Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
29. November , 2024, 05:45:47
Strán: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 63 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Yngwie Malmsteen  (Prečítané 211207 krát)
0 užívateľov a 75 Hostí prehliada túto tému.
brmbolec
stály hosť
Príspevkov: 906

« Odpoveď #315 kedy: 23. September , 2007, 12:38:02 »

pozri si tento link
cast od 3:10 (kludne si pozri aj cele;) to je trochu o niecom inom...

radšej trojstrunové Yngwieho tlmené s hlavou a pätou ako chromatické disharmonické kraviny z toho videa 3/16.
Zaznamenané

Malé, ale potešia :)
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #316 kedy: 23. September , 2007, 12:39:54 »

styl zakomponovavania postupov z klasickej hudby do rocku ma ovplyvnil sposob ,akym to iste robi Anderson z Jethro Tull . Ma unikatne kladenie sledov akordov , vychadzajuce z klasickej hudby.  Zdravíčko

Vtedy to bolo viacmenej trendove v progrocku, nebol zdaleka jediny. Najviac v tomto vynikali Taliani, ti boli kvazi najviac ovplyvneni klasikou.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
brmbolec
stály hosť
Príspevkov: 906

« Odpoveď #317 kedy: 23. September , 2007, 14:21:06 »

nikto ti to nekaze pocuvat.

Karolko, načo sem píšeš link na skladbu keď potom napíšeš toto  Beeee
Zjavne si nepochopil čo som ti s tým chcel povedať, niekto môže hrať total čisto, ale keď hrá chromatické kraviny bez hlavy tak to má menšiu výpovednú hodnotu ako zahuhlané arpeggio. Očividne si nepochopil čo som tým chcel povedať, chcel som rozvynúť debatu do novej dimenzie. Skús si to zopár krát prečítať a porozmýšlaj nad tým :) Teším sa na baladu na pol strany  Beeee
Zaznamenané

Malé, ale potešia :)
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #318 kedy: 24. September , 2007, 06:36:33 »

Blazej: ty len jednoducho zavadzas, to je tvoj problem. Ak sem prasknes ukazky z Malmsteenovej video-skoly, kde ukazuje zaklady svojej techniky, to este neznamena, ze hra vylucne 3-strunove arpegia. 5-6 strunove rozklady hra uplne bezne vsade. Napr. na kazdom svojom studiovom a live albume, medziinym aj na G3 ich hral. Nemal som na mysli tvojn hudobny sluch, ale fyziologicky, ak nerozoznavas uplne evidentne veci. Tu je ukazka z Blitzkrieg, tam napriklad dava 5-strunove niekde pri zaciatku. Viac ako 3-strunove hra naozaj vsade vo svojej tvorbe, cele tony. Trojstrunove uprednostnuje mozno kvoli melodickosti. Vyssie struny su zvukovo vyraznejsie, podla mojho nazoru v tom je zakopany pes. Ty proste vytrhnes z kontextu veci a potom z nich robis absolutne tvrdenia - a to je zavadzajuce.
K legatovym snuram: najprv pises v zmysle, ze z toho vyplyva, ze Yngwie je legatovy hrac, co nie je pravda, ked ti Pitu da ukazku, tak sa zacnes branit, ze ty si to nepovedal... Yngwie samozrejme hra aj legato. Jednym z jeho vzorov je Alan Hodsworth, on je typicky priklad legatoveho hrania. Yngwie to sam potvrdil tusim na booklete albumu Inspirations, a rovno tam uvviedol, ze jeho legato nebude nikdy take dokonale ako je Alanove.
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #319 kedy: 24. September , 2007, 09:13:35 »

V mnou zavesenej ukazke je to na 3:08. Tam hra 5 strunove, dole ho zahra sweepom, hore ciastocne pickingom...To, ci hra niekde spojene rozklady, to si fakt takto z hlavy nevybavim, ale to nie je problem, take totiz zahram napriklad aj ja ;)A to som od Yngwieho technicky urcite poriadne daleko Na zdravie!
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #320 kedy: 24. September , 2007, 09:15:26 »

