Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 09:27:35
Strán: 1 [2] 3 4 ... 10 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: výška strún  (Prečítané 42640 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
guitman
otec
miestny štamgast
Príspevkov: 1986

guitman

« Odpoveď #15 kedy: 14. Apríl , 2004, 12:00:55 »

dofrasa aj ja som zmenil výšku a vyrovnal krk čím to asi bude, ale nepomhlo to sweep mi stále nejde asi budem krepý
Zaznamenané

tatko fóra
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #16 kedy: 14. Apríl , 2004, 12:20:00 »

musis sa tomu viac venovat. Nechapem preco tolko oslavujete sweep picking? Viete aky kurevsky tazky je chicken picking?? Kazdy lepsi gitarista sweepuje ale chicken picking nerobi nikto z nich!
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #17 kedy: 14. Apríl , 2004, 16:44:18 »

Tak to si ma dostal. What the hell is chicken picking? Znie to decky :-) Kuraci picking hhhh
Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #18 kedy: 14. Apríl , 2004, 17:53:58 »

to je brutalna technika ktora sa hra prstami bez trska. Je problem na tuto techniku najst akykolvek navod, pretoze tu musis mat taku koordinaciu ze az! Viem ze som to vobec neobjasnil, ale to musis vidiet a hlavne pocut.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #19 kedy: 14. Apríl , 2004, 23:07:24 »

tu si mozes vypocut nie moc dobre ukazky.. (aspon podla mna) www.guitartricks.com/2000/search.php?input=chicken
Zaznamenané

guitman
otec
miestny štamgast

guitman

« Odpoveď #20 kedy: 15. Apríl , 2004, 05:09:07 »

pekne uz nehrám na gitare už len cvicim sweep no je to super a videl som to 1x nazivo tak som z toho cely prec.K tomu kuraciemu ten styl za ukazkami mi nesedí,proti gustu ziaden disputat ale osobne nenávidím-country brrr jezia sa mi chlpy na končekoch prstov
Zaznamenané

tatko fóra
kubriel
stály hosť
Príspevkov: 1071

uiiiii

« Odpoveď #21 kedy: 18. Apríl , 2004, 12:06:05 »

mam akurat na jazz 3 pri dvanastke po strunu, ale ked dam nizsie, rezonuje to o snimac Smútim to sa mi ako jedine nepaci na MM, ale hadam sa to dako bude riesit..
Zaznamenané

www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING
Hosť
« Odpoveď #22 kedy: 18. Apríl , 2004, 14:54:34 »

pouziva to dost Steve Morse......a videl som ze to robil aj Zakk Wylde...pretoze to je jeho velky fanda :) .........ja som to raz skusal ale je to peklo
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #23 kedy: 19. Apríl , 2004, 08:20:55 »

chicken picking je parada, nemusis to hrat ako country.. mozes to zaradit do viac jazzovych az metalovych veci. Ci viac technik vies tym viac si technickym gitaristom (co ja niesom:)
Zaznamenané

METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #24 kedy: 03. Máj , 2004, 06:58:49 »

ked ti to rezonuje o snimac tak si ho daj nizsie ja idem v piatok kupit nove struny a idem si trochu ohnut krk (teda na gitare) pre nizsi dohmat a uvidime
Zaznamenané
METALHAMMER
stály hosť

« Odpoveď #25 kedy: 18. Máj , 2004, 10:44:02 »

Mno poradte co mam spravit. Chcem spravit nizsi dohmat a neviem ako. Teraz mam hmatnik skoro rovny akurat na konci pri nultom prazci je trochu do luku (ale fest malinko ani to skoro nevidno)... mno a to ma za nasledok ze vlastne na prvych 5 - 6 prazcoch sa to vzdaluje od strun.... a potom je ta vyska strun na celom hmatniku rovnaka ....... idem natiahnut nove struny tak sa pitam ci to takto nechat a upravit dohmat len na kobilke, alebo pokrutit tiahlo, vyrovnat to ....a potom sa ale bojim ze to bude cim dalej tym vyssie stuny (akoze dalej ku 22 prazcu)a aj tak sa bojim ze mi to bude rezonovat o daky prazec... kua sak hybrid slinky su makke ako svina (sa cudujem lubovi ako to ma spravene to by som si na tom fakt rad zahral) tak poradte alebo ak poznate neaku dobru stranku o dohmate tak sem s nou
Zaznamenané
guitman
otec
miestny štamgast

guitman

« Odpoveď #26 kedy: 18. Máj , 2004, 12:04:29 »

no možno by stačilo upraviť ten nultý a tpotom by to celé šlo nižšie to sa takto ťažko radí treba to vidieť a možno aj zbrúsiť pražce možno stačí pohrať sa s tiahlom ale pozor pripovolených strunách je to dosť blbá robota ale ak je dobrý krk dá sa super vyrovnať, treba však rátať že tých 600kg čo ťahajú struny ho opäť trochu napne.
Zaznamenané

tatko fóra
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #27 kedy: 18. Máj , 2004, 14:43:34 »

METALHAMMER - nastelovat spravne krk je vec skusenosti a cviku. Su gitaristi, ktori si to davaju stelovat cely zivot niekomu, kto to vie. A su taky, co to zvladnu - je to urcite vec aj manualnej a technickej zrucnosti. Obecne sa uvadza (a v praxi to naozaj aj vacsinou funguje), ze spravne nastelovany krk vyzera nasledovne: ak pritlacis hrubu strunu o prvy a posledny prazec, v strede by struna mala byt nad prazcami cca 1mm - niekde sa uvadza menej, niekde viac - skratka krk by mal ist do malilinkeho luku. Krk NESMIE byt do tzv. S (es) - cize je prehnuty na dvoch a viac miestach - takyto krk sa steluje velmi zle, viac-menej na nahodu. Este horsi je pripad, ked robi krk vrtulu, to byva casto uplne nenastelovatelne. Popisane javy sa mozu tykat aj krkov na drahych gitarach (aj ked iba zriedka). Nulty prazec ma spravnu vysku vtedy, ked nie je nizsii, ako prvy prazec ( pochopitelne :) ). Nesmie byt vsak prilis vysoky, aby to nerobilo problemy pri ladeni - aby skratka v prvej polohe na hrubej strune bolo fis a nie fis a kusok - to by gitara neladila v akordoch.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #28 kedy: 18. Máj , 2004, 14:48:38 »

Sponovak v krku ma vplyv aj na zvuk. Ak je krk uvolneny, na zvuku sa prejavuje predovsetkym material (vacsinou javor). Ak je prilis nasponovany, zacne sa na zvuku prejavovat aj sponovak - vacsinou nie moc pekne. Ak sa da krk nastelovat viacerymi sposobmi (co nie je mozne vzdy), je preto lepsie volit variantu ked je viac uvolneny, ako napnuty...
Zaznamenané
METALHAMMER
stály hosť

« Odpoveď #29 kedy: 18. Máj , 2004, 15:20:33 »

a ked ho chcem trosiska vyrovnat z luku tak mam povolovat alebo dotahovat??? a este sa chcem spytat,ze ako mate vy nastavenu vzdialenost snimacov od strun........ked som bol maldsi tak som to mal tak blyzko ako sa len dako, ale potom som cital na nete toho vela ze to je blbost a dal som to dalej ale neviem ci to nemam dat este dalej (ze vraj ked su moc blizko tak kazia sustain a ked daleko tak slaby signal robia
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 ... 10 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.056 sekund, 23 otázok.