Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 21:08:50
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: gitary SX  (Prečítané 42243 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
crespi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 587

« Odpoveď #90 kedy: 14. Marec , 2016, 15:53:32 »

Ľaľa ju koťuhu ezix vľavo jak šumne hra

* chiki.jpg (100.95 KB, 617x410 - prehliadnuté 307 krát.)
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #91 kedy: 14. Marec , 2016, 15:55:26 »

Kedze Luba poznam az velmi dobre, tak dovolim si poznamenat, ze on je jeden z mala na Slovensku vobec, co vie nastavit gitary. Bezne mu ludia nosia gitary na zostelovanie a fakt parkrat som bol uplne mimo, co dokazal spravit s totalne zleho nastroja...
Zaznamenané

glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #92 kedy: 14. Marec , 2016, 19:01:35 »

je v top 5 nastavovacov na svete
« Posledná zmena: 14. Marec , 2016, 19:01:57 od glamrocker » Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #93 kedy: 14. Marec , 2016, 19:15:52 »

je v top 5 nastavovacov na svete
ne ne, v top 1, ostatok sa nerata
Zaznamenané

Stano
stály hosť
Príspevkov: 833

Daj tónu dušu !!!

« Odpoveď #94 kedy: 15. Marec , 2016, 09:03:38 »

taky by sa mi zišiel aj tu , lebo čo som ja mal sx  tele , malo to krk ako s laminatu tak pružil ten sa ohol hadam aj ked osm viac vytiahol strunu total mokre drevo

Moja skusenost je taka, ze tie lacne gitary treba preberat (nie len tie, ale u nich je to ozaj kus od kusu) a ked ma clovek trochu stastia da sa vybrat naozaj doby a pouzitelny nastroj. S velkou pravdepodobnostou ho bude treba hned poriadne donastavit, ale to zvecsa nie je problem, len sa s tym treba trochu pohrat (nastavil krk, oktavy, dohmat tak aby pri vytahovani neskapala struna atd.).

Velmi dolezite je u lacnejsich gitar prave ladenie, ak sa gitara neda poriadne naladit je to podla mna nepouzitelny nastroj. U elektrickych gitar sa da pomerne vela donastavit, ale u akustik je to pruser. Napriklad ked som vyberal pre kolegov akustiky do ZUS tak som takmer vzdy skoncil pri znacke YAMAHA, ktora zvecsa dobre ladila, uz ked som ju vytiahol z krabice. Naproti tomu taka Valencia (o asi 30eur lacnejsia) ta sa nedala naladit a kludne to lietalo aj o pol ton.

Pri live hrani potom dost zalezi od kvality zvukara (a vybavenia co ma) aky zvuk je pocut von a tu je zase moja skusenost taka, ze kludne moze ist clovek hrat s SX strat gitarou, ktora ladi lebo ked tam clovek ma aj CS strat, tak ten zvuk moze byt v konecnom dosledku velmi podobny.

Pri hrani napr. v studiu je ten zvuk a zvukovy rozdiel hned pocut, teda minimalne gitarista to pocuje a rozozna. Je vsak pravda ze do celkovej muziky napriklad na doprovody moze sadnut aj lacnejsia gitara. Tu mam skusenost ze napriklad line 6 POD ma podla mna dost zle ciste zvuky, ale v pesnicke sa to vie stratit, dolezite je ze Line 6 vie zachovat charakter gitary a nie je jedno ci tam hras cez tu SX strat gitaru alebo CS strat.

Ako tu uz ale bolo vela krat povedane, dolezite je aky vyhraty je gitarista, co ma natrenovane a ake ma citenie. V neposlednom rade ide tiez o kvalitu piesne, aj ked podla mna doby instrumentalista vie zaujat aj z lacnym nastrojom aj s priemernou skladbou.   Na zdravie!
« Posledná zmena: 15. Marec , 2016, 09:15:10 od Stano » Zaznamenané

Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #95 kedy: 15. Marec , 2016, 09:16:16 »

...

Pri live hrani potom dost zalezi od kvality zvukara (a vybavenia co ma) aky zvuk je pocut von a tu je zase moja skusenost taka, ze kludne moze ist clovek hrat s SX strat gitarou, ktora ladi lebo ked tam clovek ma aj CS strat, tak ten zvuk moze byt v konecnom dosledku velmi podobny.

