brdo prvy
|
|
« Odpoveď #195 kedy: 25. Jún , 2014, 12:14:02 » |
|
Inak teraz niekedy vydali remastrovane prve 3 albumy na cd aj lp. Len sa v tych remastroch uz slusne stracam. Totiz odkedy si kupujem ich cd tak zatial to bolo furt remastrovane. Ale tusim sa na tom teraz podielal aj Page, ale to sa uz tusim aj v minulosti na nejakych vyberoch "remasters" a pod . . . asi biznis
ja som si ich porad obiednal ,tak uvidim ci dobre ,alebo ne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
frakos
|
|
« Odpoveď #196 kedy: 03. Júl , 2014, 16:36:11 » |
|
Toto ako dopadlo, oplati sa?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #197 kedy: 07. Júl , 2014, 09:02:11 » |
|
Mam ich doma uz asi dva tydne ,no zatial som si stihol pustit iba jednotku v aute no bol som milo prekvapeny. Hra to jak keby to nahrali fcera.Ziadne zlievanie zvukov .Nastroje su o poznenie citatelnejsie ,skreslene pasaze zazehlene ,je pocut aj to co som tam na ziadnom doterajsom remastri nepocul a aj priestor je viac stereo ako som doteraz poznal ,cize tesil som sa. Musim si najst cas a poradne si to doma vypocut na lepsej aparatule .Inak su to dvoj CDcka a to druhe su nake live ,tak sa tesim dvojnasobne. Odporucam vsetkym fandom zepsu. Zeppelin je jak povinne citanie,tak preco to nemat doma
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
frakos
|
|
« Odpoveď #198 kedy: 08. Júl , 2014, 07:48:47 » |
|
Dostat to aj ako verziu s LP, ale vobec neviem co mam od dnesnych LP cakat, ci to dnes ma vyznam v porovnani s CD. Ktovie, ze ci takto vydaju aj dalsie albumy. Inak podobne ako si to opisal "Nastroje su o poznenie citatelnejsie ,skreslene pasaze zazehlene ,je pocut aj to co som tam na ziadnom doterajsom remastri nepocul a aj priestor je viac stereo ako som doteraz poznal " tak to mozno plati aj pre CD, ktore sa predavaju ako kompletna diskografia, taky box 10tich cd. Je tam poznamka, ze to je digitalne remastrovane Jimmom Pageom a George Marinom. Ale asi to robili niekedy v roku 1993. Mal som Zeppeliny napocuvane hlavne z kaziet, s podivnym povodom a jeden album z LP. Niektore albumy z tohto boxu sa mi pacia viac ako som bol zvyknuty z mg, ale niektore nie. Napr prvy album, tam sedi presne ako si to opisal, ale je ten zvuk taky nejaky stredovy, prevedenie co poznam z mg tomu albumu pristalo viac podla mna. Ale zas album in trough the out door, mi znie na cd lepsie ako na LP atd
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #199 kedy: 08. Júl , 2014, 08:34:17 » |
|
Vcera som si doma v pivnici konecne pusil aj 3ku aj jednotku a mam s toho take zmiesane pocity. Hra to uhladenejsie ,tie uvrestane pasaze su skulturnene no kazdopadne ten zepelinofsky smrad aky je na LPckach a este aj tych remastroch z 90tych rokov je prec ,az mi to tam chyba ale konecne je pocut kto co hra a neni to jedna guca.Jednotke to zasadne pomohlo ,ale tu 3ku si asi nebudem moc pustat Ta 3ka ma dokonca dve verzie mixu a to druhe je naky alternatyvny mix ,ale nemal som to cas pocuvnut ,iba jak som to rozbalil a jebol do masiny ,pocuvam ,ze do pice to co je kuknem na obal a uz som to aj vymienal za ten klasicky master . Hovorim ,pre mna je LZ povinne citanie a by som sa asi aj hambil ,keby som to doma nemal Co sa tyka platni ,tak to je tiez take na povazeni ,lebo zene som kupil posledne Dianu Karal a ta platna hra tak napicu ,ze by som ju najradsej rozslapal.Neviem ci to je vadny vylisok ,alebo kera satanova pomsta. posobne skusenosti mam aj z inymi tytulmi ze to iste vydanie a dve konc odlisne hrajuce platne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
frakos
|
|
« Odpoveď #200 kedy: 24. Júl , 2014, 17:42:36 » |
|