POtom ten motiv opakuje aj v poslednej tretine skladby, takze mas to tam viackrat Žmurk V podstate tu nie je co dokazovat. Yngwie je otcom sweepu, tak si myslim, ze dokazovat niektore veci je ako buchat na otvorene dvere.
Zaznamenané
kato
pravidelný návštevník
Príspevkov: 425

« Odpoveď #321 kedy: 10. Január , 2008, 12:33:05 »

Clovek ktory tvrdi ze malmsteen hra picoviny by mal urychlene navstivit psychiatriu.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #322 kedy: 10. Január , 2008, 12:49:47 »

to tvrdi malmsteen. ten, kto to po nom opakuje a mysli to vazne, by mal na tu psychiatriu tiez zajst, aspon na kus reci :)  Na zdravie!
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #323 kedy: 10. Január , 2008, 15:38:08 »

Cau Rastis:-) Ze co tvrdi Malmsteen? On tvrdi, ze hra picoviny?Huh! Fuuha zíram Skus vysvetlit a dat sem priklad
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #324 kedy: 10. Január , 2008, 15:41:22 »

Cau Rastis:-) Ze co tvrdi Malmsteen? On tvrdi, ze hra picoviny?Huh! Fuuha zíram Skus vysvetlit a dat sem priklad

he ?  Fuuha zíram

ze to su jeho tie vyjadrenia, aby ludia chodili k psychiatrom, ked maju pocit, ze hra stale to iste...
Zaznamenané
yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #325 kedy: 10. Január , 2008, 15:46:32 »

?? kde a kedy take povedal? Som dost zorientovany v problematike aj v jeho vyjadreniach, netvrdim, ze mi nemohlo nieco ujst, ale ja si take fakt nepamatam... hmm. Co je to hrat vkuse to iste? Ved kazdy ma svoj styl, svojske podanie hudby, sol atd. Cize v istom zmysle hra kazdy "to iste", ak ma po case vytvoreny svojsky styl.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #326 kedy: 10. Január , 2008, 15:51:11 »

cital som o Malmsteenovi viacej clankov od viacerych publicistov a podobne taketo namyslene vyroky su casto citovane. ci su pravdive je mi jedno...
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #327 kedy: 10. Január , 2008, 15:55:12 »

to tvrdi malmsteen. ten, kto to po nom opakuje a mysli to vazne, by mal na tu psychiatriu tiez zajst, aspon na kus reci :)  Na zdravie!

ja som tento vyrok pochopil tak, ze ten kto po nom opakuje ( po nom nieco hra ), tak by mal urychlene navstivit psychriatriu preto, lebo su to picoviny co hra ( cize praveze, tymto Malmsteen povedal, ze hra picoviny, co mi namyslene nepride, prave naopak
Zaznamenané

yngwinier
stály hosť

« Odpoveď #328 kedy: 10. Január , 2008, 15:57:43 »

...neviem ci je namyslenym vyrokom vlastna obhajoba... Mam dost precitaneho od takychto publicistov a poznamky o psychiatrii si fakt nepamatam...
Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #329 kedy: 10. Január , 2008, 16:02:04 »

podla mna vie malmsteen jedno fakt dobre a to hrat stupnice a arpegia horedole super rychlo... co vsak vobec nevie je frazovanie praca s dynamikou a prednes... takisto je to mizerny skladatel... keby sa niekto pytal co je to frazovanie tu je klip v ktorom to Scott Henderson paradne polopate a s trochu vtipne vysvetluje : a tu je link na YM v ktorom lame Bacha ale nedokaze potiahnut jednu suvislu frazu... proste to odohra uplne ako dobre namazany stroj :
Zaznamenané
Strán: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 63 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.048 sekund, 23 otázok.