Pri hrani napr. v studiu je ten zvuk a zvukovy rozdiel hned pocut, teda minimalne gitarista to pocuje a rozozna. Je vsak pravda ze do celkovej muziky napriklad na doprovody moze sadnut aj lacnejsia gitara. Tu mam skusenost ze napriklad line 6 POD ma podla mna dost zle ciste zvuky, ale v pesnicke sa to vie stratit, dolezite je ze Line 6 vie zachovat charakter gitary a nie je jedno ci tam hras cez tu SX strat gitaru alebo CS strat.

Ako tu uz ale bolo vela krat povedane, dolezite je aky vyhraty je gitarista, co ma natrenovane a ake ma citenie. V neposlednom rade ide tiez o kvalitu piesne, aj ked podla mna doby instrumentalista vie zaujat aj z lacnym nastrojom aj s priemernou skladbou.   Na zdravie!
Tu trosku taras podla mna... Zvuk gitary nerozozna skoro nikto. Rozoznas skor amp, nez gitaru. Garantujem ti, ze mozem nahrat na jednom zvuku vsetky gitary, co mam a nerozoznas, ktora je ktora. Skor rozoznas HB od singla, to je jasne, ale aby si pocul, ci hram na CS alebo Squiery, to nemas sancu. :) Uz som to tu pisal viackrat - kvalita gitary na zvuku je minimalna v rozdieloch. Skor sa jedna o komfort hraca, ako je gitara spravena, kvalita materialov, atd...atd... v tom vidim vyrazne rozdiely medzi lacnou a drahou gitarou. Potom sa to samozrejme odraza aj na zvuku, ale fakt len v minimalnych rozdieloch. A nehovorim, ak gitaru das do mixu - tam je to uz uplne jedno. :)

Kazdopadne ak su na gitare splnene podmienky typu kvalitny nulak, kvalitne kamene a rovny krk, tak kazda gitara s tymito parametrami musi byt aspon dobra.
Zaznamenané

crespi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 587

« Odpoveď #96 kedy: 15. Marec , 2016, 09:54:56 »

taky by sa mi zišiel aj tu , lebo čo som ja mal sx  tele , malo to krk ako s laminatu tak pružil ten sa ohol hadam aj ked osm viac vytiahol strunu total mokre drevo

Ja som mal na SX strate uplne v pohode krk, tiez som ho ale kus dosteloval.

Problem boli akurat prazce a este ten oranzovozlty lak.  Bavím sa skvele

Inac super gitara za tu cenu.
Zaznamenané
glamrocker
pravidelný návštevník

« Odpoveď #97 kedy: 15. Marec , 2016, 10:27:40 »

Tu trosku taras podla mna... Zvuk gitary nerozozna skoro nikto. Rozoznas skor amp, nez gitaru. Garantujem ti, ze mozem nahrat na jednom zvuku vsetky gitary, co mam a nerozoznas, ktora je ktora. Skor rozoznas HB od singla, to je jasne, ale aby si pocul, ci hram na CS alebo Squiery, to nemas sancu. :) Uz som to tu pisal viackrat - kvalita gitary na zvuku je minimalna v rozdieloch. Skor sa jedna o komfort hraca, ako je gitara spravena, kvalita materialov, atd...atd... v tom vidim vyrazne rozdiely medzi lacnou a drahou gitarou. Potom sa to samozrejme odraza aj na zvuku, ale fakt len v minimalnych rozdieloch. A nehovorim, ak gitaru das do mixu - tam je to uz uplne jedno. :)

Kazdopadne ak su na gitare splnene podmienky typu kvalitny nulak, kvalitne kamene a rovny krk, tak kazda gitara s tymito parametrami musi byt aspon dobra.

nie nie nie, progy by ti porozpraval ako zalezi na tom aky tenon gitara ma a ze velmi zalezi aka bola vlhkost pri lepeni krku ku gitare. Niektore nahravky preto nemoze pocuvat lebo to bolo nahrate na zlom les paule Bavím sa skvele
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #98 kedy: 15. Marec , 2016, 10:45:36 »

Bavím sa skvele
Zaznamenané

Stano
stály hosť

Daj tónu dušu !!!