Dobre su tieto nove disky. Tie starsie remastre su oproti tymto novym omnoho viac uskriekane, stredove. Tieto nove su take hutnejsie. Na tychto novych nie su tak izolovane nastroje v jednotlivych kanaloch ako na tych starsich remastroch. Stereo je vsak pekne, poriesene takymi seliakymi nenapadnymi prestorovymi reverbami ci co to je. Vlastne to je tiez jedna z veci, ktora hned udrie do ucha, ze je tam viac reverbu na nastrojoch alebo aj na celej nahravke. No kolko usi tolko chuti . Mne to nepride ako dnesny master. Prave naopak mam pocit, ze sa chceli pribliblizit vtedajsiemu dobovemu zvuku. Viac sa mi ten zvuk podoba na ten, ktory mam napocuvany este z kaziet. Prave zvuk predoslich remastrovanych CD mi pride viac dnesny, naproti tymto trom novym diskom. Myslel som si, ze to bude take nieco ako nove remastrovane disky Jima Hendrixa, co zvykne robit a asi aj vydavat Edie Kramer. Tie uz fakt zneju ako keby boli dnes nahrate. A velmi zaujimavy aj ten nevydany material. No paci sa mi to a dufam, ze takto poriesia aj ostatne albumy. Aj ked v podstate ostatne uz mali dost v pohode zvuk, najme od albumu houses of the holy...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
epiphonic
|
|
« Odpoveď #201 kedy: 25. Júl , 2014, 13:03:52 » |
|
nie su tie vsemozne remastre uz len zufalym pokusom vytrieskat co najviac penazi z mena led zeppelin?
|
|
|
Zaznamenané
|
slow riffs / bong hits
|
|
|
frakos
|
|
« Odpoveď #202 kedy: 25. Júl , 2014, 15:41:23 » |
|
Nejaky zisk zrejme z tejto akcie niekto ocakava. Dnesny svet uz vyzera byt taky, ze sa robia veci hlavne pre peniaze. Ale ci slo "len o zufaly pokus", ktovie. Typci su vo fachu dost dlho, vedia kolko maju z predaja albumov led zeppelin, vedia kolko moju z predaja svojich solovych veci a vedia asi priblizne, ze co by este nejake love mohlo priniest. Kazdopadne nemuselo ist len o prachy. Page vyzera byt silny nadsenec do muziky. Viem si aj predstavit, ze to spravil lebo proste len chcel.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #203 kedy: 25. Júl , 2014, 16:53:54 » |
|
nie su tie vsemozne remastre uz len zufalym pokusom vytrieskat co najviac penazi z mena led zeppelin?
zrovna u LZ by som to zufalostou nenazval. staci im vymysliet pol hodinove live hranie uz len v zostave Page / Plant a vedia si pripisat kazdy sumu, co nikto z nas nezarobi za cely zivot
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #204 kedy: 25. Júl , 2014, 18:48:46 » |
|
zufalstvo je vypisovat komentare k pohnutkam legiend. Pred casom vybehla sprava, LZ bu mohli hrat zase spolu, cez net sa prihlasilo 1 milion fanusikov ochotnych v predpredaji kupit listok...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
epiphonic
|
|
« Odpoveď #205 kedy: 27. Júl , 2014, 15:05:01 » |
|
tak pardon... Co tak sledujem tak Page sa nezda byt oproti Plantovi v poslednej dobe nejak hudobne plodny... a uz ked uz sa na nete objavuju J.P. tricka a hrnceky... neviem co si o tom mysliet, hoci som velky fanusik jeho tvorby, ranne kakao si vychutnam aj z nesignovaneho hrnceka
|
|
|
Zaznamenané
|
slow riffs / bong hits
|
|
|
Dugerr
náhodný pocestný
Príspevkov: 143
|
|
« Odpoveď #206 kedy: 27. Júl , 2014, 19:15:48 » |
|
no ked už popolušku a perinbabu remastrovali do fullHD prečo nie aj ich ...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
frakos
|
|
« Odpoveď #207 kedy: 30. Júl , 2014, 03:49:26 » |
|
Vyzera ze toho bude viac. Sprava z fbuku
Led Zeppelin continue their extensive reissue campaign with LED ZEPPELIN IV and HOUSES OF THE HOLY being released on October 27th (28th USA) 2014.
Each album will be released on multiple CD, vinyl and digital formats as well as a Limited Edition Super Deluxe Box.
Click here for more information: www.ledzeppelin.com
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kubo63
|
|
« Odpoveď #208 kedy: 30. Júl , 2014, 07:52:48 » |
|
Klientelu to mat bude takze kapely ani vydavatelstva nevidia problem v robeni reissues. Je to slusny biznis
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PS1984
|
|
« Odpoveď #209 kedy: 16. September , 2014, 12:26:26 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.
|
|
|
|