Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 13:35:22
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 16 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: YES  (Prečítané 61542 krát)
0 užívateľov a 18 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #30 kedy: 20. Január , 2007, 00:10:15 »

Trevor Rabin tu ma samostatnu temu:

http://forum.gitaristi.sk/index.php?topic=789.0

Ako gitaristu ho moc nepoznam, ale ako skladatela ho velmi zerem Si píš!!!
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #31 kedy: 20. Január , 2007, 09:23:49 »

howe hral na starsich albumoch (close to the edge napriklad), mal taky ten stary vintage zvuk, viac menej iba cisty/mierne skresleny
trevor rabin hra napriklad na 90125...ten rozdiel tam pocut.
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #32 kedy: 20. Január , 2007, 10:49:49 »

tak mi skus nejako charakterizovat, ktore veci su howe a ktore rabin
Albumy ,kde hra Howe :Yes Album,Fragile,Close To The Edge,Yessongs/live,Tales From Topographic Ocean,Relayer,Going For The One,Tormato,Drama,Yesshows/live.Vsetky su zo sedemdesiatich rokov a je na nich pocut uzasnu vsestranost tohto gitaristu ,nech uz hra na lutne,elektrickej gitare ,spanielke,mandoline a to nehovorim o neskutocnych aranzmanoch vacsiny skladieb z tohto obdobia.
Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
plichto
Hosť
« Odpoveď #33 kedy: 20. Január , 2007, 11:17:38 »

tak to urcite howe- mam napocuvane viac tie stare alba- napr solo na konci starship troopera je cisty orgasmus, akurat skoda ze nie je dlhsie
ale aj jeho "doprovod" je popici
Zaznamenané
yesfan
miestny štamgast
Príspevkov: 1564

Skratfštrku, Parom, Klokotor, Ambient Shrine

« Odpoveď #34 kedy: 24. Január , 2007, 11:45:11 »

vcera som si v tescu kupil Yes "Magnification" z roku 2001 za 199,90... takyto trend sa mi paci :-) Za tuto cenu je moznost drzat v ruke tento skvost vo forme originalu jednoznacna volba...
Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley

http://martinhuba.bandcamp.com/
kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533

Tiez znamy ako don corleone.

« Odpoveď #35 kedy: 24. Január , 2007, 12:07:51 »

Ak si z Blavy alebo nejakého väčšieho mesta, skús aj sieť shopov Lacné knihy. Niekedy tam majú špičkové artefakty. Ja som tam viackrát videl originál CD albumy, DVD koncerty za smiešne ceny. Napríklad Metallica koncert z obdobia load/reload za nejakých 90sk? Bravooo
Zaznamenané

RED DEBILS
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #36 kedy: 24. Január , 2007, 12:09:44 »

svata pravda ako hovori don corleone. je to taky trend ze 9 krat tam clovek pride a nic a pride tam 10ty krat a kupi uplnu pecku. netreba tam chodit ako na rozky, ale ked ma clovek cestu okolo, tak sa oplati zastavit.
Zaznamenané

o-yep sro
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

YES
« Odpoveď #37 kedy: 26. Jún , 2007, 07:24:57 »

Citácia
Zvuk:
Citácia
Napriklad skladba Sound Chaser z LP Relayer....
:) to si si vybral jednu z mojich najoblubenejsich . Celkom ma zaujima , preco si myslis ,ze prave tato skladba je spracovana technicky samoucelne,na ukor atmosfery a obsahu ?

