Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 14:45:48
Strán: [1] 2 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Nylonove struny  (Prečítané 11668 krát)
0 užívateľov a 8 Hostí prehliada túto tému.
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« kedy: 29. November , 2004, 12:18:01 »

chcel by som sa dozvediet nieco o tomto druhu strun, ci sa vsetky nedaju poriadne vytiahnut, alebo su aj take, ktore sa daju, pripadne ktoru znacku mi odporucate zakupit na moju (bratovu) ""spanielku"".
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #1 kedy: 29. November , 2004, 13:51:40 »

nemyslim ze sa daju nejake natahovat, ja som kupil nejake jamahy stali ma asi 380sk a hraju fajne ale ja na to hram len obcasne
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #2 kedy: 29. November , 2004, 14:00:02 »

Nylonove struny sa vytiahnut daju, ale velmi tazko. Oni sa pri vytahovani zvyknu pretacat, a tak sa ti moze struna vysmyknut.
Zaznamenané
Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #3 kedy: 29. November , 2004, 15:07:24 »

Nylonove struny sa nevytahuju a nehra sa na ne trsatkom takze ak nechcete hrat klasiku na nylonky by som zabudol.
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #4 kedy: 29. November , 2004, 15:43:00 »

ide o to, ze ja mam spanielku doma a ta je zrejme urcena na nylonky a su tam kovove. takze to este narychlo zachranim :) snad..
Zaznamenané

stagemaster
pravidelný návštevník
Príspevkov: 444

« Odpoveď #5 kedy: 29. November , 2004, 18:58:16 »

Lubo, je nejake pisane pravidlo, ze na nylonky sa nesmie hrat trsatkom? A Petrucci ako hra na nylonky tie sola(napr.LTE2-4skladba)alebo Burian?
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #6 kedy: 30. November , 2004, 01:06:39 »

Nie je pravidlo, že by sa nesmelo hrať na nylonku trsátkom, tiež to zneje pekne.
Zaznamenané

guitman
otec
miestny štamgast
Príspevkov: 1986

guitman

« Odpoveď #7 kedy: 30. November , 2004, 09:07:47 »

Stagemaster Petrucicci na nylonky a v LTE?asi ťažko, to si videlči Ti to tak znie.Sice aj Malmsteen na G3 hral na Godine a marilo sa mi ze sú tam nylonky ale hral brnkátkom a dosť šialene...
Zaznamenané

tatko fóra
stagemaster
pravidelný návštevník
Príspevkov: 444

« Odpoveď #8 kedy: 30. November , 2004, 10:24:20 »

Guitman: LTE2 - 4skladba-6:58 zacina kratke solo na nylonke...skus si to vypocut....ha ha ha a Malmsteen hrava na klasiku pravidelne brnkatkom.....
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #9 kedy: 30. November , 2004, 11:30:12 »

Tiez si myslim, ze pravidlo trsatko, alebo prsty na nylon je blbost. Takisto ako tvrdit, ze na elektrike musis hrat len trsatkom. Pokial sa hra klasika na nylonke prstamy, tak to ma nejake opodstatnenie v technike hry pravej ruky. Ale nevylucuje je to moznost pouzivat na nylonke trsatko. Ja hram na nylonke trsatkom sola a backlite prstamy. A aj vytahujem struny (max. o pol tona, viac je to riziko, ze mi to nevyjde).
Zaznamenané
Lubo
stály hosť

-- JAZZ --

« Odpoveď #10 kedy: 30. November , 2004, 14:47:38 »

No mozes hrat na nylonky trsatkom ved aj na husle sa da hrat trsatkom aj na bicie slakom.Ale nylonove struny sa trsatnom nicia.Hej snie to pekne ved aj ja hram sem tam trsatkom na nylonky ale nieje to dobre.Ale jasne ze pre nase potreby je to jedno no konzosi by Ta poslali do prdele.
Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #11 kedy: 01. December , 2004, 15:35:34 »

Ja citim z casti ako pankac z casti ako Yngwie - ked hram na nylonku trskom :)
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Hosť
« Odpoveď #12 kedy: 01. December , 2004, 17:57:13 »

Mne sa práveže lúbi ked sa hrá trsátkom na nylonkách. Napríklad taký Henry Tóth je v tomto absolútny frajer. Hrá behy ako na elektrike
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #13 kedy: 02. December , 2004, 02:04:14 »

Počul som tiež tie názory, keď som hrával klasiku, že sa ničia struny pri hraní trsátkom, po rokoch praxe si myslím, že je to blbosť a neničia sa viac, ako keď na ne hrajú flamengáči brutálnym úhozom nechtami. Aj tak to tvrdili žudia, ktorí v živote trsátkom nehrali. Nechtom alebo trsátkom - už v tom nevidím rozdiel, čo sa týka opotrebovania strún.
Zaznamenané

Lubo
stály hosť

-- JAZZ --

« Odpoveď #14 kedy: 02. December , 2004, 08:45:25 »

Hej aj podla mna je to mozno kravina lebo kym ich tym trsatkom znicis tak su uz dva krat znicene hranim,kovove hluche atd...ale co ked si pustite gitarovu skolu lenky Filipovej :) tak vam povie ze nie nehrat.A nesmejte sa Filipova studovala v Parizi gitaru takze je dooost dobra.
Zaznamenané

Strán: [1] 2 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.044 sekund, 23 otázok.