mcmaros
|
|
« Odpoveď #90 kedy: 03. Máj , 2008, 18:06:05 » |
|
ale ved ok len mi povedzte ci je konvexny ci konkalny alebo je ok
To prave nie je z fotky vidno.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Yamaha_3
nováčik
Príspevkov: 54
|
|
« Odpoveď #91 kedy: 03. Máj , 2008, 19:30:58 » |
|
jezis tak co mam s tym robit mam to dotiahnut ako mi hovorili na muzikeri??
|
|
|
Zaznamenané
|
Prepacte ak sa pytam blblo :D
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #92 kedy: 03. Máj , 2008, 20:40:01 » |
|
Stale hovoris o prehnuti krku, ale to je celkom jednoduche. Musis si kontrolovat prehnutie s tym stlacenim 1. a dajme tomu 19 prazca naraz a pozerat ci sa medzera od prazcov zmensuje alebo zvacsuje. Milimeter niekde v strede musi stacit.
To prehnutie nastavis tocenim imbusaku smerom dole, ked mas gitaru prehodenu cez seba. Neviem co viac s tym spekulujes.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Yamaha_3
nováčik
|
|
« Odpoveď #93 kedy: 03. Máj , 2008, 22:24:05 » |
|
neviem ale mne velmi vyhovuje ked by som mal aj struny uplne dole mne s tak jednoducho lachsie pohybuje rychlejsie stlaca a vela inych veci a chcem sa spytat nekupujete nejaky casopis kde je svet gitary??? lebo je vela casopisov ale ja by som si kupoval aj nejake aspon by som mal nejaky prehlad nie?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #94 kedy: 03. Máj , 2008, 23:02:35 » |
|
Komu by nevyhovovalo, ze. Cim mam dlhsie milimetrovy dohmat, tak sa mi to zda casom vysoko. Mohol by som ist este nizsie, ale za cenu skapinania par tonov na hmatniku, ale ja chcem mat hratelny cely hmatnik. Je fajn, ked dam hocikde pri ohybani struny aj styri poltony hore. BTW Cim tensie struny, tym sa lahsie dostanes nizsie. Je to sposobene tym, ze struna je tensia a medzera medzi vyssim prazcom ako tym stlacenym a strunou je vacsia, takze mozes ist nizsie. Ale funguje to dobre iba u zarovnanych prazcoch.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Lubo
|
|
« Odpoveď #95 kedy: 04. Máj , 2008, 07:52:54 » |
|
tiez som kedysi daval struny nizko nizko ... to je normalne. Ale vyrasties z toho. Jendak nemas ziadny ton ked su nizsie a ten feel je dost o hovne. Aj ked ti hra mhatni to je pekne ale ked chces hrat dynamicny a opries sa do toho tak sa ozve akurat ... prd. Ak vam mozme poradit z vlastnej skusenosti serte na to nastavovanie cim nizsie... je to zabity cas a vobec to nieje podstatne. treba si to nastavit kvazi pohodlne a proste hrat.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Yamaha_3
nováčik
|
|
« Odpoveď #96 kedy: 04. Máj , 2008, 18:21:32 » |
|
jj oks a su nejake casopisy o gitare a o svete hrania??? taky kde kupim niekde v stanku a nemuim to objednvat z blavy
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Yamaha_3
nováčik
|
|
« Odpoveď #97 kedy: 04. Máj , 2008, 18:50:55 » |
|
ale pockat ja som teraz zistil ze na 12 prazci mam taku istu vysku strun ako na poslednom prazci to nie je v poho nie??? ved struny idu od prveho prazca hore az po posledny prazec a to moze byt pricina ro ze ak chytim nejaky prazec tak nasledujuci rezonuju
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Yamaha_3
nováčik
|
|
« Odpoveď #98 kedy: 06. Máj , 2008, 13:36:35 » |
|
na nete som nasiel nejaky casak rock planet a neviete o nejakych vy??? ktore by som kupil bezne v stanku a aspon nieco o gitarovom svete o kapiel a tak
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
johnzo
|
|
« Odpoveď #99 kedy: 23. Máj , 2008, 15:15:36 » |
|
na nete som nasiel nejaky casak rock planet a neviete o nejakych vy??? ktore by som kupil bezne v stanku a aspon nieco o gitarovom svete o kapiel a tak
neviem, nepoznám. ale skús si kúpiť muzikus dostať ho takmer všade je tam dosť užitočných infošiek, nejaké recenzie, porovnávania atď. ale nie vždy treba veriť všetkému čo sa tam píše
|
|
|
Zaznamenané
|
keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno [/quot
|
|
|
Srnac
|
|
« Odpoveď #100 kedy: 17. December , 2008, 17:41:27 » |
|
Cafte mam taky problem menil som si struny na gitare a nahodil som ich tam a vsetko fasa lenze som vyberal aj tremolo lebo som to tam prečistil kompletne a teraz som si nastavil vysku strun taku jak som mal predtym - nizko a stala sa mi taka vec, ze ked hram v nizsich polohach tak tie struny sa dotykaju prazcov to vytvara neprijemny zvuk a tlmí to..nevie niekto v com to moze byt??? Ako by som si s tym poradil pri zachovani takejto vysky strun?? lebo ked ich dam vyssie sa mi dost na p*ču hrá...