To Zvuk: No, prave toto je podla mna pripad akehosi experimentu, ktory nema hlbsi zmysel, ako ten, ze kapela si zmyslela, ze si zaexperimentuje Žmurk Taky akoby kakofonicky zhluk roznych nastrojov+solo na bicie. Nic proti tomu, len si myslim, ze tu sa da ilustrovat nedostatok atmosfery... Atmosfera, akesi napätie, dramatizmus sa dosahuje zmenou dynamiky, teda striedanim tichsich a hlasnejsich, resp. rychlejsich pasazi, pripadne vkladanim tzv. "nehudobnych" ploch do skladieb - napr. Floyd tak urobil v slavnej skladbe Echoes (cca v prvej tretine, alebo v polovici prichadza hukot -Gilmour to vraj vytvoril tak, ze svoj Wah pedal zapojil opacne, k tomu krakanie vran a pod.)
Ja vseobecne vzate proti Yesu nic nemam, skor naopak. Yes sa "dotkol" takych vysin v hudbe, ze to dokazal malokto...Ale kazdy kapela ma svoje klady aj zapory. Menej je viac v niektorych pripadoch a mnohe postupy maju prekombinovane, to podla mna trochu zabija urcite jemnejsie nuansy tejto hudby Som frajer
« Posledná zmena: 12. Júl , 2007, 07:37:22 od guitman » Zaznamenané
Zvuk
stály hosť

YES
« Odpoveď #38 kedy: 05. Júl , 2007, 14:21:32 »

to yngwinier: Ja si zas myslim ,ze Sound Chaser sa moze smelo porovnavat s takymi peckami ako napr. Roundabout,Yours Is No Disgrace,Heart Of The Sunrise,Parallels,On The Silent Wings Of Freedom alebo Perpetual Change .  Žmurk  Vsetky tieto skladby maju spolocne to , ze su zvukovo krasne plne, plosne vyvazene (zda sa az neuveritelne ako dokonale Deanove malby vystihuju naladu a atmosferu skladieb - rozlahle farebne plochy sa striedaju a kontrastuju s ostrymi tvarmi a vybezkami roznych zvukovych uzlov),muzikantsky bezchybne odohrate(bez samoucelnej technickej onanie) s nenapodobitelnou atmosferou ,no a samozrejme v kazdej je pocut kusok nejakeho hudobneho experimentu(ohodnotit , ci sa podaril je vecou hudobneho rozhladu , hudobneho vzdelania , hudobneho vkusu ale aj napr. povahy cloveka) . Pre mna ma v skladbe Sound Chaser kazda noticka svoje miesto . Uz len samotny nazov skladby-(Lovec Ozveny alebo poetickejsie  :) Razic Zvuku)  a nasledny text podtrhuju opodstatnenost takeho hudobneho vyrazu a formy aky Yes pouzili. Uvodna "Predohra" - duel klavesy+bicie(mimochodom krasne dynamicky zahrate s akcentami a velmi pekne sprevadzane a doplnane "jazznutymi klavesmi" ) anticipuje napatu  atmosferu , ktoru prinasa hlavny hudobny material . Skladba je rozdelena na 3 casti . V prvej dominuje rytmicka zlozka-5/4 takt  sa strieda so 4/4 . Za povsimnutie stoji ako muzikanti sklbili rytmicky a melodicky text( Anderson poetickym sposobom opisuje vnimanie rytmu a hudby clovekom) , ktory je pisany vo forme volneho versu (co bola u nas Ursinyho specialitka Som frajer ) , v pomerne dlhych frazach s neskutocne pohyblivou harmonickou strukturou . Vytvorili tak dojem ,akoby clovek minal kazdy zachytny bod a citil sa akoby trosku na vazkach . Druha cast je charakteristicka agresivnym Howeovym solom , ktorym podstatnym sposobom zmenil rytmicku strukturu skladby . Pohyblivym rytmom(tzv.agogicky) akoby zastavil plynutie zvukovej masy a dal posluchacovi moznost sa nadychnut. Solo sa postupne zvolnuje a vznasa sa nad zasnenymi impresionistickymi suzvukmi , ktore rozpriada Moraz na klavesoch a na base jemnou hrou podporuje Squire .Myslim ,ze na zaver je pocut v unizone s gitarou aj lutnu(alebo nejaky podobny akusticky brnkaci nastroj).Anderson dospieva poslednu strofu. Zdanlivy pokoj je ale ticho pred burkou . Zaznie motiv z uvodnej predohry a nastupuje " Grande Finale"  Beeee , tretia cast , v ktorej nastane ozajstny hudobny ohnostroj . Nad ostinatnym motivom(basa+bicie) sa skruca gitara , a do tohto suzvuku nastupuje jazzove solo na klavesoch . Muzikanti este stihnu popri tom menit tempo a navrstvit dalsie klavesy . Skladba sa stupnuje akoby v nejakom tranze a  konci psychedelickou Andersonovou vokalnou vsuvkou .  Zdravíčko  ?§!.   Pre mna je to jedno z vrcholnych diel Artrocku . A nie pre virtuozitu a experiment  ,ktore priam srsia z kazdeho taktu ,ale prave kvoli nenapodobitelnej atmosfere ,ktoru dosahuju citlivym pristupom k spracovaniu hudobneho materialu .  Na zdravie!
« Posledná zmena: 05. Júl , 2007, 16:57:35 od Zvuk » Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
yngwinier
stály hosť

