Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
21. November , 2024, 14:54:58
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: virtualny aparat cez cool edit  (Prečítané 6032 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
vylo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 259

« kedy: 10. December , 2005, 15:29:29 »

Precital som si rastisovu recenziu na virtualne aparaty a zaujal ma amplitube tak som ho zohnal a odskusal som celkom sa mi pozdava
pouzival som ho cez cool edit ale stale ako efekt ktory sa aplikuje po nahrani cistej gitary a v prhrati uz pocujem skreslenu. Chcem sa spytat ci ta da pouzit aj ako normalny aparat ze to co zahram na gitare mi v realnom case vybehne z reprakov ako skresleny zvuk cez amplitube? ak ano tak ako to nastavim cez cool edit?
Zaznamenané

Ja nic, ja muzikant!
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #1 kedy: 10. December , 2005, 15:32:27 »

Podla mna sa to neda. Mozno v tej novej verzii od Adobe.

Ja by som si to odporucal bud DSound RT Players, alebo Amlitube Live Demo. Zvlast v tom Live Deme ti staci mat fungujuce Asio, potom len pustis program a hras. Velmi jednoduche. No aj ten program je jednoduchsi, nema tolko moznosti ako klasicky Amplitube.
Zaznamenané

5o
pravidelný návštevník
Príspevkov: 747

« Odpoveď #2 kedy: 18. Január , 2006, 11:54:49 »

Tak presne toto zaujima momentalne aj mna. Mam Cooledit 2. alebo da sa to cez Reason?
Zaznamenané

Ja, Prsty, Trdlo, Godin LG-X, George Dennis GD60
Wah Volume Switch Pedal, kábel, Rivera Knuckle Head K100, Digitech JamMan, hand made box 1x12 Vintage 30.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #3 kedy: 18. Január , 2006, 12:02:21 »

Ked chvilu vydrzite, mam rozpisany clanok \"Ako  na to \"...
Zaznamenané
rady
pravidelný návštevník
Príspevkov: 618

« Odpoveď #4 kedy: 18. Január , 2006, 12:02:33 »

reason nepodporuje ani externé pluginy, ani externé audio.

existuje progrma VSThost, do ktorého sa dajú natiahnuť vst pluginy, čiže netreba žiaden iný hudobný soft:

http://www.hermannseib.com/english/vsthost.htm
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #5 kedy: 18. Január , 2006, 12:05:06 »

rady napísal:
Citácia

existuje progrma VSThost, do ktorého sa dajú natiahnuť vst pluginy, čiže netreba žiaden iný hudobný soft:

Mas to vyskusane a rozbehane ? Ja som to nasiel uz davnejsie, ale nevedel som s tym pohnut.
Zaznamenané
killya182
pravidelný návštevník
Príspevkov: 483

« Odpoveď #6 kedy: 18. Január , 2006, 12:42:57 »

vyborny clanok rastis tesim sa na druhy diel
ten amplitube ma podla mojho skromneho nazoru najlepsi zvuk
je slusne pytat sa ci to ma niekto aj s krekom alebo si to mam najst sam...ak to najdem, bude to niekto chciet?
(predsa len 99 euro za jedno cedecko...)
Zaznamenané

Kto do teba kamenom, ty donho rockom.
http://www.mkmb.sk/thebagofbones/

« Odpoveď #7 kedy: 18. Január , 2006, 12:55:54 »

Rady, dik za rady :) dufam ,ze to pojde. chcel som sa vyhnut instalovaniu dalsieho velkeho softu.

Naposledy upravil 5o, : 18.01.2006 o 13:38
Zaznamenané

Wah Volume Switch Pedal, kábel, Rivera Knuckle Head K100, Digitech JamMan, hand made box 1x12 Vintage 30.
rady
pravidelný návštevník

« Odpoveď #8 kedy: 18. Január , 2006, 13:08:17 »

rastis: ja som to len skúšal, ale pokiaž sa pamätám, tak to išlo bez problému
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 18. Január , 2006, 13:15:11 »

killya182 napísal:
Citácia
...je slusne pytat sa ci to ma niekto aj s krekom alebo si to mam najst sam...

Nie je to slusne. Najdi si to sam, nie je to ziadny problem, ale predsa len neznizujme uroven fora o debatach o warez. Ak nieco, da sa cez PM Žmurk

Inak druhy diel bude zamerany aj na free alternativu, ktora je podla mojho nazoru zvukovo este zaujimavejsia.
Zaznamenané
killya182
pravidelný návštevník
Príspevkov: 483

« Odpoveď #10 kedy: 18. Január , 2006, 13:20:55 »

rastis napísal:
Citácia
killya182 napísal:
Citácia
...je slusne pytat sa ci to ma niekto aj s krekom alebo si to mam najst sam...

