bol to klasicky "svojpomocny" koncert (po zruseni butterfly-u u nas su taketo koncerty dost caste, vela problemov sa riesi za behu), tazko ocakavat kvalitu a porovnavat to s akciou, ktoru ma na starosti agentura a koncert sa usporiada na mieste na tom urcenom (napr ICCT, ges) a ked si to organizuju sami, chalani z kapely...
aj ked uznavam, organizatorsky nezvladnuta akcia, povedal by som, ze kapely mali "skusobnove" podmienky..dokonca chalani zo sign sa mi zverili, ze este aj v skusobni su na tom lepsie..
zvuk na podiu (podla kapiel) aj v predu bol naprd..nebolo nic rozumiet...aj ked uplne vpredu pri podiu, priamo pred spevackou (tam som stravil vystupenie sign) bola ta gula najzrozumitelnejsia a dalo sa to tam vydrzat...
zalezitost s odpalenim "PA bedni" (zamerne som to dal do uvodzoviek) sa udiala pocas prvej skladby sign, smial som sa, ze to pekelne rozbalili. najprv odisla bedna na lavej strane podia a hned na to ju nasledovala prava, takze mali sme postarane aj o dymove efekty
dalsim minusom bolo to, ze koncert musel skoncit o 22:00
z mne neznamych dovodov
invictus - asi najmenej zohrata kapela, mozno to bolo sposobene aj tym, ze pred tyzdnom vykopli druheho gitaristu, spevak mi moc nesedel..osobne mne nesedia tie heavy metalove jacaky
sign - pri tejto kapele som sa najviac bavil, mali to namakane, pohladna spevacka a dobre odspievala, pacilo sa mi ako hrali iggy s imbusom (gitaristi)..s kamosom sme sa snazili co najcastejsie rozprudit "hey..hey..hey.." pokrik, vdaka comu som dnes mierne hlasovo indisponovany
ravenclaw - vacsinu tohto vystupenia som stravil mimo saly (vykecaval som sa so znamymi, zoznamil som sa s aresom z baron blade, ktoreho poznam z ineho fora bol zjavne zaskoceny mojim vzrastom
, taktiez som sa zoznamil s iggym a imbusom zo sign..), myslim, ze pocas ich vystupenia doslo k nemilemu javu - doslo pivo
..z toho co som videl, tak kapela to mala zmaknute, ale zase ten nestastny, aspon premna, ujacany heavy metalovy spev..
baron blade - odohrali tusim len 5 skladiem, vdaka tomu nezmyselnemu ukoncovania koncertu o 22:00, taktiez bolo najmenej ludi..samozrejme, ze vacsina po "najuspesnejsej" kapele u nas, ravenclaw, sa chystala domov..co vzhladom na vekovy priemer 15-17rokov a bliziacu sa 22-uhu hodinu bolo pochopitelne..
zvuk mali najviac nezrozumitelny, kedze este viac osolili komba na "stage"-i, ale z toho mala co som rozumel zanechali u mna celkom dobry dojem, dal by som ich na druhe miesto po sign (u mna..)
odmysliac si zly zvuk, technicke problemy, nedostatok piva a skory koniec koncertu
to bola celkom OK akcia..aj ked 80,- si myslim, ze bolo trochu moc za koncert takejto urovne (nemyslim uroven kapiel, ale organizacnu)
viac ma po koncerte tesil fakt, ze som sa zoznamil s aresom (baron blade), iggym a imbusom (sign) a este sa mi usiel podpis na moj lavy, chlpaty prsnik od cyprussa (kamarat, gitarista invictus), ktory si specialne kvoli tejto prilezitosti musel pozicat ceruzku na oci od nejakej kamaratky...dalsiemu "fundovi" sa usiel podpis na rit..este mi ares venoval setlist, podla ktoreho som usudil, ze mali pripravenych viac ako tych 5 skladieb, ktore stihli odohrat
takze tymto chcem chalanov pozdravit a tesim sa zase niekedy nabuduce, snad uz na organizatorsky lepsie zvladnutej akcii
ps: imbus mozno prihodi aj nejake foto, pretoze som si vsimol, ze vytrvalo pobehoval aj s fotakom