Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 00:52:21
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: amatér  (Prečítané 19210 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #60 kedy: 31. December , 2005, 16:19:16 »

no k tym gitaristom v kubine, je to tak, ako v kazdom meste. Zajdi obcas na koncert, alebo niekde do skusobne ku chalanom a najdi si cloveka, ktory ti pomoze s tvojou gitarovou hrou. Pisal si, ze si zaciatocnik, takze ti moze pomoct hocijaky sebelepsi gitarista. A tykych je v kazdom mensom meste aspon 30 a viac. Ja som este z mensieho mesta ako kuzin v este vacsej riti ako kubin, takze to poznam. A ti vynimocni v kubine su napr. kamil skvarka, mario tomanek a v blizokm okoli tibor buso z hrustina, juro gasinec, vlado povala z tvrdosina... A v ZUS-ke si sa bol pytat?
Zaznamenané

stoka!
thom
nováčik
*
Príspevkov: 56

« Odpoveď #61 kedy: 31. December , 2005, 16:35:49 »

vazne ich nevedel tie stupnice kandown
Zaznamenané
guitman
otec
miestny štamgast
Príspevkov: 1986

guitman

« Odpoveď #62 kedy: 31. December , 2005, 16:56:38 »

Môžem potvrdiť, že pokiaž človek nemá talent a podža sluchu zahrá o pol noci čokožvek, čo práve počul každý skôr či neskôr dôjde k tomu že stupnice sú potrebné a dôležité na celkový rozvoj osobnosti gitaristu a hlavne jeho pokrok.
Aj auto sa dá riadiť bez vodičáku a znalosti dopravných predpisov ale ako dlho?

A bez stupníc môže to ísť, ale bez rastu a vývoja a presne ako spomenul rastis potrebné nie sú, len to potom dlhšie trvá a každý kto začal na španiele na źŠU, kde získal nejaký ten základ by to mohol potvrdiť.Zručnosť je jedna vec ale prehžad a tvorba druhá.

Naposledy upravil admin, : 31.12.2005 o 17:08
Zaznamenané

tatko fóra
vylo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 259

« Odpoveď #63 kedy: 02. Január , 2006, 20:25:01 »

stale sa na tomto fore obmiena slovo videoskola ja by som sa chcel spytat ci sa daju dake tahat z netu a popripade z kade?
Zaznamenané

Ja nic, ja muzikant!
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #64 kedy: 03. Január , 2006, 01:25:44 »

Oficiálne si musíš kúpiť.
(neoficiálne ťahať z p2p, alebo zohnať od kamarátov)Popiskujem si
Zaznamenané

vylo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 259

« Odpoveď #65 kedy: 05. Január , 2006, 20:11:00 »

aha jasne chapem pssssssst;)
Zaznamenané

Ja nic, ja muzikant!
bubla15
stály hosť
Príspevkov: 972

« Odpoveď #66 kedy: 06. Január , 2006, 14:48:19 »

no neviem ci toto by nebolo aj na samostatnu temu, bolo by snad dobre napisat kto pozna akych ucitelov samozrejme dobrych a trosku o nich daco napisat, pripadne aj cenu. Toz ja by som v bratislave rad nasiel niekoho. no predstavoval by som si niekoho fakt so zodpovednym pristupom , ktory by mal nejaky system vo vyuke.... styl jazz, rock, pop, naucit sa co najviac ale pekne od zakladov, nemate nejake typy???
Zaznamenané
pincell
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 120

« Odpoveď #67 kedy: 06. Január , 2006, 14:53:51 »

Bubla15: Nechces skusit vadima?Este ma dve volne miesta myslim.Je to aj v inzeratoch.
Zaznamenané

Neexistuje velky talent bez velkej vole
                                Honore de Balzac
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #68 kedy: 09. Január , 2006, 07:24:42 »

Bubla: ked chces nieco z rocku, tak je pre teba najlepsia volba Vadim. Ak chces jazz, tak skus povedat tvojmu spolubyvajucemu. Myslim, ze vies koho myslim. Ja som k nemu chodil dva roky a bolo to super.
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
pain
nováčik
*
Príspevkov: 21