YES
« Odpoveď #39 kedy: 06. Júl , 2007, 10:18:46 »

no, co sa analyty skladby tyka, ja sa nehadam...ja mam asi uplne ine poziadavky na atmosferu Žmurk Take a podobne "zhluky" tonov, to je podla mna malo na atmosferu. U mna v tejto oblasti vedie LP Fragile. Myslim, ze pekna vyvazena muzika, nechytali ich rozne krce ha ha ha
Zaznamenané
Zvuk
stály hosť

YES
« Odpoveď #40 kedy: 11. Júl , 2007, 23:38:56 »

no, co sa analyty skladby tyka, ja sa nehadam...ja mam asi uplne ine poziadavky na atmosferu Žmurk Take a podobne "zhluky" tonov, to je podla mna malo na atmosferu. U mna v tejto oblasti vedie LP Fragile. Myslim, ze pekna vyvazena muzika, nechytali ich rozne krce ha ha ha
    Ja len ,ze nemam pocit ,ze Sound Chaser je " pripad akehosi experimentu ,ktory nema hlbsi zmysel , ako ten , ze kapela si zmyslela ,ze si zaexperimentuje " , pretoze z tohto hudobneho podania je na 100% citit zamer a konkretnu predstavu.Ach , keby bolo takychto "zhlukov" viac  :) .  Fragile je super , pekna svieza muzika . Ja mam osobne najradsej styri albumy v poradi : 1.Close To The Edge , 2. Relayer , 3.Going For The One , 4. Fragile .  Žmurk
« Posledná zmena: 30. August , 2007, 17:28:42 od Zvuk » Zaznamenané

Zvuk
stály hosť

« Odpoveď #41 kedy: 08. Február , 2008, 09:11:03 »

Toto prevedenie The Gates of Delirium ma uplne odrovnalo, uz davno ma Yes tak nepotesili .Nemam moc rad spojenie Kapela+Orchester=Neproduktivne obohravanie evergreenov , ale toto je snad prva vynimka  Zdravíčko .
Part1.
Part2.
Part3.
Zaznamenané

joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #42 kedy: 08. Február , 2008, 10:06:49 »

je to nuda ha ha ha
Zaznamenané

joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #43 kedy: 08. Február , 2008, 10:14:36 »

Bez RABINA stoji cely YES za hovno ...nemali ho vyhodit to bol king a robil s nimi naozajstnu muziku tento HAWE či ako sa vola mi pripada akoby sa stale učil hrat ale teraz?Huh! Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 08. Február , 2008, 10:22:42 od joe » Zaznamenané

yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #44 kedy: 08. Február , 2008, 11:58:29 »

To Joe: Howe je sice legenda, ale tiez mam z neho vzdy pocit, ze hra kostrbato. Tento pocit mam ale LEN co sa tyka elektriky. Napr. na akustickej gitare hra super. Rabin bol vynikajuci, ale kapela dost silno vybocila stylovo smerom k popu a k strednoprudovemu rocku. Nebolo to vobec zle, ale Yes je Yesom kvoli niecomu inemu. Napriek vsetkemu napr. doska 90125 bola velmi fajn. Samozrejme aj Big Generator sa da pocuvat. "Aim Low Shoot High" je napriklad bohova skladba Na zdravie!
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 16 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.077 sekund, 23 otázok.