Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 05:37:34
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: výška strún  (Prečítané 42705 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #120 kedy: 14. Marec , 2011, 19:11:29 »

iba pri rychlejsich behoch by to mohlo trochu vadit, ked nehras rychlo tak by som to vobec neriesil
Zaznamenané

Siso
nováčik
*
Príspevkov: 67

« Odpoveď #121 kedy: 23. Apríl , 2011, 17:56:38 »

chalani, mozno sprosta otazka ale: je v pohode ked je vyska struny nad prvym prazcom cca 1,2mm a nad poslednym,t.j. 24., cca 3,5mm ? mam na mysli to, ci ma byt vyska strun od prazcov rovnaka po celom hmatniku, alebo to je spravne ak to takto stupa ? dik  :)
Zaznamenané
kuko6
pravidelný návštevník
Príspevkov: 171

« Odpoveď #122 kedy: 23. Apríl , 2011, 18:03:24 »

no ja to mam tiez takto nejako, len o nieco nizsie ako ty, nad prvym prazcom to nieje asi ani 0.5 milimetra a nad tym poslednym asi 2mm aj nieco mozno
Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #123 kedy: 23. Apríl , 2011, 18:15:43 »

chalani, mozno sprosta otazka ale: je v pohode ked je vyska struny nad prvym prazcom cca 1,2mm a nad poslednym,t.j. 24., cca 3,5mm ? mam na mysli to, ci ma byt vyska strun od prazcov rovnaka po celom hmatniku, alebo to je spravne ak to takto stupa ? dik  :)

ked maš nastroj do 100€ tak je to v poriadku
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #124 kedy: 23. Apríl , 2011, 18:26:20 »

ked maš nastroj do 100€ tak je to v poriadku
Bol by si prekvapeny...  Bavím sa skvele Davno davno, ked este Musicmany JP stali 134 000 sk, tak mal som to stastie, ze som si do toho brnkol a uplne zle. Struny tak vysoko, ze dopici.  Bavím sa skvele Vsetko je vsak vecou nastavenia... Jozko (vtedajsi predavac) to nastavil za kratku chvilu a Musicman zrazu jak vinko. :)
Zaznamenané

Duger
Hosť
« Odpoveď #125 kedy: 23. Apríl , 2011, 18:45:39 »

Bol by si prekvapeny...  Bavím sa skvele Davno davno, ked este Musicmany JP stali 134 000 sk, tak mal som to stastie, ze som si do toho brnkol a uplne zle. Struny tak vysoko, ze dopici.  Bavím sa skvele Vsetko je vsak vecou nastavenia... Jozko (vtedajsi predavac) to nastavil za kratku chvilu a Musicman zrazu jak vinko. :)

ale ked nemaš rovny krk vela toho nenastaviš  :) pochybujem že on ma musicmana
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #126 kedy: 23. Apríl , 2011, 19:34:04 »

ze su v spodnych polohach struny nizsie ako vo vrchnych polohach je uplne normalne.
Zaznamenané
Siso
nováčik
*
Príspevkov: 67

« Odpoveď #127 kedy: 24. Apríl , 2011, 06:35:54 »

gitara cort x-6, cize nieco nad tych 100 €  Beeee .. takze ked to spravne chapem, na lepsich gitarach je to zhruba nad vsetkymi prazcami rovnaka vyska ? lebo postupne na mojej gitarke vidam nedostatky, ktore sa snazim ostranit. momentalne to je vyssi dohmat, to by bolo celkom v pohode ale nato ze mam vysoky dohmat mi prednedavnom zacali na prvych prazcoch drocha drncat struny tak to uz vazne neviem, budem sa s tym musiet asi pohrat. takze pri nastavovani sa snazit mat tie struny zhruba v rovnakej vyske ? diki  :)
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #128 kedy: 24. Apríl , 2011, 08:31:36 »

teraz som bol v klangfarbe napriklad a testoval som zosik s les paul customom. uplne zle zostelovany bol, struny vysoko jak schecter ked som mal. to sa da predsa nastavit tieto veci.. preco si to ludia nenastavia ked maju doma nastroj?
Ano, je normalne ze pri nultaku su struny nizsie a smerom k hornym poloham sa zvacsuje ta medzera, len zas, nesmie to byt extremne nejak.. to ze je nastroj drahy neznamena ze cloveku pride tip top zostelovany a ze s nim nemusi uz nic robit, spravidla vacsinou gitara zacne aj  trochu inak hrat (schvalne nepoviem ze lepsie lebo nizky dohmat este neznamena lepsi zvuk vsakze)  ked sa tam zriesi geometria..
urcite by som si to nastavil.. a to aka velka ma byt ta medzera od struny po posledny prazec je vacsinou dane aj konstrukciou nastroja a uhlami pod akymi je krk osadeny
Zaznamenané

Duger
Hosť
« Odpoveď #129 kedy: 24. Apríl , 2011, 10:44:32 »

ono komu jak pasuje tak nech si nastavi, mam kamoša ktoremu sa hraje lepšie ked ma vyšie struny, čo som velmi nechapal ked som hral na jeho gitarach, proste nastav si to tak ako ti to vyhovuje, nesnaž sa za každu cenu dať struny čim nižšie
Zaznamenané
epiphonic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 734

« Odpoveď #130 kedy: 15. Júl , 2014, 18:01:48 »

Ahojte, kolko mate vysku strun na 12 prazci (od prazca, nie od hmatnika)? Je v pohode: hrube E - 2,5mm, tenke E - 1,9mm (merane po vrch struny) ...ked odcitam hrubku struny tak je to: hrube E - 1,8mm, tenke E 1,75mm.
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #131 kedy: 15. Júl , 2014, 18:17:33 »

Ahojte, kolko mate vysku strun na 12 prazci (od prazca, nie od hmatnika)? Je v pohode: hrube E - 2,5mm, tenke E - 1,9mm (merane po vrch struny) ...ked odcitam hrubku struny tak je to: hrube E - 1,8mm, tenke E 1,75mm.

Uplne v pohode, ja mam napriklad struny vyssie. :) Zalezi co a na com hras atd.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #132 kedy: 15. Júl , 2014, 18:58:16 »

ja mam 1,(nieco blizsie k nule) az 1,5...ale je to individualne od preferencii, gitary, stylu hry atd..
Zaznamenané
epiphonic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 734

« Odpoveď #133 kedy: 16. Júl , 2014, 10:14:35 »

Jasne, no kupil som burny les paula starsieho a rozmyslam ci nenastavim trochu nizsie dohmat a prehnutie krku (mierny luk). Ale na druhej strane co ked bude moj vysledok horsi, ako to bolo nastavene povodne... nijake rychle behy od seba cakat nemozem, tak to asi necham tak  :)
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #134 kedy: 16. Júl , 2014, 10:17:29 »

Gibsonoidy celkovo zneju lepsie, ked su struny skor vyssie, viac vtedy rezonuju a zvuk je akoby objemnejsi. Preto aj vacsina oldschool hracov mala struny pomerne vysoko.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Strán: 1 ... 7 8 [9] 10 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.066 sekund, 23 otázok.