Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
21. November , 2024, 22:51:34
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 22 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: David Gilmour  (Prečítané 116027 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #60 kedy: 05. Október , 2006, 14:39:24 »

Takze aby sme boli uplne presni, tak tomuto:

- solo (neck pickup); clean signal heavily gated/compressed into the mixing desk, then fed through a Mesa/Boogie amp and back into the mixing desk

ja rozumiem tak, ze z gitary isiel do kompresoru, co je uplne bezne a odtial do aparatu (Mesa Boogie). Jedine co je trochu ine je, ze miesto krabickoveho alebo rackoveho kompresoru pouzil kompresor z mixpultu. Z textu nie je uplne jasne, ci bol aparat odsnimany mikrofonom alebo ci sa islo linkou. Ja by som sa priklanal podla svojich usi k variante, ze aparat sa snimal mikrofonom...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #61 kedy: 05. Október , 2006, 14:42:01 »

Ale co ma dostalo, tak sa mu tam vsade hojne vyskytuje booster Electro Harmonix - Big Muff, presne ten isty, aky som mal kedysi ja ako uplne prvy \"kus aparatury\". Dokonca som sa na nom ucil hrat kusky sol z The Wall :). Keby som vedel, tak mi to ide urcite lepsie :),
Zaznamenané
tomass83
nováčik
*
Príspevkov: 20

« Odpoveď #62 kedy: 05. Október , 2006, 14:47:42 »

ja by som povedal že to išlo z gitary do mixaku, von do tej Mesy a linkou naspäť do mixaku (+ double tracking ako byva u Gilmoura zvykom).. v každom prípade tá gitara znie skvele
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #63 kedy: 05. Október , 2006, 14:58:53 »

tomass83 napísal:
Citácia
ja by som povedal že to išlo z gitary do mixaku...

Do kompresoru, nech sme presni - je jedno, ze to bol kompresor zo sable na mixe (kompresory slavnych mixov sa predavaju aj ako samostatne krabice)

tomass83 napísal:
Citácia
...von do tej Mesy a linkou naspäť do mixaku ...

Neviem, nechcem sa zbytocne hadat, ale pocul som vela horsich aj lepsich linkovych skreslenych gitar a toto mi zrovna ako linkova gitara nezneje. Ty si preco myslis, ze to islo z aparatu linkou ?
Zaznamenané
tomass83
nováčik
*

« Odpoveď #64 kedy: 05. Október , 2006, 15:11:48 »

Neviem... Môj celkový dojem je taký... Možno sa mýlim ale tá limitácia kompresora je vežmi tvrdá a gitara je dost skreslená. Mikrofónom snímaný aparát by možno znel trochu inak, živšie a s takýmto skreslením by bol sustain možno aj nekonečný.. neviem.. je to môj subjektívny názor
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #65 kedy: 05. Október , 2006, 15:15:29 »

tomass83 - v poho, len ze povodne si prisiel s tym, ze vobec nepouzil aparat Žmurk
Zaznamenané
tomass83
nováčik
*

« Odpoveď #66 kedy: 05. Október , 2006, 15:18:33 »

Myslel som to tak, že nepoužil metódu snímania mikrofónom, len čisto linku
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #67 kedy: 05. Október , 2006, 16:22:18 »

tomass83 napísal:
Citácia
Myslel som to tak, že nepoužil metódu snímania mikrofónom

tomass83 napísal:
Citácia
...ale Gilmour vobec pritom nepoužil zosilňovač. Nahrával rovno do mixu..

tomass83 napísal:
Citácia
... len čisto linku

... co je ale iba Tvoj dohad, takze nerozsirujme neoverene famy... Žmurk
Zaznamenané
tomass83
nováčik
*

« Odpoveď #68 kedy: 06. Október , 2006, 06:22:58 »

Ty si nejaký ale poriadne vyšpekulovaný ha ha ha nemusíš ma chytat za kazdé slovo.. nie sme ani politici ani novinári.. Aspoň ja nie som B)
Zaznamenané
duroslav
nováčik
*
Príspevkov: 30

« Odpoveď #69 kedy: 06. Január , 2007, 20:29:29 »

Gilmour je moj hrac c.2.... daleko za c.1 Brianom Mayom.... Beeee.....myslim si, ze su si trochu podobni, ked nieco vytvoria, je to velmi vkusne a nemusia pritom potrhat struny... Zdravíčko
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #70 kedy: 17. Január , 2007, 16:33:42 »

