Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
23. November , 2024, 00:01:45
Strán: [1] 2 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: interpretácia  (Prečítané 15766 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
guitman
otec
miestny štamgast
Príspevkov: 1986

guitman

« kedy: 30. November , 2004, 10:42:39 »

Konečne som sa donútil naučiť sa interpretovať.Takže aký máte postup pri učení sa pesničky.Učíte sa ju takt po takte naspamäť a potom si to opakujete kým to neviete dokonale, alebo čítate z tabelatúr/nôt a hráte,alebo nejakým iným spôsobom?
Zaznamenané

tatko fóra
Hosť
« Odpoveď #1 kedy: 30. November , 2004, 13:01:16 »

Ja sa v poslednej dobe učím nové veci len s programom guitar pro. Je to vežmi šikovná vec. Kto nemá nech skúsi
Zaznamenané
Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #2 kedy: 30. November , 2004, 14:40:51 »

Guitar pro je ok ale clovek pri nom straca vyraz.Ked hras s CD pocujes tvorbu tony bendy vsetko...Ked hras s Guitar pro co ja viem.Akoze ked uz sisi nasiel ten vyraz tak potom docvicit to to hej ale zacat treba podla mna s origosom
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #3 kedy: 30. November , 2004, 17:48:59 »

Povedal by som, ze ucenie sa skladieb podla original nahravky precvicuje okrem ineho aj usi, co je tiez dost dolezite. Guitar pro, tabulatury a pod. sice mozu veci urychlit, ale o cosi zaroven aj ochudobnuju, ako pisal aj Lubo.
Zaznamenané
Darthez
miestny štamgast
Príspevkov: 2196

« Odpoveď #4 kedy: 30. November , 2004, 21:54:27 »

no, ja taktiez cvicim s guitar pro, ale co sa tyka intrepretacie tak radsej s CD, bo ten zvuk (najme vibrato) je v GP4 uplne sialen Smútim skorej vyuzivam ten program na cvicenie rychlosti, vlastne namiesto metronomu. zapisem si atm cvicenie a potm to zrychuljem. je to dobra vec :)
Zaznamenané

BOOGIESOUND

za rock  Bacha na vec kamo! a za gemer  Na zdravie!
Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3186

« Odpoveď #5 kedy: 07. December , 2004, 19:38:28 »

tak majo sa dal na interpretaciu. vitaj v klube. ja len interpetujem. ja to robim takto. je to uplne nespravne ale moja spokojnost nado vsetko. ked sa mi nieco paci, tak si to pustam stale dookola pri praci. na nete si zozeniem taby. gutar pro nepouzivam na ucenie. vlastne ho nepouzivam skoro na nic. potrebujem to mat na papiery. pekne postupne pomalicky takt po takte aj metronom je dobra vec. ja ho vsak z lenivosti nepouzivam. akonahle sa pesnicku ako tak naucim, tak original prestanem pocuvat a rokmi sa penicka meni na nepoznanie:) je to celkom zaujimave.
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #6 kedy: 01. Január , 2005, 20:20:05 »

ja tiez s guitar pro. Hlavne si musite spravny tab do toho zohnat. Ono je to dobre hlavne na cvicenia, ze si to mozete pomalit. Heh som si zazil svoje, ked som sa ucil Dance Of Eternity od DT :)
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #7 kedy: 02. Január , 2005, 09:09:26 »

Aj ja.A ver tomu ze ani jedna tablatura na nete neni dobra.Som vypotil krvi kym som to stiahol.A nehram to uplne do bodky ako john.Ani sa neda nemam sedmicku ani 24 prazcov.Ale myslim ze ku vseobecnej spokojnosti :)
Zaznamenané

Jimi Cimbala
miestny štamgast
Príspevkov: 1705

« Odpoveď #8 kedy: 31. Október , 2005, 18:33:09 »

Osobne si skladbu najprv dokonale /tym myslim DOKONALE/ napocuvam a potom uz som na 50% hotovy.Tie rprsty uz potom idu nejako tak instinktivne a co neviem stiahnut,tak spomalim.Ale u mna je prvoradym predpokladom skladbu poznat do najmensich detailov.Prednes davam zasadne svoj.
Zaznamenané

vylo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 259

« Odpoveď #9 kedy: 31. Október , 2005, 21:37:43 »

ja pouzivam guitar pro aby som si pozrel taby a ked to viem ako tak ostatne riesim s original nahravkou. a samozrejme si mp3 hockedy pustam a pocuvam iba tak aby sa skladba dostala pod kozu.
Zaznamenané

Ja nic, ja muzikant!
Dorian
stály hosť
Príspevkov: 853

« Odpoveď #10 kedy: 03. November , 2005, 02:08:14 »

Je vidiet, kto je stara skola a kto mlada. Rada pre mladych: pocuvajte ako besny tu pesnicku, ak si neviete dat s niecim rady kuk do tablatur. Prednes vam naznacia noty, ale nezabudajte, ze tu skladbu hrate vy, tak tam dajte kus seba. Jimi to napisal presne. Neulahcujte to PC programami, cvicte si ucho a bystrost ako keby ste cvicili na gitare. Aj tieto atributy robia gitaristu gitaristom. Zide sa vam to pre dalsiu pracu napr. v studiu. Budete daleko napaditejsi.
Zaznamenané

RnR & HD & tatarak & Jack Daniels
www.doriangrayband.com
Dorian
stály hosť
Príspevkov: 853

« Odpoveď #11 kedy: 03. November , 2005, 02:12:02 »

Tablatury pouzivam malokedy, ale vzdy original z renomovaneho vydavatelstva. Nie tie bludy co sa pisu na nete. Niekedy je to ako keby ich pisali prislusnici delostreleckej brigady. Hrozne, ako mozu byt niektory hluchy ludia tak nesebakriticky.
Zaznamenané

RnR & HD & tatarak & Jack Daniels
www.doriangrayband.com
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #12 kedy: 03. November , 2005, 11:09:13 »

Ja to najprv skusam podla sluchu. Zo zaciatku som pozeral iba do tabov, ale zistil som ake je to neproduktivne. Clovek sa niekedy musi potrapit a niekedy je to fakt zábava. Ale ked taby tak iba s notami. Hrat s nahravkou to jednoznačne, niekedy je zabavne robit gitaristu Deep Purple. :)
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
Hosť
« Odpoveď #13 kedy: 03. November , 2005, 13:17:33 »

Nebudem klamat, som moc lenivy a chcem sa vzdy vsetko naucit rychlo, takze pouzivam GP4... :) ...do nahravok zas improvizujem... najlepsie sa da do Pink Floyd.. inspirativne podklady...:)
Zaznamenané
pincell
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 120

« Odpoveď #14 kedy: 03. November , 2005, 14:50:46 »

No ja som zistil ze podla sluchu ked sa nieco naucis je to skvele aspon pre mna.Tesi ma to.:)
Zaznamenané

Neexistuje velky talent bez velkej vole
                                Honore de Balzac
Strán: [1] 2 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.091 sekund, 23 otázok.