A je to Stratocaster americky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #101 kedy: 17. December , 2008, 18:00:04 » |
|
to moze suvisiet so vsetkym ostatnym nastavenim - vyska tremola, vela ovplyvni prehnutie krku... ... po nete tazko radit - bud sa s tym babri, kym si to nezostelujes alebo vyhladaj niekoho, kto Ti to zosteluje.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Srnac
|
|
« Odpoveď #102 kedy: 18. December , 2008, 12:35:07 » |
|
to moze suvisiet so vsetkym ostatnym nastavenim - vyska tremola, vela ovplyvni prehnutie krku... ... po nete tazko radit - bud sa s tym babri, kym si to nezostelujes alebo vyhladaj niekoho, kto Ti to zosteluje.
JJ budem...Ono tremolo mam tymy strunami az na doraz, lebo sa mi to vzdy rozladovalo preco som pritiahol tie srouby abz bolo na doraz ale je pravda ze predtym mi to netlmilo struny..ale hlavna pricina bude asi v tom ze treba uz nutne preprazcovat
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #103 kedy: 18. December , 2008, 13:15:07 » |
|
tak ked su moc vymlatene prazce, tazko nieco seriozne zestelovat. mozno este skusit prazce prebrusit - pokial nemaju prilis hlboke jamy, moze to pomoct.
casto staci riadne postelovat s krkom. navody hovoria, ze ideal je, ked pri chyteni struny na prvom a poslednom prazi je vzdialenost v strede struny od prazcov nejaky ten cca milimeter. no niekedy pomoze aj ine zostelovanie. naprikad ked pri normalnom dohmate struny drncia vo vyssich polohach, moze pomoct mierne presponovanie krku. treba skusit laborovat...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Srnac
|
|
« Odpoveď #104 kedy: 18. December , 2008, 22:12:23 » |
|
tak ked su moc vymlatene prazce, tazko nieco seriozne zestelovat. mozno este skusit prazce prebrusit - pokial nemaju prilis hlboke jamy, moze to pomoct.
casto staci riadne postelovat s krkom. navody hovoria, ze ideal je, ked pri chyteni struny na prvom a poslednom prazi je vzdialenost v strede struny od prazcov nejaky ten cca milimeter. no niekedy pomoze aj ine zostelovanie. naprikad ked pri normalnom dohmate struny drncia vo vyssich polohach, moze pomoct mierne presponovanie krku. treba skusit laborovat...
JJ pokusam sa stale nieco ale asi s tym nespravim a su tam hlboke jamy a mrte..problem je v tom ze to je javorovy hmatnik a neviem kolko by sa tam pohybovalo preprazcovanie myslim v akej sume..ale asi sa nato podujmem lebo su tam uz take jamy ze v niektorych polohach to je uz strasne...A hrat so strunami tak vysoko ako by bolo v tomto pripade potrebne je nemyslitelne cize asi to najskor preprazcujem a tam mi to aj zošteluju...Len by som rad vedel sa o gitaru aj sam postarat a nie aby mi to vzdy niekto šteloval
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|