Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 06:15:07
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 26 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Basa snov  (Prečítané 114632 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #105 kedy: 11. Február , 2006, 12:19:38 »

kubriel: si jasnovidec? :D

Este k tomu zvoneniu. Doslo k miernemu nedorozumeniu, totiz \"hrubka\" krku som si vysvetlil asi inak, ako si to myslel. :)
K tym basam co si skusal - je to pekne  skusat rozne Sivcakove basy :), ja som hral zatial len na 1nej a ta bola celkom dobra (aj ked vobec nie moj vkus :D).  No zo zvuku usudit, ze ten zvukovy rozdiel je prave v krku....tie basy boli z rozneho dreva, rozne urobene, rozne struny... URCITE ma \"objem\" krku vplyv na zvuk nastroja, v tom mas urcite pravdu. O tom asi nema zmysel diskutovat.  Ale citujem \"... cim hrubsi krk, tym zahuhlanejsi ton\" je nezmysel.  Za tym si stojim.  Konieckoncov zvonenie vo zvuku moze znamenat viac vyssich harmonickcyh a menej fundamentu, co sa moze pacit mnohym ludom, ale rozhodne to nie je pozitivna vlastnost. Nehovoriac o tom, ze kopec ludi nenavidi zvonivy zvuk. Žmurk  Menej zvonenia != zahuhlany zvuk.

Vyrobit 5 strunku je ovela tazsie ako 4 strunku. Naprk. Fendery 5ky,  okrem par modelov (napr. Roscoe Beck), stoja za hovno. To h-cko je jedoudcho zle. Bude nehra, alebo hra uplne inak ako zvysne struny. A to je problem skoro vsetkych lacnejsich 5 struniek (ale aj mnohych drahych!). Tam strasne vela zavisi od konstrukcie nastroja, od konstrukcie krku a podobne.  5ky mavaju iny krk ako 4kym, aj co sa tyka napriklad vystuze, ci truss rodov (niktore maju 2). Takze ked sa porovnavaju 2 konstrukcne rozdielne krky, tak tazko mozno povedat, ze \"hrubsi\" krk menej zvoni..

A vyrobit dobru 6 strunku, je este vacsi problem ako 5 strunku. Jednak aby Hcko hralo poriadne a na druhej strane aby aj Cko a ostatne struny hralo pekne v hornych poziciach. Aby ten nastroj hral rovnomerne a vyvazene po celom hmatniku, nie je az take jednoduche dosiahnut...
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #106 kedy: 11. Február , 2006, 12:31:05 »

Ak by som si niekedy mal nahodou kupovat basgitaru, tak do uvahy by u mna prisla iba tato: Rickenbaker 4001 zo 70tych rokov.
Toto je pre mna stelesnenie rockovej basgitary.
Basaci, hrali ste na nej niekto? Myslim na originali.

* Rickenbacker_4001.jpg (14.85 KB, 500x375 - prehliadnuté 279 krát.)
« Posledná zmena: 05. Január , 2007, 00:44:06 od Martinlm » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kubriel
stály hosť
Príspevkov: 1071

uiiiii

« Odpoveď #107 kedy: 11. Február , 2006, 12:35:16 »

hej, rozne drevo, rozne urobene, rozne struny... asi si tam bol tiez, ked vies vsak?

vsetko boli jazzbasy, vsetko bahenne jasene a mali rovnake struny, myslim, ze varwicky na ne natahuje... a vsetko to bol sivcak, takze nieje o com...
-ta sestka nebol jazzbass

zahuhlany zvuk nebol ten spravny vyraz, le neviem, co je opak zvoniveho zvuku... nazval som to zahuhlany, mozno som sa mylil..., ale keby som napisal, ze cim tensi krk, tak tym krajsie zvoni, bolo by to presnejsie vystihnutie mojej mienky... myslim, ze nie nadarmo stari majstri hraju na stvorstrunkach (clarke, wooten, miller)...

magez: chcelo by sa ti nosit take tazke hebedo s milion strunami, ked ani 4 nevies vyuzit na sto percent? (mozno hej-poznamka autora)

myslim, ze medzi 4-5 je vecsi rozdiel, ako medzi 5-6 a medzi 6-7 je uz ten rozdiel ovela mensi, takze v podstate je jedno, ci robis desatstrunovy nastroj, alebo dvadsat... kazdopadne tvrdim: ked to staci claypoolovi, staci to aj mne
Zaznamenané

www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING
kubriel
stály hosť

uiiiii

« Odpoveď #108 kedy: 13. Február , 2006, 23:18:05 »

ked som videl lemmyho, tak si ju neviem predstavit inde, ako v hard/heavy... ale je nadherna, zvuk ma specificky... len tak ma napadlo... rickenbackre robia z bubingy... myslite, ze gitara ineho tvaru, ako rickenbacker(napr. jazzbass) bude mat tiez taky sound?