« Odpoveď #99 kedy: 15. Marec , 2016, 10:48:22 »

Nesuhlasim s tebou v tom ze ten zvuk je rovnaky, urcite tam je rozdiel. A zrovna pri lacnej a drahsej gitare pri cistom zvuku a aj pri miernom skresleni je ten rozdiel dost pocutelny podla mna. Moze byt ze pri urcitom type zvuku sa moze viacej ci menej stratit a tiez ze v kapele, ked sa sustreduje kazdy hrac na celok ako taky, tak mu jednotlive rozdiely unikaju, respektivne nepripisuje im taky vyznam. Tiez je pravda ze v pesnicke je vela inych nastrojov a posluchac sa sustreduje na celok. No pri priamom porovani ten rozdiel vo zvuku urcite pocutelny je.

Ako poznamenal aj Robo pre ostatnych hracov v kapele je dolezite co hras a ako to hras a nie az tak na com hras. Bubenik riesi rytmiku a vzdy ta zjazdi prave za to, ze utekas alebo liteas v rytme a je mu zvecsa jedno ci mas Les Paul alebo Strat. Ale stalo sa mi viac krat, ze ma prave bubenik pochvalil aj za zvuk gitary.

Medzi HB a Singlom je dost velky rozdiel, ale strat s HB pri kobylke a LP tiez s HB pri kobylke proste hra inak.

Je jasne ze pre vecsinu beznych posluchacov je to tiez jedno, ale to neznamena, ze ten rozdiel tam nie je. Skor sa mi zda, ze pri tvrdsich styloch sa tie rozdiely dost stracaju, teda ci clovek hra na LP alebo SUHR s HB pri kobylke. Tiez PRS je podla mna dost charakteristicka svojim zvukom. Su to vyborne gitary, ladia, hraju, su prierazne, pocutelne v kapele, dynamicke, teda hlavne USA produkcia, ale pre mna zvukovo moc moderne. Aj ked z pohladu kvality nastroja tam asi nie je nic co by sa im dalo vytknut.
« Posledná zmena: 15. Marec , 2016, 10:54:57 od Stano » Zaznamenané

Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #100 kedy: 15. Marec , 2016, 10:52:25 »

Nesuhlasim s tebou v tom ze ten zvuk je rovnaky, urcite tam je rozdiel. A zrovna pri lacnej a drahsej gitare pri cistom zvuku a aj pri miernom skresleni je ten rozdiel dost pocutelny podla mna. Moze byt ze pri urcitom type zvuku sa moze viacej ci menej stratit a tiez ze v kapele, ked sa sustreduje kazdy hrac na celok ako taky, tak mu jednotlive rozdiely unikaju, respektivne nepripisuje im taky vyznam. Tiez je pravda ze v pesnicke je vela inych nastrojov a posluchac sa sustreduje na celok a pri priamom porovani ten rozdiel vo zvuku urcite pocutelny je.

Ako poznamenal aj Robo pre ostatnych hracov v kapele je dolezite co hras a ako to hras a nie az tak na com hras. Bubenik riesi rytmiku a vzdy ta zjazdi prave za to ze utekas alebo liteas v rytme a je mu zvecsa jedno ci mas Les Paul alebo Strat. Ale stalo sa mi viac krat ze ma prave bubenik pochvalil aj za zvuk gitary.

Medzi HB a Singlom je dost velky rozdiel, ale strat s HB pri kobylke a LP tiez s HB pri kobylke proste hra inak.

Je jasne ze pre vecsinu beznych posluchacov je to tiez jedno, ale to neznamena ze ten rozdiel tam nie je. Skor sa mi zda ze pri tvrdsich styloch sa tie rozdiely dost stracaju, teda ci clovek hra na LP alebo SUHR s HB pri kobylke.
Vzdy je to LEN tvoj pocit, na com hras a takisto vela robi psychika. Minule mi povedal kamos v hudobninach, ze nech hram nacokolvek, vzdy mi to znie rovnako. Inymi slovami - vzdy si najdem ten svoj zvuk, nech hram na hocico.