Nie je to slusne. Najdi si to sam, nie je to ziadny problem, ale predsa len neznizujme uroven fora o debatach o warez. Ak nieco, da sa cez PM Žmurk

Inak druhy diel bude zamerany aj na free alternativu, ktora je podla mojho nazoru zvukovo este zaujimavejsia.

takze vravis ze existuje aj free soft? no pockam si ja na druhy diel a uvidime ci budu tie free veci na takej urovni ako bol amplitube (alebo aspon zelena masinka, aj ked ta sa mi zdala ako keby bola vsadena do duboveho suda v pivnici)
Zaznamenané

Kto do teba kamenom, ty donho rockom.
http://www.mkmb.sk/thebagofbones/

« Odpoveď #11 kedy: 20. Január , 2006, 09:40:58 »

rady napísal:
Citácia

Tak som to vcera rozbehal ale ma to jeden hák. strasne neskoro to reaguje, po zahrani tonu aj jedna sekunda kym to zaznie z repraku. Zeby ASIO driver? \"input\" mam \"SB audigy\" output tiez \"SB audigy\". sample rate 48000 a este je tam jeden parameter, (napr.6000b/s tusim) ten ked dam menej, opozdenie sa skrati. ked dam viac (kvalitnejsie) opozdenie je take ze sa neda hrat. Rady mas nejake rady? :S
 Co sa tyka HARDWARE: na zvukovke je kopec konektorov ,tie netreba nejak poprepajat?
diky

Aha ,tak som cital \"amplitube a cooledit\" a este sa s tym pohram.

P.S. toto by sme mali nejak prestahovat asi do \"nahravanie a hranie cez PC\"

Naposledy upravil 5o, : 20.01.2006 o 09:42

Naposledy upravil 5o, : 20.01.2006 o 09:51
Zaznamenané

rady
pravidelný návštevník

« Odpoveď #12 kedy: 20. Január , 2006, 10:02:31 »

5o:

takže, musíš ísť cez asio driver. parameter buffera, ktorý máš na 6000b/s neznamená kvalitu, ale práve latenciu. čím menej, tým nižšia latencia. otázka je, aké minimum ti zvládne počítač. ak táž príliž malý buffer, tak ti do zvuku pôjdu lupance, seky a podobné vecy. na asio driveri (ktorý je jasne označrný ako \"sb asio\" alebo \"audigy asio\", keď ho vyberáš - musíš ho mať samozrejme nainštalovaný)  by si sa mal dostať s sb audigy až na úroveň 2ms, určite však na úroveň pod 10ms, čo je v pohode hratežné. konektory na zvukovke netreba nijak prepájať.
Zaznamenané
max
pravidelný návštevník
Príspevkov: 380

« Odpoveď #13 kedy: 20. Január , 2006, 10:09:07 »

Ja pouzivan Audigy ZS 2 v Guitar Rig. Latenciu som dostal na 2 ms v pohode.
Ma CDcke mas kompletny manual (chm file) v cestine. K tym konektorom   na zvukovke :
Dva su na pripojenie audio z  CD ROM, mozes mat dve.
Jeden je na pripojenie Game / Midi portu, ktory je mimo karty na kabli
Dva su tam na pripojenie panelu s konektormi, ten panel sa dodava len s typom Platinum.

Teraz sa divam a prepadli ma nejake pochybnosti.
50 : to si sa pytal na Audigy alebo inu SB kartu. Lebo ak som to zle pochopil  a nie je rec o Audigy,tak moj prispevok je od veci a potrebuje odstranit.

Naposledy upravil max, : 20.01.2006 o 10:10

Naposledy upravil max, : 20.01.2006 o 14:08
Zaznamenané

TURN IT UP Si píš!!!
5o
pravidelný návštevník

« Odpoveď #14 kedy: 20. Január , 2006, 11:12:44 »

LATENCIA je opozdenie signalu?
a aky vpliv ma Buffer?
Minimum to zvlada dobre, ale potom tam prave vchadza vselijake chrcanie, zvuk je plochy nehutny. a ked je to napr. na 6000b/s tak je zvuk hutnejsi krajsi (uplne masso).
Pozriem este ASIO driver ,lebo idem tusim cez nejaky \"multimedia ASIO driver\" co tam nainstaloval myslim ze Cubase SX. (inak cez ten Cubase to vobec neviem ,ale pockam na Rastisov clanok ked tak...)
diky
Zaznamenané

Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.035 sekund, 22 otázok.