Naposledy upravil kubriel, : 13.02.2006 o 23:19
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #109 kedy: 13. Február , 2006, 23:27:16 »

Skutocne si myslis, ze ide o tvar? Alebo ako to myslis?

Na Rickenbackeri nahraval Laco Lucenic Huascaran.
Zaznamenané

MageZ
miestny štamgast

teh shite!!111!

« Odpoveď #110 kedy: 14. Február , 2006, 00:23:50 »

kubriel: nieco specialne pre teba Žmurk Žmurk Žmurk

Lepsie ako tie monstra? :D
Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #111 kedy: 14. Február , 2006, 00:49:22 »

toto je cool nastroj B)
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
kubriel
stály hosť

uiiiii

« Odpoveď #112 kedy: 14. Február , 2006, 10:33:35 »

martinlm: hej, vzdy mi to znelo, ako rickenbacker, ale este volaktory album je rickenbacker nie? to je aj tak teraz fuk...

magez: keby si hral na tomto a vedel by si na tom zahrat to, co hocikto na 4strune, bol by si vecsi frajer ako ti na 4strune nie?
btw: toto je bezprazec? telo je javor? ten snimac mohol byt aj pozdlzne namontovany... by to malo zvuk hambakra... ale sum singla nie?
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #113 kedy: 14. Február , 2006, 11:08:32 »

Nie stale, aha hej, bralo by to vacsiu cast struny. S tym frajerom mas pravdu :D
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #114 kedy: 14. Február , 2006, 16:08:41 »

kubriel napísal:
Citácia
martinlm: hej, vzdy mi to znelo, ako rickenbacker, ale este volaktory album je rickenbacker nie?

Pokial viem, Lucenic nahraval s Fermatou iba Huascaran. Rickenbacker je komplet iny, ako ine basy. Ina kobyla, ine snimace, inac umiestnene... Nie je na nom nic take, ako sa pouziva na Fender basoch alebo ich odvodeninach. Preto hra uplne inac.

Neviem, ci bolo telo bubinga, ale skorej nie. Pri povodnych modeloch 4000, 4001 a 4002 sa mi material nikde nepodarilo zistitl. Pri modely 4003, ktory sa vyraba dodnes sa uvadza, ze je telo z javoru.
Zaznamenané
MageZ
miestny štamgast

teh shite!!111!

« Odpoveď #115 kedy: 01. Marec , 2006, 18:39:46 »

Konecne nastroj pre mna. :)
Zaznamenané

Mr.Lado
pravidelný návštevník
Príspevkov: 452

« Odpoveď #116 kedy: 01. Marec , 2006, 20:04:59 »

vhodnu basu vobec nie je lahke zohnat Beeee
Zaznamenané

Sex, Gitary a Nu-Metal
Golev
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372

« Odpoveď #117 kedy: 09. Marec , 2006, 18:11:48 »

tak toto ma strasne zobralo... :side:
Zaznamenané
gadge
nováčik
*
Príspevkov: 21

« Odpoveď #118 kedy: 02. Máj , 2006, 13:38:21 »

bral by som aj tú zelenú, čo má Magez, aj ked je to JazzBass,ale pekná farba a určite aj zvuk
ale Pitu-ova je krajšia, tú by som aj ja zobral............Ja som čert..
ale pozrite
http://www.guitars-fokus.com/
Zaznamenané
gadge
nováčik
*
Príspevkov: 21

« Odpoveď #119 kedy: 09. Máj , 2006, 14:09:24 »

neurazte sa, ale ak toto hrá, tak hrá aj to drevo, čo má jednu strunu a jeden snímač, a tá, čo je ako záchodová doska, musí hrať perfektne

* Smiesne_mala_basicka.jpg (28.52 KB, 550x550 - prehliadnuté 251 krát.)
« Posledná zmena: 03. Január , 2007, 20:43:38 od Martinlm » Zaznamenané
Strán: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 26 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.067 sekund, 23 otázok.