Ano - pokial ide o moj osobny pocit, tak som narocny. Mne sa na lacne nastroje hra zle, ale zas... mam Squier Tele za 5 korun a hra sa mi na nom lepsie, nez na CS Tele, co som mal nedavno doma.
Zaznamenané

glamrocker
pravidelný návštevník

« Odpoveď #101 kedy: 15. Marec , 2016, 10:52:59 »

ten rozdiel vo zvuku je mozno tak akurat rozdiel toho ako silne su tie snimace inak je to uplne jedno. raz z misom sa nam pomiesali tracky gitar v studiu a bolo to dost tazke rozlisit gitaru  za 300e a 3000e, dalo sa to rozlisit vpodstate jedine podla captavosti hry a nie nejakeho zvuku Bavím sa skvele
Zaznamenané
Stano
stály hosť

Daj tónu dušu !!!

« Odpoveď #102 kedy: 15. Marec , 2016, 11:00:18 »

Minule mi povedal kamos v hudobninach, ze nech hram nacokolvek, vzdy mi to znie rovnako. Inymi slovami - vzdy si najdem ten svoj zvuk, nech hram na hocico.

S tymto tvrdenim naozaj suhlasim, ze kazdy hrac si na vsetkom hlada ten svoj zvuk a teda sa to snazi prisposobit sebe. Tu ta psychika tiez zafunguje v tom, ze ked hras to iste tak pre vecsinu posluchacov a teda aj kamosa v hudobninach sa to zda byt rovnake, lebo stale pocuje to iste a skor sa sustredi na to co hras a nie na to na com hras. Intuitivne si zase ty nastavis taky zvuk co ti vyhovuje a teda sa zase trochu zuniformnis vo zvuku, ale to stale neznamena ze tam ten rozdiel nie je.

Ale ked sa teda na to pozriem s tohoto pohladu, ze 90-percent posluchacov je beznych posluchacov, teda sa sustreduju na to co hras, tak mozem zovseobecnit tvrdenie, ze je jedno na com hras stale je to to iste, lebo vsetci pocuju stale to iste - ten isty riff, ta ista piesen, ... . Nie je to celkom presne, ale ak pripustim 10-percentnu odchylku, tak je to spravne a zostava len suhlasit.

To si chcel pocut?  Na zdravie!
« Posledná zmena: 15. Marec , 2016, 12:41:32 od Stano » Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #103 kedy: 15. Marec , 2016, 11:15:29 »

ten rozdiel vo zvuku je mozno tak akurat rozdiel toho ako silne su tie snimace inak je to uplne jedno. raz z misom sa nam pomiesali tracky gitar v studiu a bolo to dost tazke rozlisit gitaru  za 300e a 3000e, dalo sa to rozlisit vpodstate jedine podla captavosti hry a nie nejakeho zvuku Bavím sa skvele

To ste potom mali blbe aparaty. Beeee

Nedavno sme mali celkom slusnu testovaciu session a hned po sebe sme skusali 3 Gibson ES335ky, rovno jednu za druhou pri rovnakom nastaveni ampu. Kazda hrala fakt pocutelne inak od prvej sekundy a zhodli sme sa na tom vsetci zucastneni (5 kusov). Odlisny attack, ina farba zvuku, samozrejme aj rozdiely v sile signalu a dynamike atd. Mali samozrejme vsetky 3 ine snimace, svoje mohlo zohrat aj odlisne nastavenie, stav strun atd. Tie rozdiely boli ale fakt prekvapujuco vyrazne, mame to zachytene aj na ukazkach, kde to pocut tiez, tak ak sa mi bude kurevsky chciet, tak ich postriham.

Samozrejme, nespochybnujem, ze pri hrani s kapelou sa tie rozdiely takmer uplne stratia.
« Posledná zmena: 15. Marec , 2016, 11:17:54 od proghopik » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
glamrocker
pravidelný návštevník

« Odpoveď #104 kedy: 15. Marec , 2016, 11:20:02 »

ano 5 chlastajucich gitaristov s x meniacimi sa premennymi je ovela lepsia vypovedna hodnota ako nahravky kde sa menila len gitara  Bavím sa skvele

Zaznamenané
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.05 sekund, 23 otázok.