Vyberal som v Muzikeri pred Vianocami akustické gitarky pre mojich žiakov v cene tak do 6000,- a nebol som spokojný so žiadnou z vystavených kusov. Každá mala nejakú drobnosť, ktorá by po čase dosť vadila. Vtedy som vybral v Expose nejaké Marris gitary, ktoré síce tiež mali muchy, ale menšie a zvuk na preglejku bol celkom fajn.
Potom som pre ďalšieho kamaráta začiatočníka vybral v januári v ponuke 30 hrmených jednu akustickú gitarku SX, ktorá takto vyšla okolo 3000,-, čo je dosť smiešna suma a on nechcel dať viac. To sa potom dosť zle vyberá. Takže 30% zžava jbola fajn.
Chcel som, aby sa dalo vybrať si z viacerých rovnakých kusov, tak som to dohodol, že na predajni si budem môcť vybrať asi z 5.
Najhoršie bolo, že na predajni o tom nevedeli a chceli ma odpinkať, aj keď som sa tam dohodol aj s tými žuďmi, pre ktorých som to vyberal. iadna ústretovosť k zákazníkovi, aj keď ich všetkých poznám. Vraj o ničom nevedia, tak ich nič nezaujímalo. Po predložení dôkazov z mailu, ktorý som na moje naliehanie našiel cez net v ich PC a opakovanom vyjadrení sa, že bez vybavenia objednávky (ktorá už bola aj vopred zaplatená) z predajne neodídem, jeden chalanisko (šéf predajne) z tykania prešiel do vykania
a nakoniec sa rozhodol mi vyhovieť.
S vežkou neochotou a tvrdením, že už sa budú gitary ťažko predávať, keď sú vybalené, som vyskúšal 5 akustických gitár SX. Každú som šteloval, nastavoval pnutie krku, lebo chalani v predajni boli telce a nevedeli, čo presne s tým majú robiť, aby to bolo lepšie. Bohužiaž každá mala nejaké muchy, napr. nemožnosť dopnúť krk na požadované pnutie, drnčanie o pražce na rôznych miestach a bez obrúsenia by sa to nedalo spraviť, vysoko struny, pri ktorom ani práca s krku nemohla pomôcť a pod.. Nebolo to až také tragické, ale predsa by to stále vadilo.
Nakoniec som jednu, ktorá už po nastavení bola v akotak prijatežnom stave, vybral.
Chalanisko, pre ktorého som to vyberal, sa tešil a uvedomil si, čo by mohol mať, keby len tak na blint kupoval v predajni s pomocou predavačov.
A vraj v pohode slúži k spokojnosti.
Ale teda zhrnutie:
Ochota vyhovieť zákazníkovi a spolupráca predavačov v Muzikeri je des,
gitary SX sú lacné výrobky určené pre hromadný predaj začiatočníkom, po dlhšom vyberaní a nastavovaní sa dá vybrať v pohode kus. Samozrejme v pohode kus myslím podža požiadaviek kupujúceho. Pre začiatočníka, ktorý si hranie možno za čas rozmyslí, je to ok kúpa. Ja by som si už takú gitaru nikdy nekúpil. Jedine k ohňu, kde sú straty povolené.