TAk uz som tu zas :
Tak tu su nejake uvahy a fakty.(samozrejme subjektivne)
Vseobecne pustit sa do stavby zosilnovaca ma vyznam. :
- pre radioamatera pre ktoreho je to konickom, ma k tomu potrebne know how,vybavenie, podmienky a cas
- ak cena porovnatelneho hotoveho vyrobku je aspon o 100 % vyssia nez naklady na komponenty, nebal by som sa dat aj 200%
Co treba zvazit :
Vyhody :\"
- radost z vlastnorucne vyrobenej veci (a to je niekedy skucne jeden velmi dolezity faktor)
- usetrene peniaze, ziskane vedomosti a zrucnost (musim zmienit ze zrucnost hopika je nepopieratelna,
videl som obrazok tej \"vystruhanej\" basy a ak hra ako vyzera,(a ja pevne verim ze ano) tak klobuk dolu.
Treba spocitat / zvazit naklady :
- predpokladam ze komplet stavebnicu by ste kupili od zmienenej firmy, inak to asi skutocne nestoji za to
- naradie : pajkovacku (nie induktivnu, urcite mate, spominam len pre uplnost), multimeter takisto
- po montazi bude nasledovat velmi dolezita faza a to je ozivenie a to by som bez osciloskopu nedoporucoval,
hodil by sa aj generator ale ten sa da vzdy niecim simmulovat (napr.PC zo zvukovou kartou, alebo nakoniec aj gitara/basgitara).
Nevyhody :
- potrebne vybavenie, ak ho mate OK, ak nie a nieto kde pozicat tak to su dalsie naklady
- ziadny servis v pripade zavady, alebo aspon velmi komplikovany
- cas
K scheme :
Nie je velmi komplikovana ale vsetko je relativne. MOSFETY su od Thomson, co je spickova firma a zo zmienym vykonom nebudu mat ziadny problem. Primarne su to tranzistory na spinacie aplikacie ale nevidim dovod na nepouzitie v audio.
MOSFETY su koniec koncov najlepsie na konci
.
Integrovany obvod ma velmi peknu chrakteristiku a impresivne udaje.
Zosilnovac ma nadprudovu aj nad / pod napatovu ochranu.
Uvadzaju ze je v triede T, .:huh: o ktorej som ja este nepocul z coho je vidiet ako som pozadu a idem poguglit.
Takze zaverom, vyzera to fajn,aspon na papiery (teda na web strankach). Za zvazenie by stali dve veci :
Zajst do tej firmy po predbeznej dohode a jeden zo zosilovacov si vyskusat, maju ich aj hotove. Po kladnom vysledku
zvazit ci nekupit hotovy a odskusany alebo sa trapit zo stavbou
Tak uz som nasiel / nastudoval informacie o triede T, v nasich koncinach nie vela, je to pomerne novinka ale v anglictine to
ho je vela.
Toto zatial z nejakeho ceskeho serveru :
Class T Tripath, cesta k digitálnímu zesilovači
Jen někteří světoví výrobci mají dostatek prostředků na vývoj vlastního řešení digitálního zesilovače.
Těm, kdo je nemají nebo se jim nechce pustit se do samostatného vývoje, nabízejí pomoc konstruktéři Tripath Technology:
pod názvem Class T přinášejí základní obvody zesilovače, jež konkrétní výrobce doplní podle vlastních představ.
Původně bylo možno získat na zkoušku a vyhodnocení čip TA3020, který byl nedávno nahrazen modulem TA0105A.
Obvody Tripath Class T (zesilovač třídy T) nepracují se stálou spínací frekvencí
(jako je tomu u konvenční modulace se šířkou pulsu PWM), ta se mění podle amplitudy vstupního signálu mezi 200 kHz a 1,5 MHz. Napájecí napětí modulu dovoluje navrhnout zesilovač o výkonu až 500 W. Čip najdeme například u 120W zesilovače EVO 2i firmy Bel Canto, jež byla až dosud vyznavačem elektronek v jednočinném zapojení, nebo u 300W zesilovače ESLAB DX-S80.
Asi sa spucim a prelozim nieco, stiahol som par zaujimavych stranok.
Naposledy upravil max, : 06.02.2006 o 20:33