« Odpoveď #69 kedy: 23. Apríl , 2006, 13:21:07 »

vadim ma dost zaujimave ceny...skoda.
pocula som o hudobnej skole v babylone,tam chcu za 3 mesiace 4200sk.
keby ste este o niekom/niecom vedeli...
Zaznamenané
izi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 163

« Odpoveď #70 kedy: 23. Apríl , 2006, 21:11:13 »

Tu je jeden z BA.

http://dielna.zeleznak.sk/
Zaznamenané
sakura
nováčik
*
Príspevkov: 42

« Odpoveď #71 kedy: 04. Jún , 2006, 13:33:04 »

hoj..aj mna strasne bavi gitara..som strasna amaterka co sa tyka...znaciek gitar..a nevem akych zvlasnych nazvou..chodim na ZUS.ku asi rok..ani to nie..a je to celkom fajn sice je to niekedy nuda..lebo sa tam hraju vecsinou najprv rozne etudy...aaa ja neviem selake divne skladby..ale dobre sa tym cvici prstoklad..a ked ces vediet nieco viac staci sa ucitela spytat podla mna nebude proti..teda ten moj nieje..Žmurk
Zaznamenané
PalinkoZa
pravidelný návštevník
Príspevkov: 151

« Odpoveď #72 kedy: 09. Jún , 2006, 13:27:35 »

niečo pre začiatočníkov : http://www.folktime.cz/clanek.asp?id=2475     možno to pomôže
Zaznamenané

Randall G3 150W, Laney 200W
astral
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 78

« Odpoveď #73 kedy: 24. September , 2006, 19:03:25 »

No uz ked je tu debata o tych stupniciach, tak kto chce byt fakt dobry gitarista, by bolo dobre to vediet. Ale nie ze to memorovat o zivot a snazit sa naucit x stupnic za chvilu. Podla mna sa treba najskor naucit par, ale hlavne ich hrat a improvizovat v nich. Na co je dobre vediet to teoreticky, a ked uz niekto povie, ze podme si teraz v nejakej zahrat, tak vysledok je nulovy. Vsetkemu treba nechat cas. Hlavne je vediet ich dobre pouzit a nie vediet ich co najviac. Aspon ja som tak postupne odkryval nove a nove moznosti. Treba nechat priestor predstavivosti a skusat rozne prstoklady, a tak.

Nehovorim, ze sa to clovek musi ucit od zaciatku. Nemusi. Hlavne ak je samouk (tak ako ja), tak nema o takych veciach na zaciatku ani sajnu. Ja som to tiez prvych par rokov nepouzival a sralo ma, ze furt hram v pentatonike. Potom som sa naucil par casto pouzivanych a zacalo to byt lepsie a lepsie. A postupne sa snazim pridavat dalsie. Ale podla mna je velmi dolezite improvizovat. A naucit sa hlavne pocuvat, co clovek hra. Ale to uz chce nejake skusenosti, pretoze povedat zaciatocnikovi, ze skus pocuvat co hras a moc sa nezaoberaj tym ako to hras, je dost tazke. Ja improvizujem stale. A mozem potvrdit, ze sa to oplati. Lebo vytiahnut si z knizky nejaky priklad a potom to pouzit v hre tazke nie je a je to dobre tak akurat na zaciatku. Ale vymysliet z fleku dobre solo, az taka sranda nie je, teda pokial s tym clovek nerobi den co den.

Ucitel je urcite dobry. Kto sa rozhodne byt samouk, tak potom treba hladat ine zdroje, ako sa informovat o git.technikach a ich zvladnuti. Mne velmi pomohli rozne gitarove skoly a koncerty. Odtial sa moze clovek vela naucit. A takisto taby.
Zaznamenané

...PLAY WITH YOUR EARS
pinacolada
nováčik
*
Príspevkov: 23

« Odpoveď #74 kedy: 28. Január , 2007, 22:24:07 »

cawte.vidno ze tato tema je zaprasena tak aspon skusim ci tu dakto zije  Pomoooc!
mam 16 som z presova.gitaru mam len kratko a tak sa chcem spytat ci tu nie je niekto z Presova kto by ma naucil zaklady a odnaucil zlozvyky? prosim  Pomoooc!
Zaznamenané
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.059 sekund, 23 otázok.