnat ani snimace ani kobylky na 7cky.. DiMarzio malo exkluzivitu s Ibz takze som mal snimac robeny u Amstrongovcov osadeny v puzdre zo snimaca na 5strunovu basu a kobylka bola rucne robena. gitku mam do dnes ako domaci nastroj aj ked uz ma novy snimac (Paf7) a kobylku (fender typ pevna - struny cez telo). ziskala tym strasny sustain.

a potom mi Misko Kovalcik a Gabo z mady poradili Ruda..
s Rudkom som si hned padol do oka a musim povedat, ze sme sa stali vybornymi priatelmi a velmi rad mu pomozem, kedykolvek ma oslovi ohladom cohokolvek. dva krat som mu dokonca tlmocil vo Frankfurte na Musikmesse. odvtedy viem, ze vybera len najkvalitnejsie suciastky a dreva. (disponuje vsak aj lacnejsimi suciastkami pre nenarocnych klientov - ved na co je 14rocnemu uchu nastroj za 30-40 litrov, pokial to nie je genius)

prvu gitaru mi robil cca ped 4mi rokmi
tato kraska

http://sollerguitars.com/?art=galeria-view.php&pic=b2-1134673357.jpg

coskoro prejde faceliftingom.. mierne dam zapustit kobylku. tone-pros mi brnkaciu ruku priliz od tela odtlaca a hra sa mi nepohodlne.

nuz a posledny nastroj, co pre mna Rudko vykuzlil je moja totalna srdcovka..
je to kopia PRS (vsimol som si, ze podaktori uzurvalci tu kritizovali, ze si ludia davaju robit kopie znamych seriovych nastrojov) ja s za to nehanbim :-) PRS su krasne nastroje, tvarovo velmi vyvazene.. (som designer - tak sa tomu mieeerne rozumiem ;-) )

http://sollerguitars.com/?art=galeria-view.php&pic=b2-1162113892.jpg

pri tejto poslednej gitare uz som bol pri vybere kazdej jednej suciastky a vedel som presne co chcem.. kobylku som si dal spravit v nemeckej firme ABM (kto ich pozna vie, ze nejde o seriovu vyrobu) stacil jeden telefonat a typci mi ju priniesli do Frankfurtu. dali mi ju za taku cenu, ze to sem ani nemozem napisat :-)

podotykam, ze na hornu dosku ( quilted maple ) sme cakali 6 mesiacov! je to skoro 5Acko z ameriky..
jedine, na co som sa dal od Rudka ukecat je snimac. povodne som tam chcel Seymour Duncan SH-4 JB7 .. Rudko mi navrhol, nech skusim novy snimac od DiMarzia D-Sonic (vraj Petrucciho model) a ten ma totalne dostal.

lodkovia moji, vy, co uz hrate na nastroj nejedno leto a presli vam rukami rozne nastroje, viete co je to za pocit, ze sa vam v rukach objavi nastroj, ktory sa rozozvuci tak, ze vyronite slzu.. basy stredy vysky.. krasne vyvazene..

este doplnim, ze ide o priebezny laminovany hmatnik ( 5 combo) javor + mahagon (brazil), telo - kridla mahagon a'la Honduras ( ten uz nie je zohnatelny a Rudko mi nechcel prezradit odkial ho ma ) a vrch quiltovany javor. nastroj vraj spracovaval rekordne dlho. 2 mesiace.

coskoro sa chystam na dalsi nastroj.. do roka a pol by som ho rad zrealizoval.. hadajte u koho si ho dam spravit? :-)

nech zije Rudko Sivcak a jeho zlate rucicky.
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #164 kedy: 20. Jún , 2008, 14:36:42 »

pekneeee... ten prvy obrazok - nie su tie snimace nejako blizko pri sebe? 
« Posledná zmena: 20. Jún , 2008, 14:37:26 od kaolko » Zaznamenané

Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.059 sekund, 23 otázok.