Gilmour ma veľmi ovplyvnil...nie je to technický exhibicionista, sóla sú perfektne vystavané, vie krásne ohýbať tón...a tie chybičky, čo tam počuť, sú skôr vylepšením a oživujú celkový zvuk. Ako zachrípnutý hlas bluesového speváka, ktorý ani nemôže znieť dokonale, lebo by to už nemalo ten správny feeling...
Zaznamenané
yesfan
miestny štamgast
Príspevkov: 1564

Skratfštrku, Parom, Klokotor, Ambient Shrine

« Odpoveď #71 kedy: 30. Január , 2007, 11:33:58 »

Ludia,pocul niekto uz jeho novy album On An Island? Ako znie?Okrem toho, ze obcas nudi?Žmurk

Naposledy upravil zvuk, : 01.09.2006 o 12:48

toto je asi najopozdenejsia odpoved na nejakom fore na svete :-). ale ja tento album ON AN ISLAND pocuvam uz dlho, a teraz som si ho u horaka kupil ako original za 300,- z coho som naramne rad. povazujem ho za majstrovske dielo tohto vynimocneho gitaristu a spevaka - zvlastne, ja som sa pri tomto albume nenudil a nenudim sa pri nom ani sekundu. album je nabity neuveritelnou atmosferou, nostalgiou, melancholiou, gitara je ako pomale zaklinanie nejakym carodejom, spev ani nehovorim. nadherna orchestracia v skladbach k tomu... pripustam, ze pravdepodobne treba byt trosku povaha na takyto album a pravdepodobne ja mam to stastie, ale verim ze ak je to pre niekoho nuda, chyba nie je na strane pana Gilmoura :-)
Zaznamenané

“There is only one corner of the universe you can be certain of improving, and that's your own self.” Aldous Huxley

http://martinhuba.bandcamp.com/
ujo jolana
pravidelný návštevník
Príspevkov: 548

« Odpoveď #72 kedy: 30. Január , 2007, 11:41:46 »

Vcera sa tu vytiahlo tusim este nieco starsie  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #73 kedy: 30. Január , 2007, 11:58:41 »

Ludia,pocul niekto uz jeho novy album On An Island? Ako znie?Okrem toho, ze obcas nudi?Žmurk

Naposledy upravil zvuk, : 01.09.2006 o 12:48

toto je asi najopozdenejsia odpoved na nejakom fore na svete :-). ale ja tento album ON AN ISLAND pocuvam uz dlho, a teraz som si ho u horaka kupil ako original za 300,- z coho som naramne rad. povazujem ho za majstrovske dielo tohto vynimocneho gitaristu a spevaka - zvlastne, ja som sa pri tomto albume nenudil a nenudim sa pri nom ani sekundu. album je nabity neuveritelnou atmosferou, nostalgiou, melancholiou, gitara je ako pomale zaklinanie nejakym carodejom, spev ani nehovorim. nadherna orchestracia v skladbach k tomu... pripustam, ze pravdepodobne treba byt trosku povaha na takyto album a pravdepodobne ja mam to stastie, ale verim ze ak je to pre niekoho nuda, chyba nie je na strane pana Gilmoura :-)
Jasnacka ,ze sa pri pocuvani tejto krasnej hudby nenudim :) To bola skor trosku taka ironicka "kvazicitacia "zo zopar predoslych prispevkov. Žmurk Ale pekne si to napisal. Zdravíčko
« Posledná zmena: 30. Január , 2007, 12:02:25 od Zvuk » Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
yngwinier
stály hosť
Príspevkov: 1024

« Odpoveď #74 kedy: 30. Január , 2007, 12:33:37 »

No, ja si tiez rad pustam Gilmoura...mam od neho aj starsie veci..novinkou jeho znovunahrata Arnold Layne, co bol tusim rvy singel Floydu...Len neviem ako by som sa k tomu dostal...skoda..
On An Island je naozaj o nieco melancholickejsi album, v porovnani s predchadzajucimi dvoma. Ani neobsahuje ziadnu rockovejsiu pecku..pravdepodobne by sa velmi nehodila do toho albumu, ktory je jemnejsi, ako sme si zvykli predtym. Mne sa velmi paci jedna vec, ktora je ako bonus na jeho DVD. Je to zhudobneny sonet od Shakespeara a hudbu k tomu zlozil nebohy M. Kamen...David to spieva v klipe na svojom hausbote..je to lahodka, ta pesnicka, aj ked tam nema solo a cele je to skor postavene na klaviri a nejakom slacikovom doprovode...
Zaznamenané
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 22 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.035 sekund, 22 otázok.