ff
|
|
« Odpoveď #225 kedy: 26. Január , 2014, 17:02:36 » |
|
Žiadny problém. Ale neviem urobiť taký pekný valcový chladič. Ešte dve ALE: 1. Kontakty v pätici sú asi najčastejšou príčinou poruchy. 2. Výstupný transformátor je zbytočná váha aj cena a s ním to hrá horšie (opak tvrdia tí, ktorí to neskúsili a tí ktorí predávajú lampové zosíky). Takže preto som urobil tranzistorový zosilňovač bez pätíc a výstupáku. Amen.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #226 kedy: 26. Január , 2014, 17:24:30 » |
|
Žiadny problém. Ale neviem urobiť taký pekný valcový chladič. Ešte dve ALE: 1. Kontakty v pätici sú asi najčastejšou príčinou poruchy. 2. Výstupný transformátor je zbytočná váha aj cena a s ním to hrá horšie (opak tvrdia tí, ktorí to neskúsili a tí ktorí predávajú lampové zosíky). Takže preto som urobil tranzistorový zosilňovač bez pätíc a výstupáku. Tak moj vystupacik moze vazit tak max 0,6 kg. A neries teraz take veci, ze co sa deje v patici ako to hra bez trafaku. To je ina tema, iny krok. Len povedz, ci viez urobit spolahlivu nahradu za EL34 tak, aby z nej netrcali droty a ine veci. Napr. to dat na nejaky normalny chladic, nech to aj trochu vyzera. Hm?
|
|
« Posledná zmena: 26. Január , 2014, 21:28:40 od rastis »
|
Zaznamenané
|
Aky je rozdiel medzi vranou?
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #227 kedy: 26. Január , 2014, 21:07:34 » |
|
Tak moj vystupacik moze vazit tak max 0,6 kg. A neries teraz take veci, ze co sa deje v patici ako to hra bez trafaku. To je ina tema, iny krok. Len povedz, ci viez urobit spolahlivu nahradu za EL34 tak, aby z nej netrcali droty a ine veci. Napr. to dat na nejaky normalny chladic, nech to aj trochu vyzera. Hm?
Ja neviem, či to má význam, ak sa ti chce s tým trckať, môžem vypotiť schému.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #228 kedy: 26. Január , 2014, 21:30:55 » |
|
Tak moj vystupacik moze vazit tak max 0,6 kg. A neries teraz take veci, ze co sa deje v patici ako to hra bez trafaku. To je ina tema, iny krok. Len povedz, ci viez urobit spolahlivu nahradu za EL34 tak, aby z nej netrcali droty a ine veci. Napr. to dat na nejaky normalny chladic, nech to aj trochu vyzera. Hm?
otazka je, aku by mal mat Andrej motivaciu ze spravi to, niekto len-tak-tak sa dokope k vyskusaniu a mozno napise na forum a co dalej ? ci to dokaze spavit, nemam najmensiu pochybnost ako by to hralo - netusim
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #229 kedy: 27. Január , 2014, 06:40:55 » |
|
Ja neviem, či to má význam, ak sa ti chce s tým trckať, môžem vypotiť sché
Nemam gule vyrabat nieco na 500V... tak teda nic ked sa ti nechce, skoda. Ale schema by ma zaujimala
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #230 kedy: 27. Január , 2014, 16:08:31 » |
|
Nemam gule vyrabat nieco na 500V... tak teda nic ked sa ti nechce, skoda. Ale schema by ma zaujimala Mal by tam byť FET, čo vydrží 1 000 Voltov, napr. tento za 83 centov: http://www.gme.sk/irfbg20pbf-p213-330a pár ďalších 5 centových drobností (zenerka, odpory).
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Headka
okukávač
Príspevkov: 4
|
|
« Odpoveď #231 kedy: 01. Marec , 2014, 01:03:40 » |
|
Ahojte, pri poslednych skuskach som zistil,ze moj zosik 6505+ nema taky zvuk ,aky mal..zda sa mi slabsi,je zahumlany,netlaci basy,nema gule..aspon sa mi zda,ze nie..ako som tu cital,zvyknu to robit lampy,ale ktore koncove,ci predzosilovac?pripadne,ake by ste doporucili..zosik mam 2 roky od novoty, hram na hlasitosti2,5-3 z 10 a gain 5.5 z 10
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Bhlokvva
|
|
« Odpoveď #232 kedy: 01. Marec , 2014, 14:10:36 » |
|
Ahojte, pri poslednych skuskach som zistil,ze moj zosik 6505+ nema taky zvuk ,aky mal..zda sa mi slabsi,je zahumlany,netlaci basy,nema gule..aspon sa mi zda,ze nie..ako som tu cital,zvyknu to robit lampy,ale ktore koncove,ci predzosilovac?pripadne,ake by ste doporucili..zosik mam 2 roky od novoty, hram na hlasitosti2,5-3 z 10 a gain 5.5 z 10
vymenit koncove
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #234 kedy: 09. Marec , 2014, 11:59:32 » |
|
... mam presne tieto lampy.. kupil som ich do zasoby a ani raz som ich nepouzil ak chces kludne ti ich predam 4icu za 60e ..sparovane su... jo a k tomu sparovaniu, vacsinou teda paruju dvojice ..v 6505 su tak ze dve vonkajsie a dve vnutorne su v pare..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #235 kedy: 09. Marec , 2014, 13:28:17 » |
|
dolezite je aby boli poparovane dvojice a hlavne to nepopliest potom vnutorny/vonkajsi par. parovana stvorica je jednoduchsia v tom, ze nemusis rozmyslat kde co dat
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Headka
okukávač
|
|
« Odpoveď #236 kedy: 09. Marec , 2014, 13:40:14 » |
|
neviete,kto mi to vymeni a nastavi bias v bratislave?sam to robit nebudem
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #237 kedy: 09. Marec , 2014, 13:59:08 » |
|
neviete,kto mi to vymeni a nastavi bias v bratislave?sam to robit nebudem Milos Kovac ... poslem ti na neho kontakt je z ruzinova
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #238 kedy: 09. Marec , 2014, 14:26:45 » |
|
...zaujima ma ci staci kupit 2+2 sparovane alebo musia byt 4sparovane,pripadne aky je rozdiel
Keď dáš dva rôzne páry, tak jeden bude vyťažený viac, ako druhý, v krajnom prípade budú zo štyroch lámp hrať viacmenej len 2. Ale zaplatil si za 4!
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Headka
okukávač
|
|
« Odpoveď #239 kedy: 09. Marec , 2014, 14:29:26 » |
|
aj ked dam vonkajsie par a vnutorne par?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|